ΑρχικήDaily NewsΟι αριθμοί δικαιώνουν τον Μιλόγιεβιτς!

Οι αριθμοί δικαιώνουν τον Μιλόγιεβιτς!

Σαφώς και το μυαλό όλων των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ είναι στραμμένο στην αγορά εισιτηρίου και στον Τελικό Κυπέλλου. Ωστόσο λίγο πριν λήξει η χρονιά και αφού το πρωτάθλημα στο πάνω διάζωμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, είναι αρκετά ενδιαφέρον να κάνουμε μια πρώτη ενδοσκόπηση.

Bet on Alfa

Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς έχει ουσιαστικά επιτελέσει πετυχημένο έργο. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το καταμαρτυρούν οι αριθμοί και τα στατιστικά της ομάδας. Και σε γενικές γραμμές η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γήπεδο, αλλά αυτό πάντα αποτελεί μια υποκειμενική άποψη! Οι αριθμοί όμως είναι εκεί για να λένε πάντα την αλήθεια!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στον πρώτο γύρο είχε 5 νίκες σε 13 παιχνίδια. Ποσοστό 38,5%. Πήρε 20 βαθμούς, πέτυχε 22 γκολ και δέχτηκε 14. Δηλαδή πέτυχε 1,57 γκολ για κάθε ένα που δέχτηκε.

Στον Β’ γύρο η ομάδα μας πέτυχε 9 νίκες σε 13 παιχνίδια. Ποσοστό 69,2%. Πήρε 29 βαθμούς, πέτυχε 24 γκολ και δέχτηκε 10. Πέτυχε δηλαδή 2,4 γκολ για κάθε ένα που δέχτηκε.

Στα Playoffs η ομάδα μας πέτυχε 6 νίκες σε 9 παιχνίδια. Ποσοστό 66,6%. Δεν λαμβάνεται φυσικά υπ’ όψιν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αλλά ούτως η άλλως, πρόκειται για ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας, το οποίο δεν θα αλλοιώσει την εικόνα της ομάδας. Πήρε 18 βαθμούς πέτυχε 16 γκολ και δέχτηκε 8. Αναλογία υπέρ-κατά 2 προς 1.

Συμπερασματικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μια ανοδική πορεία καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Μιλόγιεβιτς σουλούπωσε την άμυνα και σταδιακά βελτίωσε και την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Εξάλλου οι μεταγραφές Ιανουαρίου αφορούσαν ολοκληρωτικά το σουλούπωμα της μεσοαμυντικής γραμμής της ομάδας αφού Φλορέσκου, Καρλίτος και Όσρουλιτς αγωνίζονται σε αυτές τις θέσεις. Τον Κασμί (που ούτως ή άλλως ‘επιβλήθηκε’ στον προπονητή) δεν τον κρίνουμε.

Ο Σέρβος λοιπόν μέσα από ένα κυκεώνα αμφισβήτησης που έφτασε στα όρια του χλευασμού, κατάφερε να δώσει περισσότερα στην ομάδα, απ’ όσα ο μέσος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ ανέμενε. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε στο Τσίρειο, στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΛ. όταν χάσαμε με 2-1. στο τρίτο παιχνίδι του Μιλόγιεβιτς στον πάγκο της ομάδας.

Φυσικά, κανένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν συμβιβάζεται με μια απλά καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Ή μερικές καλές εμφανίσεις… Και οι απαιτήσεις από τον Σέρβο θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στην πορεία, με πρώτη και κύρια την κατάκτηση του κυπέλλου σε μία εβδομάδα.

Ωστόσο, μια αποτύπωση της πραγματικότητας και μια σφαιρική της ανάλυση, δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

ΥΓ: Η κριτική δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Ούτε προέδρους και αντιπροέδρους, ούτε μέλη του ΔΣ, ούτε οπαδούς, ούτε φίλους της ομάδας. Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα μας, στην υλοποίηση των στόχων της. Φυσικά όταν τα γράφαμε αυτά, όταν κάναμε κριτική για το μεταγραφικό φιάσκο του περασμένου καλοκαιριού και την προβληματική στελέχωση της ομάδας, κάποιοι μας έβριζαν, κάποιοι μας απειλούσαν, άλλοι απλά μας διέβαλαν! Η αλήθεια είναι εκεί για τον καθένα. Και ο καθένας μπορεί να την δει κατάματα αλλά και να την ερμηνεύσει όπως ο ίδιος επιθυμεί…

Autoremarketing

Bet on Alfa