ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΙνφαντίνο στην ΦΙΦΑ μέχρι 2019!

Ινφαντίνο στην ΦΙΦΑ μέχρι 2019!

Νέος Πρόεδρος της FIFA μέχρι το 2019, εξελέγη το απόγευμα της Παρασκευής, στην Ζυρίχη, της Ελβετίας, ο Gianni Infantino, νυν Γενικός Γραμματέας της UEFA.

Bet on Alfa

Ο κ. Infantino διαδέχεται τον Ελβετό Σεπ Μπλάτερ ο οποίος είχε τιμωρηθεί από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA με οκταετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που συντάραξε την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, η ποινή αφορούσε το έμβασμα ύψους 2 εκατ. ελβετικών φράγκων τον Φεβρουάριο του 2011 από τον κ. Μπλάτερ προς τον Μισέλ Πλατινί για το οποίο δεν υπήρχε καμία αιτιολογία».

Η διαδικασία εκλογής μεταδιδόταν άμεσα από την ιστοσελίδα της FIFA.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της FIFA ήταν αρχικά πέντε: Ο Πρίγκηπας της Ιορδανίας Ali Bin AI Hussein, ο Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa από το Μπαχρέιν, νυν Πρόεδρος της Ασιατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Γάλλος Jérôme Champagne, ο νυν Γενικός Γραμματέας της UEFA Gianni Infantino και ο Νοτιοαφρικανός Tokyo Sexwale, πρώην Υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας του. Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, απέσυρε την υποψηφιότητα του ο κ. Sexwale.

Στον πρώτο γύρο εκλογών, ο Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa έλαβε 85 ψήφους, ο Gianni Infantino 88, ο Ali Bin AI Hussein 27 και ο Jérôme Champagne 7.

Ακολούθησε ο δεύτερος γύρος, στον οποίο ο κ. Infantino εξασφάλισε 115 ψήφους έναντι 88 του κ. Al-Khalifa από το Μπαχρέιν, 4 ψήφων του κ. Hussein από την Ιορδανία και 0 ψήφων του κ. Champagne.

Στις εκλογές ψήφισαν οι 207 από τις 209 Ομοσπονδίες μέλη της FIFA. Την ΚΟΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρο της, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκης.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Infantino δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του αυτή την στιγμή και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να αποκαταστήσει την εικόνα της FIFA σε συνεργασία με τις 209 Ομοσπονδίες μέλη της FIFA.

«Όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την FIFA και γι’ αυτά που θα κάνουμε. Θέλω να γίνω ο Πρόεδρος όλων εσάς, και των 209 ομοσπονδιών. Ταξίδεψα σε όλη την υφήλιο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Θέλω να δουλέψω μαζί με όλους εσάς, με στόχο να αποκαταστήσω και να αναγεννήσω τη FIFA», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι θα κερδίσουν τα πάντα πίσω, δουλεύοντας με μεγάλη αφοσίωση σε αυτό το πανέμορφο άθλημα, που είναι το ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ: dialogos.com.cy

Autoremarketing

Bet on Alfa