ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟριστικά εκτός Μουντιάλ η Ρωσία μέσω CAS

Οριστικά εκτός Μουντιάλ η Ρωσία μέσω CAS

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε το αίτημα της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να «παγώσει» την απόφαση της FIFA, που απέκλεισε όλες τις ρωσικές εθνικές ομάδες και συλλόγους από τις διοργανώσεις της.

Bet on Alfa

Οριστικά και αμετάκλητα η Ρωσία δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στο προσεχές Μουντιάλ του Κατάρ μέσω των Προκριματικών.

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) απέρριψε την έφεση της ρωσικής ομοσπονδίας κατά της απόφασης της FIFA να αποβάλει τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Αυτό σημαίνει πως και με τη… βούλα η εθνική ομάδα των ανδρών δεν θα παίξει στον πρώτο γύρο των play off με την Πολωνία και θα χάσει το Μουντιάλ του Κατάρ. Η Πολωνία περνάει bye και θα παίξει είτε με την Σουηδία είτε με την Τσεχία στην β’ φάση των play off.

«Η προσβαλλόμενη απόφαση παραμένει σε ισχύ και όλες οι ρωσικές εθνικές ομάδες και σύλλογοι συνεχίζουν να αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της FIFA», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CAS.

«Η διαδικασία διαιτησίας του CAS συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή συγκροτείται επιτροπή και τα μέρη ανταλλάσσουν γραπτές παρατηρήσεις.» προστίθεται στην ανακοίνωση. Η Ρωσία ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει την Πολωνία στις 24 Μαρτίου.

Η πολωνική ομοσπονδία είχε πει ότι θα αρνούνταν η εθνική της ομάδα να αγωνιστεί εναντίον των Ρώσων, ενώ την ίδια θέση είχαν Τσεχία και Σουηδία.

Πηγή:gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa