ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΘεόδωρος Θεοδωρίδης ο νέος Γ.Γ της UEFA!

Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο νέος Γ.Γ της UEFA!

Και επισήμως ανέλαβε σήμερα ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης τα νέα του καθήκοντα ως γενικός γραμματέας της UEFA.

Bet on Alfa

Ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη επέλεξε την καριέρα στο εξωτερικό από την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΕΠΟ και δικαιώθηκε – Διαβάστε το στόρι του 50χρονου.

Ο Έλληνας παράγοντας ήταν διευθυντής του τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA και τώρα παίρνει τη θέση, την οποία κατείχε μέχρι την εκλογή του στην προεδρία της FIFA ο Τζιάνο Ινφαντίνο.

Ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη εργάζεται στην UEFA από το 2008 και, πλέον, θα κατέχει τη δεύτερη πιο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το 50χρονο στέλεχος της UEFA έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξελιχθεί σε σημαντικό «παίκτη» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από το ίδιο το… ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κρατά αποστάσεις από το ελληνικό… παραγοντιλίκι

Και αυτό, καθώς, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τα στερεότυπα των παραγόντων που κινούνται πέριξ του ελληνικού ποδοσφαίρου, κρατώντας το όνομά του «καθαρό» από οποιαδήποτε ταύτιση με το άθλημα στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχε αρνηθεί επανειλημμένα να εμπλακεί στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ), παρά τις κατά καιρούς πιέσεις που είχε δεχτεί.

Ο κ. Θεοδωρίδης είναι έμμισθο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με σχεδόν καθημερινή παρουσία στο γραφείο του στη Νιόν. Κύρια ασχολία του είναι το λεγόμενο «διπλωματικό μπλοκ» της UEFA -πράγμα που σημαίνει ότι έχει στην ευθύνη του τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τις χώρες-μέλη της και τις αντίστπιχες δικές τους ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Οι σχέσεις με τον Πλατινί και ο… Κακά

Κατά πληροφορίες, δε, αλλά και σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον έκπτωτο, σήμερα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας και παλαίμαχο άσο της Γιουβέντους και της Εθνικής Γαλλίας, Μισέλ Πλατινί.

«Αλιεύοντας» πληροφορίες για το «who is who» του Έλληνα παράγοντα, μαθαίνουμε ότι είναι φίλαθλος της Ίντερ, ωστόσο στο παρελθόν δήλωνε ότι ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Ρικάρντο Κακά -ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη «μισητή» Μίλαν.

Αν και… Ολυμπιακών αισθημάτων, λόγω οικογενειακού περιβάλλοντος, ο κ. Θεοδωρίδης ξεχώριζε παλαιότερα ως αγαπημένο του άσο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον «πράσινο» Άγγελο Μπασινά.

Η… διακριτικότητα και η θέση ισχύος

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμη, ότι, όταν ο κ. Θεοδωρίδης αναλάμβανε, το 2010, καθήκοντα αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA, δεν είχε ενημερώσει κανένα παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και κανέναν άνθρωπο από τα επίσημα όργανα της ελληνικής πολιτείας.

Χαρακτηριστικά, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε ενημερωθεί σχετικά από sms που του είχε στείλει ο… Τζιάνι Ινφαντίνο!

Σε κάθε περίπτωση, το θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι διατηρεί έναν τόσο σημαντικό παράγοντα σε ένα τόσο υψηλό πόστο στον ποδοσφαιρικό «χάρτη» της Ευρώπης.

Autoremarketing

Bet on Alfa