ΑρχικήΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑE-SPORTSΟ πρεσβευτής της OMONOIAΣ στον κόσμο των eSports

Ο πρεσβευτής της OMONOIAΣ στον κόσμο των eSports

Ο πρεσβευτής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον κόσμο των eSports, Ιβάν Λοΐζου μίλησε για τον δικό του ρόλο στην ομάδα, την περηφάνια του που εκπροσωπεί το «τριφύλλι» και εξήγησε λεπτομερώς όλα όσα αφορούν το ηλεκτρονικό παιχνίδι FIFA.

Bet on Alfa

Ιβάν, μπορείς να μας πεις με λίγα λόγια το ποιος είσαι και τι κάνεις;
«Είμαι ο eSports πρεσβευτής (ambassador) της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φέτος θα ασχολούμαι με διάφορες εκδηλώσεις του FIFA, οι οποίες θα προβάλλονται ζωντανά στο YouTube (streaming) και θα εκπροσωπώ την ομάδα μου σε πολλά τουρνουά στο εξωτερικό. Αυτά θα διεξάγονται κυρίως σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας, όπου σπουδάζω, αλλά και στην Ελλάδα».

Πως νιώθεις ως ο πρώτος επαγγελματίας esports παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;
«Καταρχήν να πω πως είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρώτο Fonbet FIFA τουρνουά, όπου κατέκτησα την πρώτη θέση. Νιώθω πολύ περήφανος που τα κατάφερα και φυσικά εξίσου περήφανος που θα εκπροσωπώ την ΟΜΟΝΟΙΑ σε έναν τομέα (των ηλεκτρονικών παιχνιδιών) τον οποίον απολαμβάνω και… είμαι καλός!».

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον κόσμο των video games και πιο συγκεκριμένα του FIFA;
«Από… τότε που θυμάμαι. Κυρίως, όμως, όταν ήμουν Γυμνάσιο, σε ηλικία 14-15 χρόνων άρχισα να ασχολούμαι πάρα πολλές ώρες καθημερινά. Με το FIFA ασχολούμαι από το 2015 και κάθε χρόνο παίζω ακόμη παραπάνω».

Το eSports αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία πολλών game modes στα οποία οι χρήστες μπορούν να παίξουν. Μπορείς να μας περιγράψεις με λίγα λόγια όλες τις κατηγορίες και να μας πεις ποια είναι η αγαπημένη σου;

«Οι κατηγορίες είναι συνολικά πέντε. Έχουμε το Kick Off, που είναι το συνηθισμένο παιχνίδι όπου ένας παίκτης συναγωνίζεται με τη δική του ομάδα κάποιον άλλον παίκτη. Μετά είναι το House Rules, το οποίο έχει διαφορετικούς κανονισμούς (π.χ. να σκοράρεις μόνο εκτός περιοχής). Μετά είναι το Pro Clubs στο οποίο λαμβάνει μέρος και η ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ουσιαστικά 11 παίκτες εναντίον 11. Μετά, είναι το Volta, που ουσιαστικά είναι το παλιό FIFA Street. Μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου παίκτη και να φτιάξεις την ομάδα σου με παίκτες που σου δίνει το παιχνίδι. Τέλος, η αγαπημένη μου Κατηγορία, το Ultimate Team. Φτιάχνεις τη δική σου ομάδα και παίζεις εναντίον των άλλων».

Όπως αντιλαμβάνομαι το Ultimate Team είναι η πιο γνωστή λειτουργία του FIFA. Μπορείς να μας πεις περισσότερα λόγια για αυτή τη λειτουργία και για το πώς λειτουργούν τα packs όπως επίσης και για το Weekend League;
«Αρχικά έχεις στη διάθεση σου λίγα packs. Μαζεύεις λίγους παίκτες, φτιάχνεις τη δική σου ομάδα, η οποία πρέπει να έχει χημεία και παίζεις εναντίον άλλων. Τα packs μπορείς να τα αγοράσεις με αληθινά χρήματα από online κατάστημα ή με ψηφιακά λεφτά από το FIFA. Επίσης, όταν παίζεις κάθε εβδομάδα και κερδίζεις τότε το παιχνίδι σου δίνει δωρεάν packs. Το Weekend League διεξάγεται από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή και οι παίκτες που προκρίνονται παίζουν 30 παιχνίδια, όπου στόχος είναι να κερδίσουν τα περισσότερα. Μπορείς να τερματίσεις από silver μέχρι elite. Μετά πάμε στους κορυφαίους 100 του κόσμου και ανάλογα με την κατάταξη στην οποία τερματίζεις τότε παίρνεις περισσότερα και καλύτερα packs».

Ποιες είναι οι βλέψεις σου σαν gamer στο μέλλον;
«Θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και είμαι χαρούμενος που η ΟΜΟΝΟΙΑ, που είναι και η ομάδα μου, μου δίνει αυτήν την ευκαιρία!».

Στο ποδόσφαιρο οι οπαδοί παρακολουθούν τον Ρονάλντο, τον Μέσι, τον Μανέ και πολλούς άλλους αστέρες. Στο eSport ποιοι είναι οι πιο γνωστοί παίχτες στο FIFA;
«Έχει πάρα πολλούς, θα σας πω τους τρεις καλύτερους. Ο πρώτος είναι ο Moauba, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής πέρσι. Ο δεύτερος είναι ο Tekkz και μετά είναι ο Castro».

Τι να περιμένει ο κόσμος της ομάδας;
«Φέτος θα έχουμε μπόλικες ζωντανές μεταδόσεις. Επίσης θα έχουμε το pack opening, drafts παιχνίδια, το Weekend league, εκπλήξεις και πάρα πολλά δώρα».

Autoremarketing

Bet on Alfa