ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΗ τοποθέτηση του Δώρου Σεραφείμ στην σημερινή διάσκεψη

Η τοποθέτηση του Δώρου Σεραφείμ στην σημερινή διάσκεψη

Πιο κάτω παρατίθεται αυτούσια η ομιλία του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ:

Bet on Alfa

“Έχουν συμπληρωθεί 21 μήνες θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου. 21μήνες στους οποίους καλύψαμε δουλειά αρκετών ετών. 21 μήνες καθοριστικούς για την ύπαρξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Όταν η Γενική Συνέλευση μας ανέθεσε την ηγεσία του Σωματείου, τον Μάρτιο του 2014, δεν ήταν δεδομένο πως θα διατηρείτο στη ζωή. Να το θέσω πιο ξεκάθαρα. Ήταν δεδομένο πως η ύπαρξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κινδύνευε. Και μάλιστα, πολύ σοβαρά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θέσαμε ως προτεραιότητα να διατηρήσουμε ζωντανή την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Σήμερα, 21 μήνες μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Όμως, έχει περιοριστεί η πιθανότητα να κινδυνεύσει η ύπαρξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ουσιαστικά, μόνο από κακοδιαχείριση θα κινδυνεύσει ξανά, σε αυτόν τον μεγάλο βαθμό, το Σωματείο μας.

Είχαμε πει πως πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, θα είναι η οικονομική της σωτηρία. Καμία υπερβολή δεν υπάρχει πάνω σε αυτό. Υπό αυτό το καθεστώς, πραγματοποιούμε πορεία πρωταθλητισμού.

Ναι, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι αυτούς τους 21 μήνες, έχει περάσει με επιτυχία και τους έξι οικονομικούς ελέγχους της ΟΥΕΦΑ, αλλά και τους μηνιαίους οικονομικούς ελέγχους της ΚΟΠ.

Ναι, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, έχουν μετατραπεί σε μία κακή ανάμνηση.

Ναι, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι άρχισε δειλά – δειλά να αποκαθιστά το όνομά της, όσο αφορά την οικονομική της συνέπεια και αξιοπιστία.

Ναι, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι έχει πληρώσει σε 21 μήνες, 3.764.000 ευρώ σε διακανονισμούς με ποδοσφαιριστές και προπονητές, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί την περίοδο 2008-2014. Δυστυχώς, επιπρόσθετα, σε αυτούς τους 21 μήνες, το Σωματείο μας έχει πληρώσει 383.000 ευρώ σε πρόστιμα για αδικήματα σε παιχνίδια των εγχώριων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ναι, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι αρχικά κατορθώσαμε να ελέγξουμε την αύξηση του χρέους, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί αν αναλογιστεί κανείς τα μεγάλα συμβόλαια που βρίσκονταν σε ισχύ όταν είχαμε αναλάβει και ακολούθως καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος, δημιουργώντας και τις συνθήκες που επιτρέπουν περαιτέρω μείωση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ναι, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι δικαιούταν πρόκριση στους ομίλους του Europa League, η οποία όμως δεν επιτεύχθηκε λόγω της γνωστής σφαγιαστικής διαιτησίας στον αγώνα με την Διναμό Μόσχας.

Σε αυτούς τους 21 μήνες, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε στο πλευρό του τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή “αγκάλιασε” την προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη. Αποδέχτηκε, όσο δύσκολο και εάν είναι αυτό για τον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, ότι η ομάδα μας δεν θα έθετε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος ήταν δίπλα μας όταν του το ζητήσαμε.

Όταν είχαμε πάρει την απόφαση για το σχέδιο 2+1, που αφορούσε τα Premium εισιτήρια διαρκείας, το κάναμε επειδή δεν είχαμε άλλη επιλογή. Και όμως ο κόσμος ανταποκρίθηκε.

Δίπλα στην ομάδα ήταν και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γέμισε το ΓΣΠ.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν πρώτη σε διάθεση εισιτηρίων. Έστω και εάν τερματίσαμε στην 4η θέση.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο, μέχρι στιγμής, έχουμε διαθέσει τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλη ομάδα.

Επιπλέον, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο, η προσέλευση του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι αυξημένη.

Αυτά τι δείχνουν;

Ότι ο κόσμος είναι εκεί, παρά τις δυσκολίες, παρά τις απογοητεύσεις, παρά το ότι τα αποτελέσματα όλοι θέλαμε να είναι καλύτερα.

Ο κόσμος αγαπά την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτή η αγάπη είναι που κράτησε ζωντανή την ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτή η αγάπη είναι που θα την οδηγήσει στην επιστροφή στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Διότι να είστε σίγουροι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ανέβει ξανά στην κορυφή.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;

Διότι θα ήθελα να υπενθυμίσω το πού ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ όταν αναλάβαμε την ηγεσία του Σωματείου και πού είναι σήμερα.

