ΑρχικήDaily NewsΜπρούνο Αγκουϊάρ: Για πάντα στην καρδία μου η ΟΜΟΝΟΙΑ!

Μπρούνο Αγκουϊάρ: Για πάντα στην καρδία μου η ΟΜΟΝΟΙΑ!

Πριν από μερικές ημέρες ενημερωθήκαμε από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ για την απόφαση του Μπρουνο Αγκουϊάρ να τερματίσει την καριέρα του, αφού διανύει ήδη το 35ο έτος της ηλικίας του.

Bet on Alfa

Το omonoia24 έψαξε και βρήκε τον Μπρούνο στην Πορτογαλία και είχε μαζί του μια ευχάριστη συζήτηση για την παρουσία του στην πατρίδα μας, με την φανέλα της ομάδας μας.

Ο Αγκουϊάρ μα συστήθηκε το καλοκαίρι του 2009. Τότε, μερικές ημέρες μετά την απόκτηση του Χρίσου Καρυπίδη, ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Πορτογάλου μέσου. Το συμβόλαιο του Αγκουϊάρ με την Σκωτσέζικη Χερτς είχε μόλις ολοκληρωθεί και ο ίδιος βρισκόταν στην αναζήτηση της νέας του ποδοσφαιρικής στέγης…

“Ήμουν στην αναζήτηση μιας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας. Είχα αρκετές προτάσεις, και βρισκόμουν στο στόχαστρο ομάδων όπως η Σέλτικ και η Γκλάσκοου Ρέιντζερς. Τότε ήρθε η πρόταση από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στην ομάδα είχε πάει πρόσφατα και ο Χρήστος Καρυπίδης και μου είχε πει τα καλύτερα για την ομάδα και το νέο πρότζεκτ. Μου είχε αναφέρει ότι η ομάδα έχει στόχους και ταυτόχρονα έχει απίστευτους φιλάθλους. Μου είχε αναφέρει ότι οι οπαδοί μας αγαπούν το ποδόσφαιρο, αγαπούν με πάθος την ομάδα τους και φτιάχνουν φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Παρομοίασε την ΟΜΟΝΟΙΑ, με τις μεγάλες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Η πρόταση ήταν αρκετά καλή και από οικονομικής άποψης. Όλα αυτά με έκαναν να δω θετικά την μετακίνηση μου στην Κύπρο.
Πέρασα 4,5 χρόνια στην ομάδα. Κέρδισα 5 τίτλους. Όλα αυτά που πετύχαμε ήταν σημαντικά.

Όταν ήρθα στην ομάδα ψάχναμε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Όπου πήγαινα αυτό άκουγα. Επειδή πέρασα από την Μπενφίκα, μπορούσα να κατανοήσω την αγωνία του κόσμου μας για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ομάδων. Αν δεν πάρεις κάποιο τίτλο, τα πάντα θεωρούνται αποτυχία. Τα ίδια ζήσαμε και στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα.

Στην Κύπρο κατάφερα να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και την τύχη με το μέρος μας. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο, ούτε μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Μακάρι να είχαμε για παράδειγμα την τύχη του Αποέλ…

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα όσα έζησα εκείνες την ημέρες αποτελούσαν και αποτελούν από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Ένοιωσα τον παλμό του κόσμου και πέρασα απίστευτες στιγμές. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ!

Ακολούθησαν δύο κατακτήσεις κυπέλλου. Αγωνίστηκα και στους δύο τελικούς. Με τον Νεόφυτο Λάρκου προπονητή, έπαιξα το καλύτερο μου ποδόσφαιρο στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πίστευε σε μένα, με έκανε να νοιώθω σημαντικός. Με τον Απόλλωνα, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν ανώτεροι, προηγηθήκαμε νωρίς, αλλά ισοφαριστήκαμε σε μια άτυχη στιγμή με αυτογκόλ του Ηλία Χαραλάμπους. Τελικά πήραμε αυτό που δικαιούμασταν στα πέναλτι… (σημ. Ο Αγκουιάρ χτύπησε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πριν ο Γιωργαλλίδης αποκρούσει αυτό του Ερίσε, που μας χάρισε τον τίτλο).
Και με την ΑΕΛ κάναμε καλό παιχνίδι. Προηγηθήκαμε νωρίς και πετύχαμε τον στόχο μας.

Θέλω να επαναλάβω ότι κατανοούσα πάντα την ανάγκη του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τίτλους. Απόδειξη ήταν το τι ακολουθούσε μετά, στους πανηγυρισμούς. Για το μόνο πράγμα που στεναχωριέμαι, είναι που δεν καταφέραμε να βάλουμε την ομάδα σε Ευρωπαϊκό Όμιλο. Ιδιαίτερα στο Χάρκοβο με την Μέταλλιστ, ήμασταν τόσο μα τόσο άτυχοι. κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι, προηγηθήκαμε με 2-0, αλλά μας ισοφάρισαν.
Χωρίς τα χρήματα από την UEFA, είναι δύσκολο για μια ομάδα να κρατηθεί ψηλά. Αν τα καταφέρναμε στο Χάρκοβο, ή σε κάποια άλλη από τις ευκαιρίες που είχαμε, η ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή“.  

Τον ρωτήσαμε αν παρακολουθεί σήμερα την ΟΜΟΝΟΙΑ και η απάντηση του δεν μας άφησε περιθώρια αμφισβήτησης…

“Παρακολουθώ την ομάδα πολύ συχνά. Βλέπω στιγμιότυπα από τα παιχνίδια, ή ακόμα και ολόκληρα παιχνίδια ζωντανά (όπως τον Τελικό Κυπέλλου με τον Απόλλωνα). Παρακολουθώ και την νέα ομάδα που χτίζεται φέτος και ελπίζω ότι ο νέος προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής θα βοηθήσουν την ομάδα να κατακτήσει τίτλους…

Ρωτήσαμε τον Μπρούνο για τα μελλοντικά του σχέδια…

“Προς το παρόν θέλω να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ. Να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου. Έζησα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την πατρίδα μου. Μετά θα δούμε… Ίσως γίνω προπονητής, ίσως Αθλητικός Διευθυντής… Θα ήταν ωραίο να επέστρεφα στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως προπονητής (γελά)!

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Μπρούνο στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ…

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας από τα βάθη της καρδιάς μου. Θέλω να ξέρει ότι όσα χρόνια υπηρέτησα την ομάδα, το έκανα με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου και απόλυτο επαγγελματισμό. Αναγνωρίζω ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις από κάθε ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα όταν έχει “μεγάλο συμβόλαιο”. Δεν ήθελα να φύγω με αυτό τον τρόπο από την ομάδα, όμως την δεδομένη χρονική στιγμή, ήμουν πολύ φορτισμένος και “κουρασμένος ψυχολογικά”. Εύχομαι στην ομάδα πάντα επιτυχίες. Θέλω να ξέρετε ότι απόλαυσα το ποδόσφαιρο στην ΟΜΟΝΟΙΑ και την ζωή στην Κύπρο. Έδωσα πολλά και πήρα ακόμα περισσότερα. Και είμαι περήφανος που είμαι ένας από εσάς”.

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής επιβεβαιώνει τον κανόνα… “Once GREEN always GREEN”. Ο Μπρούνο Αγκουϊάρ αποτελεί μέρος της ιστορίας μας… Αυτό που κρατάμε από την συζήτησή μας, είναι την ζέση με την οποία μας μίλησε για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της. Καταλάβαμε ότι και ο ίδιος θα ήθελε να προσφέρει πολύ περισσότερα. Και πόσο πολύ του έλειψε η Ευρωπαϊκή καταξίωση με την ομάδα μας.
Εμείς του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην μετά το ποδόσφαιρο σταδιοδρομία του… Να είναι υγιής και να ζήσει και άλλες χαρές στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Autoremarketing

Bet on Alfa