ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕίχε κέφι, κέρδισε... 1 γκολ πίσω όμως (βίντεο)

Είχε κέφι, κέρδισε… 1 γκολ πίσω όμως (βίντεο)

Στην «πρώτη» του Αναστασιάδη η… ανανεωμένη εθνική Ελλάδος επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας (αυτογκόλ του Γκράνλουντ), αλλά δεν είχε το δεύτερο γκολ που θα κρατούσε ακέραιες τις ελπίδες για… εισιτήριο μέσω του Nations League. 

Bet on Alfa

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τον Τοροσίδη δεξιά στην άμυνα, τον Κούτρη αριστερά και τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της. Ζέκα και Κουρμπέλης απάρτισαν το δίδυμο του άξονα, με τον Μάνταλο να παίρνει θέση στα δεξιά, τον Πέλκα αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Από την πλευρά της η Φινλανδία μπήκε στο παιχνίδι με τα 4-4-2 και τον Χραντέσκι στο τέρμα, τον Γκράνλουντ δεξιά στην άμυνα, τον Ουρόνεν αριστερά και τους Τοΐβιο και Αραγιούρι στην «καρδιά». Ο Λουντ έπαιξε δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Σοΐρι αριστερά και ο Καμαρά με τον Καούκο στον άξονα, ενώ ο Πούκι με τον Τουμίμεν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο των Σκανδιναβών.

ΦΑΣΕΙΣ ΕΞΑΡΧΗΣ

Στο πρώτο 10λεπτο η Ελλάδα προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να αντεπεξέλθει στο νευρικό πρέσινγκ των αντιπάλων της, που υπό αυτές τις συνθήκες μπορούσε να βγάλει εύκολα επικίνδυνες κόντρες.

Πρώτη καλή στιγμή της Εθνικής μόλις στο 2’, όταν ο συνδυασμός στα δεξιά έβγαλε τον Μάνταλο έξω από την περιοχή, αυτός γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι, ο Πέλκας άφησε όμορφα για τον Μήτρογλου, αλλά το σουτ του με το δεξί έφυγε ψηλά άουτ.

Η ταχύτητα των Μανωλά-Παπασταθόπουλου διατήρησε την σταθερότητα στα μετόπισθεν, πλην της φάσης του 9’, όταν το λάθος του Κουρμπέλη έδωσε την ευκαιρία στον Καούκο να ανοίξει κάθετα για τον Πούκι, που έτρεξε προς την εστία του Βλαχοδήμου, ωστόσο ο Έλληνας τερματοφύλακας, που έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική, βγήκε έγκαιρα και μάζεψε τη μπάλα από τα πόδια του.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος, όχι ιδιαίτερα υψηλός, όπως και τα επίπεδα κατοχής της μπάλας, με τους διεθνείς να ξεκινούν με τον Πέλκα το πρέσινγκ ψηλά και να μη χρειάζεται να κατέβουν χαμηλά στην περιοχή τους. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να ψάχνουν τακτικά τρόπους να «πληγώσουν» τη φινλανδική άμυνα. Αυτό συνέβη, έστω και με τη βοήθεια της τύχης στο 25’. Ο Τοροσίδης με όμορφη ενέργεια από δεξιά ξεμαρκαρίστηκε, σέντραρε στον ολομόναχο στη μικρή περιοχή Πέλκα, αυτός είδε την εξ επαφής κεφαλιά του να αποκρούεται από τον Χραντέσκι, αλλά και τον Γκράνλουντ όπως έπεφτε να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΚΑΙ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΡΟΣΙΔΗ

Οι Φινλανδοί έδειξαν πεισμωμένοι  την ατυχία τους και την εξέλιξη της αναμέτρησης, βρίσκοντας το δρόμο για την ελληνική περιοχή λίγα λεπτά αργότερα (30’), όταν ο Πούκι από δεξιά γύρισε στον Τουομίνεν κι αυτός από εξαιρετική θέση έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Η κεφαλιά του Τοροσίδη, που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 37’ και η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου αδύναμα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ξανά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τρικαλινού μέσου συμπλήρωσε το «σημειωματάριο» του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με παρόμοια επίπεδα απόδοσης, αλλά αντίστροφη ψυχολογία.

