ΑρχικήDaily NewsΗ παραδοχή των λαθών, η προειδοποίηση και η υπόσχεση

Η παραδοχή των λαθών, η προειδοποίηση και η υπόσχεση

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, απολογήθηκε στο φίλαθλο κοινό για τα σοβαρά λάθη διαιτητών στις πρόσφατες αγωνιστικές και ιδιαίτερα στην τελευταία. Ο Μιχάλης Αργυρού, στην ομιλία του στην χθεσινοβραδινή χοροεσπερίδα του Συνδέσμου, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ΣΔΚ στους διαιτητές, αναφέρθηκε στην εικόνα της διαιτησίας των τελευταίων αγωνιστικών και όπως ανέφερε, αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στο φίλαθλο κοινό για τα λάθη. Ζήτησε από τους διαιτητές στη συνέχεια να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βελτιώσουν την εικόνα της διαιτησίας. Ακόμη, τόνισε πως, απ’ εδώ και εμπρός τα λάθη τους δεν θα συγχωρούνται από κανένα.
Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ Νικ Νικολάου συγχάρηκε τον κ. Αργυρού για την παραδοχή των λαθών και της απολογίας, τονίζοντας ότι η ομοσπονδία διαθέτει κόπο και χρήμα για την εκπαίδευση, την εκγύμναση και την επιμόρφωση των διαιτητών και απαιτεί τον περιορισμό των λαθών και της βελτίωσης της διαιτησίας για το καλό του ποδοσφαίρου.

Στο χαιρετισμό του στο περιοδικό του ΣΔΚ, ο πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κουτσοκούμνης τόνισε ότι, η ομοσπονδία θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους διαιτητές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της για όσο το δυνατό λιγότερα λάθη.
Στην γραπτή δήλωσή, του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του ΣΔΚ αναφέρει: «Από την αρχή της φετινής περιόδου βάλαμε σαν βασικό στόχο να αλλάξουμε νοοτροπία και να βοηθήσουμε όλοι, στην βελτίωση της εικόνας του ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς. Στόχος μας είναι να μείνουμε όλοι μακριά από αχρείαστες αντιπαραθέσεις και εντάσεις που μόνο ζημιά προκαλούν στο άθλημα που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε. Πιστεύω πως, προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν σωστά και σοβαρά βήματα μπροστά και εκφράζω την ευχή αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να στεφθεί με επιτυχία. Η διαιτησία είναι ένα σημαντικό μέρος του Ποδοσφαίρου και βέβαια είναι το κομμάτι που προκαλεί τις περισσότερες διαμαρτυρίες και παράπονα, συγκρούσεις και προκατάληψη».
Ακολούθως, επισήμανε: «Η Ομοσπονδία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, επενδύει πολλά και σε χρόνο και σε χρήμα στην προσπάθεια για βελτίωση της απόδοσης και της εικόνας των διαιτητών μας. Φέτος επικεφαλής της Επιτροπής διαιτησίας είναι νέος πρόεδρος με μεγάλη πανευρωπαϊκή εμπειρία και γνώσεις πλαισιωμένος από άτομο μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ. Στόχος μας, με την επένδυση που γίνεται από πλευράς Ομοσπονδίας, δεν είναι μόνο η εξάλειψη της προκατάληψης στις τάξεις των σωματείων μας αλλά και της προκατάληψης μεταξύ σας».
Ο Μιχάλης Αργυρού, συνέχισε: «Ομολογουμένως στη φετινή χρονιά ξεκινήσαμε αρκετά καλά, με λιγότερα λάθη, λιγότερες διαμαρτυρίες και μεγαλύτερη κατανόηση στα αναπόφευκτα φάλτσα σφυρίγματα σας στο γήπεδο. Δυστυχώς η εικόνα τούτη δεν συνεχίστηκε όπως ξεκίνησε έστω και αν τα σωματεία μας δεν διαμαρτύρονται. Είναι προφανές ότι υπήρξε κάποια μορφή εφησυχασμού από κάποιους. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια που καταβάλετε χρειάζεται να ενταθεί και τα λάθη να περιοριστούν στο ελάχιστο. Απαιτούμε να έχουμε καλύτερες διαιτησίες, απαιτούμε λιγότερα λάθη. Η απαίτηση μας τούτη πηγάζει όχι μόνο από την γνώση που έχουμε για τις ικανότητες που διαθέτετε αλλά και από το μέγεθος της επένδυσης που γίνετε για να είστε ακόμη καλύτεροι. Σας εμπιστευόμαστε και σας στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσους από εσάς το αντιλαμβάνεστε και μας το ανταποδίδετε στο γήπεδο».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΔΚ, είπε: «Είναι με περισσή ικανοποίηση που βλέπουμε νέους διαιτητές να διευθύνουν με επιτυχία αγώνες και δη δύσκολους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι η διαιτησία μας έχει ευοίωνο μέλλον. Ας επενδύσουμε σε αυτό το μέλλον και ας ελπίσουμε ότι με την είσοδο του νέου χρόνου θα δούμε ακόμη καλύτερες μέρες στη διαιτησία μας».

Bet on Alfa
Autoremarketing

Bet on Alfa