ΑρχικήDaily NewsΝα ζήσεις μεγάλε Γιώργο Σαββίδη! (video)

Να ζήσεις μεγάλε Γιώργο Σαββίδη! (video)

Σαν σήμερα το 1961 γεννήθηκε ένας αληθινός θρύλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο μεγάλος Γιώργος Σαββίδης.

Bet on Alfa

Ο Σαββίδης διέπρεψε τόσο σε Κύπρο και Ελλάδα. Αγωνίστηκε την περίοδο 1981-1987 στην ΟΜΟΝΟΙΑ κάνοντας 190 εμφανίσεις και σκοράροντας 101 γκολ. Μετά από αυτή την πολύ πετυχημένη παρουσία κάνει το μεγάλο βήμα και παίρνει μία τεράστια μεταγραφή για τα δεδομένα του Κυπριακού ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ Αθηνών που μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο, όπου και έκατσε για 5 σεζόν μέχρι το 1992 με 135 εμφανίσεις και 33 γκολ.

Χρονιά 1991-92. Ο Γιώργος Σαββίδης, αγωνιζόμενος στην ΑΕΚ Αθηνών, κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα. Τον Ιανουάριο του 1992 ο αείμνηστος Ηλίας Πούλλος τον «ενοχλεί» για πρώτη φορά για να επιστρέψει στην Ομόνοια. Ακολούθησαν οι σύνδεσμοι φιλάθλων και αρκετοί Ομονοιάτες. Η δε Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας εκείνη τη χρονιά καλούσε το ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στην Κύπρο.

Η πίεση ήταν από έντονη μέχρι αφόρητη. Όχι ότι η φλόγα της επιστροφής δεν έκαιγε μέσα του. Τελικά πήρε την απόφαση. Απάντησε καταφατικά. Στις 10 Ιουνίου του 1992 πατούσε στο χορτάρι του Τσιρείου, αποθεωνόμενος, για να παρακολουθήσει τον τελικό κυπέλλου μεταξύ της Ομόνοιας και του Απόλλωνα (κέρδισε ο Απόλλωνας με 1-0 και η Ομόνοια έμενε εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1974).
50 χιλιάδες σε δυο μέρες!

Η τότε επανένταξη του Γιώργου Σαββίδη στην Ομόνοια κόστισε 50 χιλιάδες λίρες. Μέσα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση του πράσινου λαού, μαζεύτηκε το ποσό αυτό μέσα σε δυο μόλις μέρες. Έγινε έρανος, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο έπακρο. Άνθρωποι της Ομόνοιας αμολήθηκαν ανά το παγκύπριο και μάζευαν λεφτά, ενώ δεκάδες οπαδοί της ομάδας έτρεχαν στο σωματείο και έδιναν τον οβολό τους για να γίνει κατορθωτή η επιστροφή του ποδοσφαιριστή. Το δε συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιώργος Σαββίδης με την Ομόνοια ήταν σαφώς χαμηλότερο σε απολαβές από αυτές που θα έπαιρνε αν έμενε στην ΑΕΚ. Την επόμενη χρονιά, η Ομόνοια αναδεικνύεται πρωταθλήτρια μετά από τέσσερα χρόνια.

Γιώργο Σαββίδη με αυτό το σύντομο αφιέρωμα, η ομάδα του ΟΜΟΝΟΙΑ24 σου εύχεται χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου και σε ευχαριστούμε για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισες.

To πρώτο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή από την ΑΕΚ:

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/8xlVxnkMi2E”]

Η καριέρα του στην ΑΕΚ:

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/i2PUukFeGsM”]

Autoremarketing

Bet on Alfa