ΑρχικήDaily NewsΗ ιστορία στο Euro, έχει και δράκο!

Η ιστορία στο Euro, έχει και δράκο!

Ποιος είπε ότι οι δράκοι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια; Στον δεύτερο προημιτελικό του Euro στο Λιλ, ένας κόκκινος δράκος πέταξε περήφανα στο γήπεδο και πήρε μια πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η Ουαλία, πέτυχε την μεγάλη ανατροπή και έριξε το φαβορί (Βέλγιο), στο καναβάτσο.

Bet on Alfa

Περήφανοι άνθρωποι οι Ουαλοί.   Χρόνια στην σκιά των Άγγλων, των Σκοτσέζων και των Ιρλανδών στο ποδόσφαιρο. Περίγελο στα χείλη τους. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και  δεκάδες πικάντικα ανέκδοτα να τους συνοδεύουν.

Η Ουαλία δεν υπήρξε ποτέ μια υπολογίσιμη ποδοσφαιρική δύναμη. Το μέγεθος της χώρας και του πληθυσμού, δεν επέτρεψε ποτέ, στην Εθνική ομάδα της χώρας, να μεγαλουργήσει. Τρία εκατομμύρια κόσμος όλος κι’ όλος, σε μια έκταση δύο φορές μεγαλύτερη από την Κύπρο. Το ‘Ουαλικό βασίλειο’ βρίσκεται στην νοτιοδυτική Μεγάλη Βρετανία, βρέχεται από το Ιρλαδικό πέλαγος στα δυτικά με κόλπο του Μπρίστολ να την χωρίζει από την υπόλοιπη χώρα, στο νότιο μέρος. Οι Ουαλοί, απόγονοι Κέλτικων φυλών, έχουν δική τους γλώσσα, επίσημα αναγνωρισμένη, την οποία μάλιστα ομιλεί το 1/5 του πληθυσμού!

Οι υπόλοιποι Βρετανοί δεν τους λογάριαζαν καν… Θυμάμαι μάλιστα μια ιστορία του παρελθόντος που είχε επίκεντρο τον μεγαλύτερο Ουαλό ποδοσφαιριστή, τον Ράιαν Γκιγκς. Του είχαν προτείνει να αγωνιστεί με την Εθνική Αγγλίας αφού με την Εθνική Ουαλίας δεν θα κατάφερνε τίποτε, ποτέ. Ο ‘Γκίγκσι’ τότε είχε δηλώσει πως ήταν αδύνατο να γίνει αυτό… ¨Οι άνθρωποι που το λένε αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι είμαι Ουαλός¨ δήλωνε…

Εννιά παίκτες από την αποστολή της Εθνικής Ουαλίας, παρότι Ουαλοί, έχουν γεννηθεί στην Αγγλία. Κάτι που θα τους έδινε το δικαίωμα να επιλέξουν τα «Λιοντάρια» ως την Εθνική τους ομάδα. Τζέιμς Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Ντέιβιντ Έντουαρντς, Άντι Κινγκ, Τζόνι Γουίλιαμς, Τζορτζ Γουίλιαμς, Σάιμον Τσερτς, Χαλ Ρόμπσον-Κάνου και Σαμ Βόουκς. Αντίθετα όλοι τους επέλεξαν την Ουαλία!

Ο Κρις Κόουλμαν κατάφερε να φτιάξει μια σπουδαία ομάδα. Με δύο μεγάλους παικταράδες, τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον Άαρον Ράμσεϊ να την καθοδηγούν. Αλλά και μια σειρά από άλλους ποδοσφαιριστές είτε της PremierLeague είτε των μικρότερων κατηγοριών να την συνθέτουν. Μια ομάδα, που εκτός από ταλέντο, είχε καρδιά, μυαλό και τεράστια θέληση.

Θέληση λοιπόν. Ο παράγοντας που τελικά καθορίζει και την πορεία των Εθνικών ομάδων στο Euro. Την ώρα που αρκετοί ποδοσφαιρικοί αστέρες πελαγοδρομούν στο γήπεδο, κάποιοι άλλοι, προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους, την ύπαρξη τους ως Εθνικές ομάδες.

Οι Ουαλοί έγραψαν ιστορία ψες. Παρά το γεγονός ότι ο Ναϊγκολάν, με ένα κεραυνό, έβαλε τους Βέλγους από νωρίς μπροστά στο παιχνίδι, η ομάδα του Κόουλμαν αντέδρασε. Ο αρχηγός Άσλει Γουίλιαμς, με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε 1-1 στο 31’ σε κόρνερ του Ράμσεϊ … Παιδική χαρά η άμυνα του Βελγίου.  Ο Ρόμπσον-Κάνου στο 55’ με ένα γκολ ποίημα ‘γύρισε’ το παιχνίδι. Υποδέχτηκε υποδειγματικά την μπάλα από την ασίστ του Ράμσεϊ, άδειασε την άμυνα του Βελγίου με μια περίτεχνη ενέργεια και εκτέλεσε τον Κουρτουά. Ο αντικαταστάτης του Σαμ Βόουκς, έγραψε τον επίλογο στο παιχνίδι. Η κεφαλιά του στο 86’ στην σέντρα του Γκάντερ ήταν άπιαστη. Η Ουαλία είναι στους τέσσερις της διοργάνωσης!

wales 3

Κάθε πετυχημένη ομάδα έχει τον ηγέτη της. Ο Γκάρεθ Μπέϊλ ενσαρκώνει τον ρόλο αυτό ιδανικά. Παίζει πρώτα και κύρια για την ομάδα. Τρέχει σαν σκυλί στο γήπεδο… Αποτελεί μια διαρκή πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία. Όμως είναι μέλος του συνόλου. Ο τρόπος που αγκάλιασε ένα-ένα τους συμπαίχτες του, μετά τον αγώνα, αυτό καταμαρτυρεί. Η κραυγή “Wales-Wales”, μετά την ‘εφόρμηση’ στο πέταλο με τους υποστηριχτές της Εθνικής του, το επισφραγίζει. Η νίκη ανήκει στην Ουαλία. Και σε 5 βράδια, απέναντι στον συμπαίκτη του στην Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλτο, θα έχει κάθε λόγο να θέλει να αποδείξει ότι η καρδία του δράκου, χτυπά πιο δυνατά!

Το πανηγύρι στους δρόμους του Κάρντιφ και του Σουόνσι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Η Ουαλία πέτυχε κάτι για το οποίο ο πληθυσμός της, μπορεί να νοιώθει περήφανος. Είναι η σειρά τους να βγουν στους δρόμους. Η ρεβάνς που περίμεναν για δεκαετίες. Ο φτωχός συγγενής του Αγγλικού ποδοσφαίρου, πήρε το αίμα του πίσω. Ο δράκος βρυχήθηκε και οι φλόγες ξεπετάκτηκαν άλικες και φονικές από τα ρουθούνια του!

wales2ASTERIX

Autoremarketing

Bet on Alfa