Τότε, κινδύνευε σοβαρά με κλείσιμο. Τώρα δικαιούται να αισιοδοξεί σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τότε, δύσκολα έβρισκες ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν να συνεργαστούν με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Σήμερα, έχει γίνει ξανά ένας ελκυστικός προορισμός.

Ναι, θα συμφωνήσω ότι τα φετινά μας αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε και αυτά που θέλαμε. Ναι, θα συμφωνήσω ότι η στελέχωση της ομάδας, θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Όμως, θα διαφωνήσω και μάλιστα κάθετα, με τον μηδενισμό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Μέσα από τις δύσκολες στιγμές, θα πρέπει όλοι μας να επιδεικνύουμε ωριμότητα και θα πρέπει να αξιολογούμε καλόπιστα και αντικειμενικά τα δεδομένα.

Γιατί δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε; Γιατί η ενίσχυση της ομάδας δεν ήταν τόσο πετυχημένη όσο θα θέλαμε;

Θα σας πάρω πίσω, στον Μάιο του 2015.

Η ομάδα εξασφάλισε έξοδο στην Ευρώπη, αν και προηγουμένως ελάχιστοι πίστευαν πως μπορούσε να τα καταφέρει. Είχαμε πολύ λίγες μέρες στη διάθεσή μας για να ξεκουράσουμε την ομάδα, να ανανεώσουμε συμβόλαια και να προχωρήσουμε σε μετεγγραφές.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω πως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στις ουσιαστικές κινήσεις προγραμματισμού, προτού μάθουμε για το κατά πόσο θα εξασφαλίζαμε ή όχι έξοδο στην Ευρώπη.

Έγκαιρα κρατήσαμε στο ρόστερ μας τον βασικό περσινό κορμό, κατόπιν εισήγησης της τεχνικής ηγεσίας. Έγκαιρα αποκτήσαμε παίκτες, σε θέσεις που φαινόταν ότι η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση, δηλαδή στο κέντρο της άμυνας, στο αριστερό άκρο της άμυνας, στο φτερό της επίθεσης και στην επίθεση.

Υπενθυμίζω πως, τότε, όλοι μιλούσαν για ένα γεμάτο ρόστερ και εκθείαζαν τον έγκαιρο προγραμματισμό. Και όταν λέω όλοι, εννοώ τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Στην πορεία, ήρθε πρόταση για τον Ποτέ, με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές, πάνω από 440.000 ευρώ, την οποία ο παίκτης επέμενε να αποδεχτεί. Έτσι, αποχώρησε από το ρόστερ μας. Η τεχνική ηγεσία έκρινε ότι δεν χρειαζόταν να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενίσχυση.

Ακολούθησαν τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η ομάδα μας απέκλεισε την Ντίναμο Μπατούμι και τη Γιαγκελόνα, ενώ είχε πάρει ένα πολύ καλό σκορ με την Μπρόντμπι, στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Δανία.

Υπενθυμίζω πως, τότε, ΜΜΕ και φίλαθλοι, εκθείαζαν την ομάδα μας, έκαναν λόγο για ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, ενώ θετικά σχόλια γράφονταν και για την αμυντική λειτουργία, η οποία σε πέντε παιχνίδια δέχτηκε μόλις ένα γκολ.

Τα πιο πάνω ίσχυαν μέχρι τις 6 Αυγούστου 2015 και ώρα 19:00.

Δύο ώρες αργότερα, όλα άλλαξαν.

Μετά τον αποκλεισμό από την Μπρόντμπι, μέσα σε δύο ώρες, το ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, μετατράπηκε σε μέτριο και ελλιπές.

Η άριστη αμυντική λειτουργία, μετατράπηκε σε προβληματική αμυντική λειτουργία.

Η ικανή τεχνική ηγεσία, μετατράπηκε σε λιγότερο ικανή.

Οι καλοί ποδοσφαιριστές μετατράπηκαν σε μέτριους.

Το πετυχημένο έργο και όλες οι ενέργειες της τεχνικής ηγεσίας και του Διοικητικού Συμβουλίου, μηδενίστηκαν.

Και το τονίζω ξανά. Όλα αυτά μέσα σε δύο ώρες!

Ακολούθως, αφότου είχε διαπιστωθεί η ανάγκη για διαφοροποιήσεις στο έμψυχο δυναμικό, προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε και τα καταφέραμε, έστω και την υστάτη.

Δυστυχώς, η απογοήτευση του κόσμου από τον αποκλεισμό, ήταν έντονη. Και δεν αδικώ κανένα ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ γι΄ αυτό.

Αυτούς που κατηγορώ, είναι εκείνους τους λίγους που διαχρονικά εκμεταλλεύονται την απογοήτευση του κόσμου, για να σπείρουν τη διχόνοια στις τάξεις του Σωματείου μας.

