ΑρχικήDaily NewsΛούης Δημητρίου: " Δεν δεχόμαστε να λειτουργούμε κάτω από...

Λούης Δημητρίου: ” Δεν δεχόμαστε να λειτουργούμε κάτω από απειλές”

Ο υπόκοσμος παρεμβαίνει με απειλές στο χώρο της διαιτησίας αποκάλυψε το μεσημέρι στον “Άστρα” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Λούης Δημητρίου. Είπε επίσης ότι δέχθηκε απειλές τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και το θέμα θα χειριστεί η αστυνομία. Δεν αποκλείεται τόνισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΚ να προχωρήσει και σε διακοπή του πρωταθλήματος.

Bet on Alfa

Ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσει από τη θέση του και ότι δεν τον αγγίζουν οι απειλές αυτές. Κατηγόρησε ότι ένα έως δύο σωματεία είναι αυτά που δημιουργούν τα προβλήματα αφού έχουν εκλάβει διαφορετικά το άθλημα της καλαθόσφαιρας.

Δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΚ, Λούη Δημητρίου στον ΑΣΤΡΑ (21/01/2016):

“Η ομοσπονδία δεν θα αφήσει να ζήσουμε τον εφιάλτη του παρελθόντος. Δεν θα αφήσουμε κανένα παράγοντα να αμαυρίσει το άθλημα.

Έγιναν προπηλακισμοί απειλές στον πρόεδρο και  τον γενικό διευθυντή. Θα τα χειριστεί η αστυνομία. Θα προστατέψουμε το άθλημα. Είμαστε αποφασισμένοι στο συμβούλιο. Όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές, ένας θα είναι ο πρωταθλητής.

Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτο το μπάσκετ. Δεν θα κάνουμε πισωγύρισμα. Όταν κάποιος απειλά είναι θέματα σοβαρά. Κάποιοι τους βάζουν να κάνουν τηλεφωνήματα. 1-2 σωματεία έχουν εκλάβει διαφορετικά την καλαθόσφαιρα.

Ανέλαβα την προεδρία μέσω προβλημάτων. Αυτό το συμβούλιο θα βγάλει προς τα έξω τα προβλήματα. Επόμενη σκέψη είναι να διακοπεί αν χρειαστεί και το πρωτάθλημα.

Έχω χάσει ένα καλό συνεργάτη με την παραίτηση στην επιτροπή διαιτησίας. Η αστυνομία πρέπει να λάβει τα μέτρα της από κάποιους που νομίζουν πως με φωνές και απειλές θα καταστρέφουν την καλαθόσφαιρα. Θα προχωρήσουμε σε καταγγελία. Κάποιοι φοβούνται, κάποιοι θα δώσουν… Δεν δεχόμαστε να λειτουργούμε κάτω από απειλές.

Πολλά σωματεία φωνάζουν. Υπάρχει πρόβλημα διαιτησίας. Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε το καλύτερο με όλες τις ομάδες. Ο προεδρος της επιτροπής διαιτησίας… να εξευτελίζεται δημόσια; Εμείς είμαστε ο φύλακας των σωματείων. Οι απειλές δεν ανήκουν σε αυτό τον χώρο.

 Εγώ δεν πρόκεται να αποχωρήσω. Θα παραμείνω, δεν με αγγίζουν αυτές οι απειλές. Τα σωματεία και οι παράγοντες είναι το πρόβλημα. Το κράτος πρέπει να προστατεύσει το άθλημα και τους ανθρώπους που υπηρετούν την καλαθόσφαιρα. Εμείς θα είμαστε φύλακες, δεν θα αφήσουμε να πληγώσουν ξανά το άθλημα.

Λένε ότι ο υπόκοσμος είναι ο Φανιέρος. Δεν είναι αυτοί αλλά άλλοι με γραβάτες. Ο Λούκας ποτέ δεν απείλησε κανένα, είναι ένας σωστός επιχειρηματίας. Κάποιοι το παίζουν κύριοι στα σαλόνια, αυτοί έχουν πληγώσει το άθλημα. Υπάρχουν άτομα που θα φύγουν από την καλαθόσφαιρα και θα φύγουν”.

Αναδημοσίευση ραδιόφωνο Άστρα

Autoremarketing

Bet on Alfa