ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠαραλήρημα Μουρίνιο υπέρ του Ράσφορντ

Παραλήρημα Μουρίνιο υπέρ του Ράσφορντ

Tην ευκαιρία να ξεσπάσει βρήκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν τη σαββατιάτικη αναμέτρηση της Premier League με τη Γουότφορντ, υπερασπιζόμενος τον παίκτη του Μάρκους Ράσφορντ.

Bet on Alfa

Χωρίς να τον ρωτήσει κανείς, ο Μουρίνιο άρχισε να μιλάει για τον Ράφορντ: «Φαντάζομαι ότι θα δεχθώ κριτική επειδή δεν θα βάλω τον Μάρκους, αλλά δεν φταίω εγώ, είναι τιμωρημένος (σ.σ. είχε αποβληθεί στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με την Μπέρνλι)», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και ο μονόλογός του μόλις είχε αρχίσει:

«Την περίοδο 2016-17, ο Μάρκους Ράσφορντ έπαιξε σε 32 αγώνες της Premier League, 11 ματς του Europa League, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, τρία παιχνίδια κυπέλλου, έξι παιχνίδια League Cup, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, και στο Community Shield. Είχε 53 εμφανίσεις, αλλά αν το θέλετε σε λεπτά συμμετοχής, έπαιξε 3.068 λεπτά και, αν θέλετε να το διαιρέσετε με τα λεπτά ενός αγώνα, έπαιξε 34,2 90λεπτα. Το 2017-18 έπαιξε σε 35 αγώνες της Premier League, οκτώ στο Champions League, πέντε στο κύπελλο, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, τρία ματς στο League Cup και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Συνολικά 52 αγώνες και 2.676 λεπτά, αν το διαιρέσετε με το 90, 29,7 αγώνες. Σε δύο σεζόν με εμένα, λοιπόν, είχε 105 συμμετοχές, 5.744 λεπτά, 63,7 90λεπτα και πέντε τελικούς».

Ο Μουρίνιο δεν σταμάτησε στην απλή παράθεση αριθμών. Υπογράμμισε ότι ο Ράσφορντ δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους νεαρούς Αγγλους διεθνείς, όπως ο Ντόμινικ Σολάνκε της Λίβερπουλ, ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ της Τσέλσι και ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν της Εβερτον, αναφορικά με το χρόνο συμμετοχής τους. «Από τότε που είμαι εδώ, δεν έμεινε ούτε μία φορά εκτός αποστολής με δική μου απόφαση, μόνο όταν ήταν τιμωρημένος ή τραυματίας, και ξέρει ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό», επισήμανε ακόμη ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι δεν υπήρξε κάποια ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τον Ράσφορντ στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή:gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa