ΑρχικήDaily NewsΗ τακτική βγάζει και εντεκάδα!

Η τακτική βγάζει και εντεκάδα!

Το έδειξε, το δήλωσε, το λατρεύει. Η τακτική αποτελεί το α και το ω για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο «Ηλίας Πούλλος» θέλησε να περάσει τη δική του φιλοσοφία, το δικό του τρόπο παιχνιδιού. Όπως ήταν λογικό χρειαζόταν χρόνο, γι’ αυτό και όσο περνά ο καιρός η Ομόνοια σταθεροποιεί την απόδοσή της.

Bet on Alfa


Γι’ αυτό ο Σέρβος τεχνικός επιδίωξε να φτιάξει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι θετικό. Γνωρίζει πως, διασφαλίζοντας το μηδέν παθητικό, εύκολα ή δύσκολα θα πετύχει ένα γκολ για να πάρει το ζητούμενο. Αυτή είναι η φιλοσοφία του και είδαμε να είναι πετυχημένη σε πολλές ομάδες, γιατί όχι και σε εμάς.


Ενδεικτικό του πιο πάνω, είναι η αναφορά του Μιλόγεβιτς στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο «Σίγμα». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καμιά φορά και οι προπονητές δεν επιλέγουμε τους καλύτερους, αλλά αυτούς που ταιριάζουν περισσότερο στην τακτική». 


Δηλαδή, επιλέγει την καλύτερη εντεκάδα και βάσει αντιπάλου και γενικά αναγκών ενός αγώνα και όχι αυτούς που ίσως να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Γιατί, άλλο Αγία Νάπα εντός έδρας και άλλο Απόλλων εκτός έδρας. Αύριο, λοιπόν, ο προπονητής μας αναμένεται να επιλέξει ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν στην τακτική που θα θελήσει να ακολουθήσει. 


Όπως είναι λογικό θα είναι πιο συντηρητική από το ματς που προηγήθηκε, γι’ αυτό αναμένεται να δούμε δεύτερο κλασικό «κόφτη» να πλαισιώνει τον Μαργκάσα, κατά πάσα πιθανότητα τον Οικονομίδη. Κι ας ο Μπεμπέ έκανε ίσως το καλύτερο ματς από τότε που ήλθε στην Ομόνοια. 


Ακόμη, ο Ράμος είναι πιο επιθετικογενής ποδοσφαιριστής και ο Καρλίτος κλασικός μπακ, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες παρουσίας του στο αρχικό σχήμα. Ακόμη, σ’ ένα τέτοιο ματς δεν μπορεί να λείπε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο Σκέμπρι θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. 


Πάντως, δεν αποκλείεται να προκύψει και έκπληξη, ανάλογα με το τι διαπίστωσε η τεχνική ηγεσίας για τον αντίπαλο, είτε αφορά ατού του, είτε μειονέκτημά του το οποίο θα θελήσει να εκμεταλλευτεί. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με απογευματινή προπόνηση.

Autoremarketing

Bet on Alfa