ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΛεάντρο:"Στην Κύπρο θα επέστρεφα μόνο για την ΟΜΟΝΟΙΑ'

Λεάντρο:”Στην Κύπρο θα επέστρεφα μόνο για την ΟΜΟΝΟΙΑ’

Συνέντευξη του Λεάντρο Μαρκολίνι όπως αυτή φιλοξενείται στην ιστοσελίδα www.sport-fm.com.cy:

Bet on Alfa

Πιστεύεις ότι η Ομόνοια θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά του πρωταθλήματος και στα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη; «Ήταν κάτι λυπηρό. Δεν το πιστεύω πόσες φορές φτάσαμε κοντά στην διάκριση και δεν τα καταφέραμε. Όπως με την Ντιναμό Μόσχας που είδαμε όλοι τι έγινε. Είχαμε και αντιπάλους δυνατές ομάδες όπως η Σάλτσμπουργκ. Με την Μέταλιστ είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία, παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο αλλά ήμασταν άτυχοι στο πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό ήμασταν εξαιρετικοί, σκοράραμε δύο φορές εκτός έδρας αλλά ένα λάθος στην άμυνα έφερε τον αποκλεισμό. Για εμένα είναι ένα αρνητικό κομμάτι στην Ομόνοια το ότι δεν μπήκαμε στους ομίλους. Είχαμε πολύ καλή και δυνατή ομάδα και ήταν κρίμα. Εύχομαι αυτή την χρονιά η Ομόνοια να το καταφέρει, να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο».
Ποιο ήταν νομίζεις το πρόβλημα και δεν ήρθε η Ευρωπαϊκή διάκριση; «Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, είναι αυτά που είπα πριν, αυτό που έγινε με την Ντιναμό, η ατυχία με την Μέταλιστ και κάποτε βρίσκαμε μπροστά μας πολύ δυνατούς αντιπάλους».
Παρακολουθείς την πορεία της Ομόνοιας; «Ναι γνωρίζω τα πάντα. Κοιτάζω όλα τα αποτελέσματα και όταν μπορώ βλέπω και στιγμιότυπα. Καθημερινά μαθαίνω από το ίντερνετ τα νέα της ομάδας και είμαι χαρούμενος που τα πήγε περίφημα η ομάδα αυτή την χρονιά και τερμάτισε πρώτη και εύχομαι η Ομόνοια  αυτή την φορά να τα καταφέρει στην Ευρώπη, είναι μια πολύ καλή ομάδα».
Μαθαίνεις τι συμβαίνει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και την πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη; «Ναι αλλά περισσότερο μαθαίνω τα νέα της Ομόνοιας, ποιοι παίζουν, πως πήγε σε κάθε παιχνίδι η ομάδα, βλέπω τα αποτελέσματα και ειδήσεις. Μαθαίνω και για άλλες ομάδες της Κύπρου και όταν παίζουν στην Ευρώπη, όχι όπως μαθαίνω για την Ομόνοια αλλά ενημερώνομαι όσο μπορώ. Προσπαθώ να μαθαίνω τα αποτελέσματα».
Έχεις επαφή με παλιούς συμπαίκτες σου στην Ομόνοια; «Όχι πολύ. Μιλώ με τον Βέρο Σάλατιτς, πριν δύο εβδομάδες μίλησα με τον Ονησίφορο Ρουσιά. Μιλώ και με κάποιους από τους Βραζιλιάνους τον Άντρε Άλβες, τον Άλεξ Ντα Σίλβα, είμαστε φίλοι».
Ποιούς ποδοσφαιριστές θυμάσαι περισσότερο από τότε, που έκαναν την διαφορά στο γήπεδο: «Είχαμε πολλούς, πάρα πολλούς Κύπριους. Οι νεαροί Κύπριοι τότε Εφραίμ και Χριστοφή, ο Στάθης, ο Μακρίδης, ο Ηλίας Χαραλάμπους που ήταν αρχηγός μας, ο Κασέκε. Όλοι ήταν εξαιρετικά παιδιά. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ήταν φανταστικός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός άνθρωπος. Ο Λούα Λούα ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Όλοι ήταν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και φίλοι. Ξέρω πόσο δούλευαν καθημερινά για την ομάδα μας».
Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης σου στην Ομόνοια; «Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση αυτή. Έχω πολλούς φίλους και μπορώ να αδικήσω κάποιον. Οι Βραζιλιάνοι, οι Πορτογάλοι. Ο Νούνο Ασίς ήταν εξαιρετικός, τι παίκτης ήταν αυτός, ένας από τους καλύτερους με τον οποίο έχω παίξει στην καριέρα μου. Απίστευτος ποδοσφαιριστής».
Είχες προτάσεις από άλλες Κυπριακές ομάδες για να επιστρέψεις στην Κύπρο; «Ναι όταν έφυγα από την Ομόνοια είχα προτάσεις, εκείνα τα πρώτα χρόνια που έφυγα. Δεν ήθελα να αγωνιστώ σε καμιά άλλη ομάδα μετά την Ομόνοια και γι΄ αυτό αρνήθηκα τις προτάσεις που είχα. Θα επέστρεφα μόνο για την Ομόνοια».
Έμαθες για την εξαιρετική πορεία της Ομόνοιας φέτος και την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ; «Το ξέρω, ξέρω τα πάντα. Ξέρω ότι ο προπονητής είναι ο Μπεργκ ένας πολύ καλός προπονητής. Είναι πολύ καλά τα νέα που μαθαίνω για την Ομόνοια και ελπίζω όπως είπα και πριν να υλοποιήσει η ομάδα τον μεγάλο στόχο στην Ευρώπη, να καταφέρει να μπει στους ομίλους».
Το μήνυμα σου στον κόσμο της Ομόνοιας; «Θέλω να τους πω ότι τους αγαπώ πολύ, τους πεθύμησα, πέρασα απίστευτες στιγμές μαζί τους. Συναντώ κάποιους στην Ουγγαρία και μου δείχνουν την αγάπη τους. Εύχομαι αυτή την χρονιά η Ομόνοια να καταφέρει να μπει στους ομίλους. Να είναι όλοι δίπλα στην Ομόνοια».

Autoremarketing

Bet on Alfa