ΑρχικήΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑE-SPORTSΕ-Sports: Το... μέλλον είναι εδώ!

Ε-Sports: Το… μέλλον είναι εδώ!

Τα e-sports κάνουν την… επίθεσή τους και ο κόσμος παρακολουθεί εντυπωσιασμένος, συμμετέχει και βλέπει εικόνες από το… μέλλον!

Όταν ο Σαμ Σάρτζεαντ ετοιμάζεται να σκοράρει για την Λέιτον Όριεντ περιμένει περίπου ένα κοινό 5.000 ανθρώπων να τον βλέπουν live. Εκπροσωπώντας την ομάδα του από την πολυθρόνα του στο PlayStation έχει την δυνατότητα να προσελκύσει πάνω από 13.000 viewers που να τον παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο και προς έκπληξή του όλα αυτά σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο. Μία από τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις του κορονοϊού είναι η στροφή του κόσμου σε άλλους τρόπους ενασχόλησης με αθλητικά events. Οι φίλαθλοι και οι φανς των αθλημάτων παρακολουθούν, μπορούν να ποντάρουν και ασχολούνται με τομείς όπως το ποδόσφαιρο στο Playstation. Όσο η καραντίνα θα διαρκεί αυτός ο αριθμός θα μεγαλώνει.

Εάν σε αυτήν την διαδικασία μπορεί να δει κανείς να υπάρχουν νικητές αυτοί είναι σίγουρα τα e-sports. Καλύπτουν online ένα μεγάλο κενό και αξιοποίηση χρόνου μέσω ανταγωνισμού και θεωρείται δύσκολο ειδικά για όσους ασχολούνται με τα σπορ να βρουν άλλο υποκατάστατο. Από ποδόσφαιρο μέχρι virtual grand prix. Όλα βρίσκονται στην διάθεση των χρηστών και μπορούν να παίξουν, να συμμετέχουν και να κάνουν προβλέψεις.

Bet on Alfa

Ένα αθλητικό event με τεράστια ζήτηση και 20 διαγωνιζόμενους σε προσομοιωτές είναι το F1 2019 σε PC. Μία προσομοίωση του Grand Prix του Μπαχρέιν που το Sky Sports είχε live κάλυψη και υπολογίζεται ότι είχε 350.000 θεατές από διαφορετικές πλατφόρμες.

 Ο Λάντο Νόρις, ο οδηγός της McLaren σε αυτήν την διαδικασία, είχε πάνω από 100.000 φανς που τον έβλεπαν μέσω Twitch, μίας υπηρεσίας streaming. Για τον Νόρις ήταν απλά εξάσκηση και διασκέδαση και το έκανε μένοντας σπίτι του.

Ο ίδιος χρησιμοποιεί καιρό τώρα προσομοιωτή για να παίζει και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής του δίνει στους φανς του πλάνα αλλά και οδηγίες – συμβουλές για έναν οδηγό F1. Ο ίδιος εξηγεί πως προφανώς δεν είναι σαν να οδηγείς πραγματικά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ωστόσο μπορεί να καθοδηγεί τους χρήστες το πότε να τρέξουν παραπάνω ή με τι ταχύτητα να παίρνουν τις στροφές.

Ο Νόρις είχε προγραμματίσει και άλλη κούρσα, που είχε μέσα και τον Μαξ Βερστάπεν, αντίπαλό του στην F1. Σε αυτήν την κούρσα δεν μπορούσαν να διαγωνιστούν χρήστες ή άλλοι gamers. Με την ματαίωση και της χρονιάς στην Formula 1 και άλλες ματαιώσεις μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων ο Τζέιμι ΜακΛάουριν, ιδρυτής του Veloce Esports που βρίσκεται πίσω από την F1 πιστεύει πως σε αυτήν την περίοδο τα e-sports θα επεκταθούν και άλλο και θα υπάρξει μία πρωτοφανής άνθιση. Πάνω από 1 εκατ. χρήστες μπήκαν στο φιλανθρωπικό τουρνουά FIFA 20 Challenge της La Liga που είχε 19 παίκτες από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και το κέρδισε ο Μάρκο Ασένσιο της Ρεάλ. Στο μεταξύ το Football Manager κάνει νέο ρεκόρ με πάνω από 18.000 χρήστες online μέσα σε ένα απόγευμα (το απόγευμα της περασμένης Κυριακής).

Για κάθε σπορ υπάρχει επιλογή. Για την ποδηλασία για παράδειγμα φτιάχτηκε εικονικά ο γύρος της Ελβετίας. Ένα event που θα απασχολήσει και με το οποίο θα ασχοληθούν και επαγγελματίες ποδηλάτες. Η Velon, εταιρεία που εκπροσωπεί 11 τοπ ομάδες του Wold Tour στην ποδηλασία όπως την Team Ineos, θέλει να κάνει όσο το δυνατόν πιο σωστή αναπαράσταση διαδρομής με ανεβάσματα, σπριντς και οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται κοντά στην πραγματικότητα του αγωνίσματος της ποδηλασίας.

Στο μεταξύ οι βρετανικές ποδηλατικές Αρχές δουλεύουν πάνω στο Zwift, ένα εργαλείο ενασχόλησης και προπόνησης στο σπίτι για να βοηθήσει ειδικά τους ποδηλάτες που θα έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο εργαλείο το χρησιμοποίησε ο Τζέρεντ Τόμας, νικητής του γύρου της Γαλλίας και ο Γιαν Βερτόνγκεν, αμυντικός της Τότεναμ.

Οι bookmakers και γενικά οι στοιχηματικές εταιρείες δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το e-sports. Υπάρχουν ήδη δυνατότητες για προβλέψεις σε μεγάλα τουρνουά e-sports όπως το τουρνουά FIFA με το όνομα “Ultimate Quaranteam” δηλαδή “η υπέρτατη ομάδα καραντίνας”. Ο Σάρτζεαντ μετείχε εκεί. Ο Sargeant είχε και άλλη μία ιδέα. Να καλέσει και άλλες ομάδες για τουρνουά με στόχο τη διασκέδαση αλλά και να μαζέψουν χρήματα για καλό και φιλανθρωπικό σκοπό. Αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής κίνηση που μάζεψε από 64 ομάδες έναν αριθμό 128 ομάδων από 16 χώρες. Το μέλλον είναι εδώ και τα e-sports ήρθαν να καθηλώσουν!

Αναδημοσίευση: https://www.gazzetta.gr/

Autoremarketing

Bet on Alfa