ΑρχικήDaily NewsΜετά την "επιστροφή στην νομιμότητα", πρωτάθλημα με 12 ομάδες!

Μετά την “επιστροφή στην νομιμότητα”, πρωτάθλημα με 12 ομάδες!

Η έντονη θέληση της UEFA για εξωραϊσμό του ποδοσφαίρου από “παράνομες δραστηριότητες” στοιχηματικού χαρακτήρα και η επιβολή δραστικών μέτρων, ήταν μια θετική εξέλιξη για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Bet on Alfa

Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έφερε στο φως, τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και ταυτόχρονα, επέβαλε και την λύση. Την ίδια στιγμή, Κυπριακή πολιτεία και ΚΟΠ, αναγκάστηκαν την υστάτη να αλλάξουν ρότα και να “βγουν μπροστά”, αλλάζοντας αμφίεση… Εκεί που το έπαιζαν “αραχτοί και light στιλ δεν τρέχει τίποτα” την είδαν Ζορό και πολέμιοι του εγκλήματος! Και ο Ιωνάς Νικολάου και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αλλά και ο Γιώργος Κούμας, που εμφανίστηκε να ομιλεί ενώπιον των τηλεοπτικών κάμερων!

Μετά από το μεγάλο αυτό βήμα, επιβάλλεται να υπάρξει και συνέχεια. Και το νέο μέτρο που θα πρέπει να υιοθετηθεί, θα πρέπει να είναι η επιστροφή σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Με βάση την προηγούμενη ρύθμιση (την επιστροφή δηλαδή σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες), η νέα δομή θα είχε τριετή ισχύ και μετά θα επιστρέφαμε στο πρωτάθλημα με 12.

Πρέπει λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο,  να υπάρχει πρόνοια που να επιβάλλει τον υποβιβασμό 4 ομάδων και την άνοδο 2, στην πρώτη κατηγορία. Και οι αποφάσεις αυτές πρέπει να ληφθούν τώρα, που οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές.

Αναμένουμε από το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να πρωτοστατήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η παθητικότητα και η μη ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών δεν τιμούν κανένα. Να υπενθυμίζουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ, είχε συγκατανεύσει πριν 18 μήνες στην αύξηση των ομάδων και όλοι είδαμε τι επακολούθησε… Το τραγικό της όλης ιστορίας φυσικά, ήταν ότι τα επακόλουθα της αύξησης των ομάδων σε 14, ήταν γνωστά σε όλους. Όμως συμβιβαστήκαμε, προβάλλοντας ισχυρισμούς, ανάξιους σχολιασμού.

Οι αλλαγές στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν θα επέλθουν από την μια στιγμή στην άλλη. Ιδιαίτερα από την στιγμή που η πολιτεία και η αστυνομία, δεν έχουν την βούληση να πατάξουν την σήψη και την διαφθορά… Τουλάχιστον όμως, εκεί και όπου οι συγκυρίες το ευνοούν, επιβάλλεται να υιοθετούνται κάποια διορθωτικά μέτρα. Μέχρις ότου απαλλαγούμε οριστικά, από το πιο “άρρωστο” ποδοσφαιρικό κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Autoremarketing

Bet on Alfa