«ΖΕΣΤΟΙ» ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΦΟΡ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Τουομίνεν στο 52’, όταν ελίχθηκε έξω από την περιοχή και βρήκε χώρο να σουτάρει, άστοχα πάντως, με το αριστερό.

Η δεξιά πλευρά ήταν… Τρίγωνο των Βερμούδων για την Εθνική, αφού όποιος έπαιζε εκεί «εξαφανιζόταν». Όπως ο Μάνταλος δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος στο παιχνίδι, έτσι και ο Φορτούνης, που βρέθηκε εκεί μετά το 55’, σταμάτησε να απειλεί. Η κατοχή της μπάλας πάντως παρέμενε ελληνική, την ώρα που η κακή Φινλανδία φαινόταν πως χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο, αφού η πίεση ήταν υποτονική και οι περισσότερες μάχες χαμένες.

Ως το τέλος δεν καταγράφηκε άλλη αξιόλογη φάση, με την Εθνική να πιέζει για το δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε, όπως και κάποια στιγμή να «ξεσηκώσει» το κρύο ΟΑΚΑ.

MVP: Τοροσίδης. Ο δεξιός μπακ της Εθνικής έκανε «κτήμα» του τη δεξιά πλευρά, απειλώντας επιθετικά και «σβήνοντας» τον Σοΐρι, που αντικαταστάθηκε δίχως να έχε προσφέρει τίποτα στο 74’.

Στο ύψος του: Ζέκα. Δίχως να κάνει ενέργειες που ξεχώρισαν, αμυντικά συνέβαλε στη διατήρηση σταθερού ρυθμού, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, ενώ ήταν παντού στο γήπεδο, κάνοντας μια μεστή εμφάνιση και κόβοντας κάθε δημιουργική όρεξη των Φινλανδών.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκράνλουντ πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, γλιτώνοντας την κίτρινη σε αχρείαστη κόντρα με τον Κουρμπέλη νωρίς στο πρώτο μέρος, βάζοντας αυτογκόλ και παραχωρώντας συχνά φάουλ έξω από την περιοχή, προσθέτοντας πονοκεφάλους στην άμυνά του.

Η γκάφα: Θα μπορούσε να είναι το αυτογκόλ, αλλά σημαντική είναι και η χαμένη ευκαιρία του Τουόμινεν στο 30’, λίγο μετά το γκολ της Ελλάδας. Ο Φινλανδός βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μετά την πάσα του Πούκι, όμως αστόχησε απέναντι στον Βλαχοδήμο, χάνοντας τη σπουδαιότερη ευκαιρία των Σκανδιναβών.

Το στραγάλι: Λίγα σφυρίγματα από τον Ιταλό Μπάντι, που δεν χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις στον αγώνα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Εθνική παρουσιάστηκε ξανά… κανονική, με διάθεση και καλές επιλογές, κρατώντας τη μπάλα και παίρνοντας σχεδόν αυτό που ήθελε, δεδομένου ότι δεν πήρε νίκη με την κατάλληλη διαφορά για να ελπίζει σε πρωτιά. Η εικόνα της πάντως ήταν ξανά ενθαρρυντική, απέναντι σε μια Φινλανδία που έμοιαζε πολύ καλύτερη πριν έναν μήνα στο Τάμπερε. Πλέον θέλει νίκη με την Εσθονία, ώστε σε περίπτωση που η Φινλανδία πάρει το εισιτήριο για το EURO 2020 μέσω των προκριματικών, να της αφήσει τη θέση της για τα πλέι-οφ του Nations League και να βρεθεί τελικά εκεί έστω από… σπόντα.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28’ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Πέλκας (84’ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μήτρογλου (69’ Κουλούρης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Αραγιούρι, Γκράνλουντ, Τοίβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (93’ Λαμ), Καούκο, Σοΐρι (74’ Γένσεν), Ουρόνεν, Τουομίνεν (83’ Πίρινεν)

Autoremarketing

Bet on Alfa