ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠρώτη ήττα από 2009 για την Αγγλία! (Αποτελέσματα)

Πρώτη ήττα από 2009 για την Αγγλία! (Αποτελέσματα)

Eίχε να συμβεί 10 ολόκληρα χρόνια. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς η Αγγλία αγνοούσε την ήττα επί 43 συνεχόμενα παιχνίδια προκριματικής φάσης, τελευταία φορά που έφυγε ηττημένη από το γήπεδο ήταν το 2009 σε ένα παιχνίδι με την Ουκρανία.

Bet on Alfa

Τα λιοντάρια μετά από μία δεκαετία γνώρισαν την γεύση της ήττας σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού στην Πράγα, αυτό έγινε απολύτως λογικά.

Παρότι η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε το ιδανικό ξεκίνημα με πέναλτι του Χάρι Κέιν στην πρώτη φάση του ματς (4’, 0-1), εντούτοις οι Τσέχοι έπαιζαν λες και ήταν σε τελικό Μουντιάλ.

Ισοφάρισαν άμεσα (9’, 1-1) με το πρώτο διεθνές γκολ του Μπράμπετς και από εκεί και μετά έπαιζαν τους Άγγλους σαν την γάτα με το ποντίκι με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να είναι ο μοναδικός λόγος που το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο μέχρι το 85ο λεπτό.

Τότε ήρθε η νέμεση. Στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, στην πρώτη του τελική με το εθνόσημο, ο Ζντένεκ Οντρασεκ που είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα έκανε το 2-1 (85’) και έφερε την Τσεχία ισόβαθμη στην κορυφή του ομίλου παρέα με την Αγγλία!

Η εκπληκτική Ουκρανία συνέχισε την άπταιστη διαδρομή της (2-0 την Λιθουανία) και εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά από την Πορτογαλία, που εντελώς σβηστά κέρδισε με 3-0 το Λουξεμβούργο, ενώ συγκλονιστικό φινάλε είχαμε στους αγώνες του 8ου ομίλου.

Η Τουρκία λύγισε στις καθυστερήσεις το εμπόδιο της Αλβανίας (1-0) και παρέμεινε στην κορυφή χέρι – χέρι με την Γαλλία. Σε ένα κακό και ανιαρό παιχνίδι στο Ρέικιαβικ που κρίθηκε σε μία λεπτομέρεια, ένα πέναλτι του Ζιρού έφερε το 0-1, με τους «τρικολόρ» να παραμένουν στο ρετιρέ και να είναι μαζί με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ τα απόλυτα φαβορί πρόκρισης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2020

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τσεχία – Αγγλία 2-1

(9’ Μπράμπετς, 85’ Όντρασεκ / 5’ πεν. Κέιν)

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία – Λουξεμβούργο 3-0

(16’ Μπερνάρντο Σίλβα, 65’ Κριστιάνο Ρονάλντο, 89’ Γκέδες)

Ουκρανία – Λιθουανία 2-0

(29’, 58’ Μαλινόφσκι)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ανδόρα – Μολδαβία 1-0

(63’ Βαλές)

Ισλανδία – Γαλλία 0-1

(64’ πεν. Ζιρού)

Τουρκία – Αλβανία 1-0

(90′ Τοσούν)

Autoremarketing

Bet on Alfa