ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΝτ. Τζούνιορ: "Έχει κάτι διαφορετικό ως προπονητής... Είναι κορυφαίου...

Ντ. Τζούνιορ: “Έχει κάτι διαφορετικό ως προπονητής… Είναι κορυφαίου επιπέδου”

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Goal.com.cy

Bet on Alfa

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με αφορμή το γεγονός πως ο (κατά τα φαινόμενα) νέος προπονητής της Ομόνοιας θα είναι ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ, χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος, ώστε να βρούμε κάποιον που να έχει ισχυρή άποψη για τον 49χρονο τεχνικό, με σκοπό να τον σκιαγραφήσει για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας «Goal.com.cy».

Με το ρίξαμε μια ματιά στο βιογραφικό του και διαπιστώσαμε πως δούλεψε με επιτυχία στη Λέγκια Βαρσοβίας, σε περίοδο κατά την οποία πέρασαν από την ομάδα της πρωτεύουσας της Πολωνίας αρκετοί παίκτες, γνώριμοι στο κυπριακό φίλαθλο κοινό. Ένας εξ’ αυτών ο Ντόσα Ζούνιορ, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα όταν του ζητήσαμε να μας πει κάποια πράγματα σχετικά με τον Νορβηγό, κυρίως για τις προπονητικές ικανότητές του, τον χαρακτήρα του και άλλα πολλά.

«Αναμφίβολα πρόκειται για σπουδαίο προπονητή», είπε αρχικά χωρίς να δώσει αφορμή αμφισβήτησης για τα λεγόμενά του σχετικά με τις ικανότητες του Νορβηγού προπονητή και ακολούθως πρόσθεσε μιλώντας ακόμη πιο κολακευτικά: «Έμαθα πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα από αυτόν όσο ήμουν και ήταν στη Λέγκια. Ως προπονητής, είναι ο καλύτερος προπονητής που συνάντησα στην καριέρα μου μέχρι φέτος, διότι φυσικά ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι ο νούμερο “ένα” (σ.σ. γέλια)».

Ακολούθως υπογράμμισε: «Σοβαρά, ο Μπεργκ είναι σπουδαίος ως προπονητής. Διδάχθηκα πολλά από αυτόν. Είναι προπονητής κορυφαίου επιπέδου και εύχομαι να μπορούσα να εργαστώ υπό τις οδηγίες του πολύ νωρίτερα στην καριέρα μου. Αλλά να αναφέρω ότι η διοίκηση της Λέγκια του πρόσφερε τις καλύτερες συνθήκες να εργαστεί από πλευράς αναλύσεων μέσω βίντεο, γηπεδικών εγκαταστάσεων, πάρα πολύ καλούς παίκτες και τα λοιπά».

«Έχει κάτι διαφορετικό ως προπονητής. Θα είμαι όσο πιο ειλικρινής μπορώ. Τονίζω ξανά ως προπονητής είναι κορυφαίου επιπέδου. Αξιολογεί όλες τις λεπτομέρειες για όλους τους παίκτες και τους βοηθάει πριν από κάθε παιχνίδι. Τους προετοιμάζει ψυχολογικά και τους ανεβάζει το ηθικό. Για κάθε τομέα της ομάδας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως θα κινηθεί», πρόσθεσε.

Κληθείς να αναφερθεί σε κάποιο μειονέκτημά του, αποκάλυψε επίσης κάποια πράγματα, που αφορούν στην άποψή του φυσικά: «Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι τα πιο πάνω. Ως προπονητής διαθέτει χίλια τοις εκατό αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά ως χαρακτήρας χχμμμμ… Συγγνώμη, αλλά δεν είναι ο καλύτερος σε αυτόν τον τομέα. Στις αρχές ήταν ο καλύτερος με όλους, αλλά μετά… Ίσως να του άρεσε να είναι έτσι στη Λέγκια με εμένα και κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Ίσως τώρα να άλλαξε και να είναι πολύ καλός ως χαρακτήρας. Συνεργάστηκα μαζί του σχεδόν δύο χρόνια. Και ο Έλιο Πίντο επίσης… Αυτή είναι η άποψή μου και ασφαλώς μπορείς να την γράψεις».

Όταν ο Ζούνιορ ανήκε στη Λέγκια, στο ρόστερ της ομάδας της Βαρσοβίας, πέραν αυτού και του Πίντουπήρχαν κι άλλοι γνωστοί στο κυπριακό κοινό, ποδοσφαιριστές, όπως ο Αρκάδιους Μάλαρτζ, ο Αρκάδιους Πίεχ, ο Ινιάκι Αστίθ κι ο Ορλάντο Σα, ο οποίος έκανε σπουδαία πράγμα στη Λέγκια, αλλά σύμφωνα με τον Πορτογάλο στόπερ της ΑΕΛ, δεν ταίριαζε στο στιλ που ήθελε ο Μπεργκ να αγωνίζεται η ομάδα του.

 

Συγκεκριμένα είπε: «Για να είμαι ειλικρινής ήταν ο καλύτερος μας παίκτης ο Ορλάντο Σα. Ήταν ο καλύτερος μας παίκτης στην Λέγκια, έβαζε συνέχεια γκολ και έδειχνε ότι θα μπορούσε να ήταν στην ενδεκάδα. Τον άφηνε συχνά στον πάγκο και κάθε φορά που έμπαινε ως αλλαγή έβαζε γκολ. Ωστόσο, ο προπονητής είχε άλλη γνώμη, δεν του άρεσε τόσο πολύ το στιλ του. Επέλεγε ένα σύστημα με δύο επιθετικούς (4-4-2) και ήθελε διαφορετικά στοιχεία από τους επιθετικούς του, ήθελε κάποια άλλα πράγματα που δεν έκανε ο Ορλάντο. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ο Ορλάντο μπορεί να πει κάτι καλό για όλο αυτό…».

Autoremarketing

Bet on Alfa