Διότι, αυτοί οι λίγοι, δεν ήθελαν και δεν θέλουν, να επιτύχουμε. Και δεν δίστασαν, ούτε διστάζουν, να χρησιμοποιήσουν όλους τους τρόπους για να πλήξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Δυστυχώς, τον δρόμο της ισοπέδωσης ακολούθησαν και κάποια ΜΜΕ. Είτε εξυπηρετώντας συμφέροντα, είτε λόγω έλλειψης ικανότητας για ορθή κριτική σκέψη. Ευτυχώς, όμως, που αρκετά ΜΜΕ ανέδειξαν τα δεδομένα, στη σωστή τους διάσταση.

Πού θέλω να καταλήξω;

Τα πράγματα δεν είναι ούτε τέλεια, αλλά ούτε και μαύρα. Αυτό που απαιτείται, είναι η ορθή αξιολόγηση της πορείας των τελευταίων 20 μηνών.

Το τριετές στρατηγικό πλάνο που εξήγγειλε το Διοικητικό Συμβούλιο, εφαρμόζεται με ευλάβεια.

Τα αποτελέσματα αυτού του πλάνου, είναι αυτά που αναμέναμε. Το Σωματείο μας βρίσκεται σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης.

Δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε το πλάνο μας, διότι κρίνουμε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Λάθη ασφαλώς και έγιναν. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν κάνουμε λάθη. Όμως, δουλεύουμε συνεχώς. Προσπαθούμε συνεχώς. Και είναι σίγουρο πως θα παραδώσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με το πώς την παραλάβαμε.

Θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Να είστε περήφανοι που είστε ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Να μείνετε κοντά στην ομάδα μας. Να την βοηθάτε όποτε σας έχει ανάγκη.

Εμείς, ως το Διοικητικό Συμβούλιο, δεχόμαστε και αναζητούμε την καλόπιστη κριτική. Λαμβάνουμε υπόψη και αξιολογούμε την κάθε άποψη που εκφράζεται. Και δεν διστάζουμε να εφαρμόζουμε αυτές που, υπό τις συνθήκες, κρίνεται ότι είναι εφικτό να εφαρμοστούν, αλλά και αυτές που θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον του Σωματείου.

Διαβεβαιώνω τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πως το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει αφοσιωμένο στον στόχο της οικονομικής ανάκαμψης. Και είναι αποφασισμένο να προστατεύσει, αλλά και να ενισχύσει, την πρόοδο που έχει επέλθει στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε αυτό το σημείο, θα κάνω και μία σύντομη αναφορά στη δράση των υπόλοιπων αθλητικών Τμημάτων του Σωματείου μας.

Η ομάδα πετόσφαιρας κατέκτησε πέρσι το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Φέτος φιλοδοξεί στο να εδραιώσει την κυριαρχία της, ενώ πραγματοποιεί και αξιόλογη παρουσία στην Ευρώπη.

Η ομάδα φούτσαλ είναι μόνιμη πρωταγωνίστρια. Φέτος θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, όπως βέβαια και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Στο Τμήμα Καλαθόσφαιρας γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια αναδιοργάνωσης. Στόχος είναι τη φετινή αγωνιστική περίοδο να μπουν στέρεες βάσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να καταστεί, σε βάθος χρόνου, η ομάδα μας πρωταγωνίστρια στο άθλημα.

Το Τμήμα Ποδηλασίας βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή του αθλήματος στην Κύπρο, έχοντας να επιδείξει κατακτήσεις τίτλων και σημαντικές επιτυχίες.

Επιπρόσθετα, έχουμε εξαγγείλει τη δημιουργία γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ.

Αυτά εν συντομία για τα υπόλοιπα αθλητικά Τμήματα, στα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο δίνει ιδιαίτερο βάρος και επιδεικνύει μεγάλη προσοχή.

Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο, θέλω να τονίσω πως η τεχνική μας ηγεσία δείχνει μεγάλη διάθεση και αποφασιστικότητα, για να βελτιώσει ατομικά τους ποδοσφαιριστές, αλλά και την ομαδική μας λειτουργία.

Επιπλέον, μέσα από τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου, θα επιδιώξουμε να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις και ενδυνάμωση της ομάδας.

Όσο αφορά τους αγωνιστικούς στόχους, να είστε βέβαιοι ότι θα τους παλέψουμε με σθένος. Και σε αυτήν μας την προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να βρούμε ως εμπόδιο, διαιτησίες σαν αυτήν του πρόσφατου αγώνα μας με την ΑΕΛ.

Κλείνω με ένα δυνατό μήνυμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αισιόδοξο ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους βασικούς μας αγωνιστικούς στόχους, δηλαδή έξοδο στην Ευρώπη και όχι μόνο”.

Autoremarketing

Bet on Alfa