ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΕΔΟΝ: «Θατσερικός» ο χαρακτήρας του τρομονόμου

ΕΔΟΝ: «Θατσερικός» ο χαρακτήρας του τρομονόμου

Ανακοίνωση της ΕΔΟΝ για τις εξελίξεις στο θέμα της κάρτας φιλάθλου:

Bet on Alfa

«…απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα, όπως έχει δεσμευτεί, στην κατάθεση τροποποιήσεων πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι, ούτως ώστε αυτοί να εφαρμοστούν από την νέα αγωνιστική χρονιά.»

Με αυτήν την τοποθέτηση-απαίτηση απευθυνθήκαμε, μάταια, στην τελευταία μας ανακοίνωση ως ΕΔΟΝ προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ πριν ένα μήνα.

Η τραγελαφική στάση του ΔΗΣΥ, και όχι μόνο, το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά στην αναστολή ή όχι του μέτρου, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την πλήρη απόσταση των κυβερνώντων και του κυβερνητικού κόμματος με την πραγματικότητα και την κοινωνία. Ο παροιμιώδης ετσιθελισμός που επιδεικνύουν, στο να επιμένουν στον τρομονόμο και την κάρτα οπαδού, τη στιγμή που αποδεδειγμένα πλήττεται ο κυπριακός αθλητισμός και απομακρύνονται χιλιάδες φίλαθλοι από τα γήπεδα, είναι χαρακτηριστικός αυτής της απόστασης.

Η νέα αγωνιστική χρονιά εκ των πραγμάτων πλέον θα ξεκινήσει με το ίδιο ακριβώς πλαίσιο με το οποίο τέλειωσε η προηγούμενη και η εικόνα των αθλητικών γηπέδων, το ίδιο απογοητευτική και καταθλιπτική. Ταυτόχρονα, ερωτηματικά αιωρούνται για την καταλληλότητα των γηπέδων και τα επίπεδα ασφαλείας διαγωνιζομένων και φιλάθλων. Αναπάντητες μένουν και οι τόσες άλλες πρόνοιες της νομοθεσίας που έχει ψηφιστεί και μένουν μέχρι σήμερα πανηγυρικά ανεφάρμοστες, πλην, του μαζικού φακελώματος.

Είναι αδήριτη ανάγκη όπως, πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές στη φύση και το χαρακτήρα της νομοθεσίας, αφαιρώντας του τον κατασταλτικό «Θατσερικό» χαρακτήρα, προτού διαλυθεί κάθε σύνδεση του φίλαθλου κοινού με το γήπεδο και τον κυπριακό αθλητισμό. Με την παταγώδη αποτυχία των Κυβερνώντων να αφουγκραστούν την κοινωνία και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές, καλούμε όλους όσοι αγωνιούν ειλικρινά, σε συστράτευση. Σωματεία, φίλαθλοι, οργανωμένα σύνολα, κόμματα και οργανώσεις νεολαίας, πρέπει συντεταγμένα να κινητοποιηθούμε προς τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία για να ανατραπεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Autoremarketing

Bet on Alfa