ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΚ: Τροχιοδρομούνται αποτρεπτικές ποινές

ΚΟΚ: Τροχιοδρομούνται αποτρεπτικές ποινές

Αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο είναι ο πρόεδρος της ΚΟΚ αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούν τα σωματεία προς τους διαιτητές.

Bet on Alfa

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Λούης Δημητρίου, μιλώντας χθες στο Ράδιο Πρώτο, με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Δημήτρη Γρίβα. Ο κ. Δημητρίου εξαπέλυσε επίθεση κατά των σωματείων, αφού όπως ανέφερε, η πίεση που ασκούν στους διαιτητές είναι αφόρητη και γι’ αυτόν τον λόγο δρομολογούνται αλλαγές των πειθαρχικών κανονισμών, ώστε πλέον να υπάρχουν αποτρεπτικές ποινές.

Παράλληλα, τόνισε ότι διεξάγεται ένα πρωτάθλημα κάτω από ενστάσεις και αμφισβητήσεις και αναμένει ότι στη συνεδρία της Δικαστικής Επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη, θα εκδοθεί απόφαση, ώστε να μπει ένα τέλος και σε αυτό το θέμα.

Για την παραίτηση του κ. Γρίβα, ο πρόεδρος της ΚΟΚ ανέφερε:

«Δεν ήταν μία απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως κεραυνός εν αιθρία. Η παραίτηση του Δημήτρη Γρίβα ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκείται από τα σωματεία προς τους διαιτητές, αλλά και του φόρτου εργασίας που υπάρχει στην επιτροπή. Οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, τα συνεχόμενα παράπονα από τα σωματεία για τους διαιτητές και η έλλειψη διαιτητών, έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Μας λυπεί η παραίτησή του, αφού θυσίασε αρκετές ώρες σε αυτό το πόστο. Όμως η ζωή συνεχίζεται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του. Η Επιτροπή Διαιτησίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Στο αυριανό (σ.σ σημερινό) έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, θα τεθούν στο τραπέζι κάποια ονόματα τα οποία θα συζητήσουμε».

Για το τι προτίθεται να κάνει με την πίεση που ασκούν τα σωματεία προς τους διαιτητές, είπε:

«Θα θεσμοθετηθούν πολύ πιο αυστηρές ποινές. Σε συνεργασία με τον κ. Κυριάκο Ορφανίδη, που είναι ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας και το εκτελεστικό συμβούλιο, θα τροποποιηθούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί και την Τετάρτη θα ανακοινωθούν. Θα προνοούν αποτρεπτικές ποινές σε προέδρους και παράγοντες. Γενικά όσοι παρεκτρέπονται θα τιμωρούνται, διότι πλέον τα πράγματα έχουν εκτροχιαστεί».

Αναφορικά με τις ενστάσεις, ο κ. Δημητρίου τόνισε:

«Ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τις ενστάσεις που έχουν γίνει εναντίον του Κεραυνού και της ΑΕΚ. Πραγματικά διεξάγουμε ένα πρωτάθλημα κάτω από ενστάσεις και αμφισβητήσεις. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχω ήδη δώσει χρονικό περιθώριο στη Δικαστική Επιτροπή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, που είναι η συνεδρία της, να εκδώσει απόφαση, ώστε να βοηθήσει και εμάς να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα».

ΠΗΓΗ

Autoremarketing

Bet on Alfa