ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ"Εταιρεία με δικό τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο προτείνουν οι...

“Εταιρεία με δικό τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο προτείνουν οι Αγγλοκύπριοι επενδυτές”

Αναδημοσίευση: 24sports.com.cy

Bet on Alfa

Θυμάστε το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε, προ δεκαημέρου περίπου, σχετικά με ενδιαφέρον Αγγλοκυπρίων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ομόνοια. Η αντίδραση της πλειοψηφίας των Ομονοιατών (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και …γενικώς) κινήθηκε από τη δυσπιστία μέχρι και τον χλευασμό.

Μάλλον βιάστηκαν οι χλευαστές. Το 24sports, δίνει σήμερα συνέχεια στο θέμα, αποκαλύπτον ότι οι επιχειρηματίες έχουν ήδη καταθέσει, σε αδρές γραμμές, την πρόταση τους στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Αγγλοκύπριοι ιδιοκτήτες εταιρείας ακινήτων, προτείνουν συνεργασία των δυο πλευρών μέσω της δημιουργίας εταιρείας, με το 51 τοις εκατόν του ποσοστού των μετοχών να ανήκει στο σωματείο.

Θέτουν δε ως προϋπόθεση, όπως ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Αντιπρόεδρος, να είναι συνεργάτες δικής τους επιλογής. Φέρονται δε διατεθειμένοι, (λογικό είναι, λόγω της φύσης του κύκλου εργασιών της εταιρείας των), να επενδύσουν ένα σημαντικό ποσό (ως πρώτη δόση) για την ανέγερση σύγχρονου αθλητικού προπονητικού κέντρου στο «Ηλίας Πούλλος» στο Γέρι!

Αίτηση για πολεοδομική άδεια
Σύγχρονο Αθλητικό κέντρο στο «Ηλίας Πούλλος»; Είδηση, ε; Εδώ…μπαίνει η επίσημη Ομόνοια, που έχει την ανέγερση γηπέδου, ως στόχο ζωής. «Το όνειρο και το όραμά μας για δικό μας γήπεδο, ναι, υπάρχει», είχε πει σε παλαιότερη του συνέντευξη ο Πρόεδρος Δώρος Σεραφείμ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η Ομόνοια, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που παρουσιάζονται για αξιοποίηση της γης στις «Χαλεπιανές», μελετά σοβαρά την πιθανότητα ανέγερσης αθλητικού κέντρου στο χώρο του «Ηλίας Πούλλος».

Ήδη το σωματείο έχει υποβάλει από τον περασμένο Μάρτιο προς το επαρχιακό τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως Λευκωσίας, αίτηση για χορήγηση της υπό της νομοθεσίας προβλεπόμενης πολεοδομικής άδειας, Η Ομόνοια πέραν των τριών γηπέδων προπόνησης στο χώρο της περιοχής Γερίου, διαθέτει άλλο ένα τεμάχιο γης, αρκετά μεγάλο σε έκταση που αποτελεί προέκταση του τρίτου (κάτω) γηπέδου. Τεμάχιο, που μπορεί και αυτό να αξιοποιηθεί, επεκτείνοντας τον διαθέσιμο, επί του παρόντος, χώρο.

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Οι Αγγλοκύπριοι επενδυτές έχουν απευθύνει την πρόταση, με κύριο περιεχόμενο την ανέγερση αθλητικού κέντρου, ενώ η Ομόνοια έχει κινήσει τις διαδικασίες, ακριβώς για το ίδιο πράγμα. Αυτό που αναμένεται είναι η αντίδραση της Ομόνοιας στην επιθυμία των Αγλοκυπρίων για συνεργασία. Σε μια τέτοια περίοδο που το νησί μας γενικότερα, ψάχνει απεγνωσμένα επενδυτές, η ευκαιρία δείχνει (θεωρητικά) πολύ καλή.

Παρατίθεται το κείμενο που αναρτήθηκε στις 25.4.16, με τίτλο, «Αγγλοκύπριοι επενδυτές»!
«Αγγλοκύπριοι επιχειρηματίες φέρονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στην Ομόνοια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες εταιρείας με έδρα το Λονδίνο και εκτεταμένο κύκλο εργασιών στον τομέα των ακινήτων (ανεγέρσεις, αγοραπωλησίες, κ.λ.π. ), όχι απλώς βλέπουν με πολύ καλό μάτι αυτό το ενδεχόμενο, αλλά το έχουν μελετήσει κιόλας.

Ήδη, εδώ και λίγες μέρες έχουν έλθει σε επαφή με σημαίνον πρώην στέλεχος της Ομόνοιας, το οποίο γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια (αυτός με τη σειρά του αναμένεται ότι θα ενημερώσει και επίσημα την Ομόνοια) εκφράζοντας την πρόθεση τους, συνοδευόμενη από συγκεκριμένη πρόταση, της οποίας η οικονομική πτυχή ανέρχεται σε ένα αρκετά σεβαστό ποσό για τα Κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα.

Όσον αφορά το μοντέλο διοίκησης που προτείνουν, είναι το μοντέλο διοίκησης μεγάλου Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού συλλόγου, το οποίο έχουν ήδη επεξεργαστεί με βάση τις Κυπριακές ποδοσφαιρικές οικονομικές συνθήκες.

Το 24sports είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία συνεργασίας, έχουν καθορίσει το πλάνο τους με τέτοιο τρόπο που δεν επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο του σωματείου, υπό την έννοια της στελέχωσης του ΔΣ, με δικούς τους συνεργάτες, ενώ δεν προσβλέπουν σε βραχυπρόθεσμη απόδοση της επένδυσης τους, έχοντες πιο μακροπρόθεσμες βλέψεις.

Οι υποψήφιοι επενδυτές, παρά το ότι για σειρά ετών ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αγγλική πρωτεύουσα λόγω των εν Κύπρω διασυνδέσεων τους, είναι άριστοι γνώστες των συνθηκών της Κυπριακής αγοράς.

Βρέθηκαν μάλιστα στο ΓΣΠ την περασμένη Τετάρτη και παρακολούθησαν τον αγώνα κυπέλλου της Ομόνοιας με την ΑΕΚ.

Είναι αυτονόητο ότι αν το θέμα προχωρήσει και τελειώσει αίσια, θα αποτελέσει σημαντικότατο γεγονός για την Ομόνοια, αφού πρόκειται για «φρέσκο» χρήμα».

Πηγή: Πέτρος Παπαγιώργης (24sports cy)

Autoremarketing

Bet on Alfa