ΑρχικήDaily NewsΠότε θα μάθουμε αδερφέ μου να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι...

Πότε θα μάθουμε αδερφέ μου να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά;

Ακόμα μια Κυριακή πρωί μπροστά στο λαπτοπ… Να περιμένουμε ανακοινώσεις για μεταγραφικά αποκτήματα. Να περιμένουμε ένα καλό νέο από την Αυστρία. Να αγωνιούμε για το μέλλον αυτής της μεγάλης ομάδας, αυτής της υπέροχης ιδέας, αυτού του μοναδικού κόσμου.

Bet on Alfa

Και μαζί, να τριγυρίζουν στο κεφάλι τα post των τελευταίων 48 ωρών… Πως αλήθεια καταφέραμε να κάνουμε 100 κομμάτια τον κόσμο, σε αυτή την ομάδα; Πως καταφέραμε αντί να συζητάμε, να ανταλλάσουμε απόψεις, να επιχειρηματολογούμε, η μόνη μας έγνοια να είναι πως θα κάνουμε κακό στον άλλο; Να τον βρίσουμε, να του λασπώσουμε το όνομα, την τιμή και την υπόληψη του και να νοιώθουμε και περήφανοι για αυτό;

Το omonoia24 δεν δημιουργήθηκε για να εμπλέκεται σε ενδοοικογενειακούς καβγάδες. Κάθε άλλο… Δημιουργήθηκε για να λάμψει η αλήθεια στον σκοτεινό κόσμο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτό, των αποφάσεων στις κλειστές αίθουσες, του παρασκηνίου, των συμφερόντων, των αδιαφανών διαδικασιών. Αρθρογραφήσαμε άπειρες φορές, για το κατεστημένο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, για την κλίκα των ανθρώπων που λυμαίνεται τον ποδοσφαιρικό χώρο στο νησί μας και θησαυρίζει στην πλάτη του αγνού φιλάθλου. Θέματα που ελάχιστα, μέχρι και κανένα από τα ποδοσφαιρικά sites, δεν τολμούν να αγγίξουν.

Ενός κατεστημένου, που πρώτα και κύρια πολέμα το δικό μας σωματείο. Την ΟΜΟΝΟΙΑ. Όποια και αν είναι η Διοίκηση, όποιος και αν είναι ο προπονητής. Και που όποιοι και αν κληθούν στο μέλλον να διοικήσουν την ομάδα μας, θα πρέπει να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν. Η αλήθεια πρέπει κάποτε να λάμψει.

Ταυτόχρονα, αγωνιούμε και για το δικό μας σωματείο. Γιατί θεωρούμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από 70 σχεδόν χρόνια ύπαρξης πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Να εκσυγχρονιστεί να γυρίσει σελίδα. Και αυτό πρέπει να είναι το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη κατά την άποψη μας του νέου Διοικητικού συμβουλίου, όποιο και αν είναι αυτό…

Στα δύο αυτά χρόνια, της παρουσίας μας στα ’ομονοιάτικα δρώμενα’, το omonoia24, προσπάθησε να μην δώσει σημασία στην λάσπη που σωρηδόν μαζευόταν στα ‘ελεύθερα’ μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί όπου ο καθένας, ταμπουρωμένος πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ, ή ένα ευφάνταστο όνομα, μπορούσε να γράφει ότι θέλει και όποτε θέλει. Προσπάθησε να απαντήσει την λάσπη και την συκοφαντία, με ανοχή και υπευθυνότητα.

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Πίσω από εμάς υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν παιδιά, γονείς, φίλοι, συγγενείς. Επαγγελματικές σχέσεις που με κόπο χτίσαμε, υπάρχει τιμή, αξιοπρέπεια, ήθος. Τέρμα λοιπόν η ανοχή. Θα αποδίδουμε το τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δεν έχουμε κανένα θεσμικό ρόλο, που να μας καθορίζει ως τους θεματοφύλακες των συμφερόντων αυτού του σωματείου. Και έχοντας πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ ιδεώδη, θα δίνουμε πλέον πληρωμένες απαντήσεις εκεί και όπου τα πράγματα, ξεπερνούν κάθε φραγμό ηθικής και ευπρέπειας.

Γυρίζουμε σελίδα λοιπόν. Γινόμαστε ακόμα πιο μαχητικοί ακόμα πιο απαιτητικοί. Μέχρι επιτέλους να μάθουμε σε αυτό το σωματείο (κατά παράφραση του στίχου του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου) να συζητάμε ως πολιτισμένοι άνθρωποι. Φίλαθλοι ενός μεγάλου και ιστορικού σωματείου που έχουν πολύ περισσότερα πράγματα να τους ενώνουν και ελάχιστα να τους χωρίζουν. Πως μπορείς αλήθεια να διοικήσεις ένα μεγάλο σωματείο όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, με ένα κόσμο χωρισμένο σε στρατόπεδα; Και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα αυτού του σωματείου, αν συνεχίζουμε με τα ίδια μυαλά;

Το ερώτημα αυτό δεν έχει συγκεκριμένους αποδέκτες. Απευθύνεται σε όλους μας. Γιατί ως omonoia24, δεν κατηγορηθήκαμε μόνο ανώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε και μόλις πρόσφατα από το ΕΟ… Είμαστε το μόνο αθλητικό site, που καταγγέλθηκε επώνυμα (και μάλιστα δις) από το νυν ΔΣ.

Η άποψη φίλοι και φίλες και η κριτική δεν είναι κολάσιμα αμαρτήματα. Και αυτό το σεβόμαστε απόλυτα. Μόλις πριν μερικές ημέρες γράψαμε επώνυμα άρθρο για την υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης. Τότε είμαστε καλοί για τους μεν, κακοί για τους δε.

Την ελευθερία τις έκφρασης θα την προστατέψουμε. Όποια και αν είναι αυτή η άποψη. Φτάνει να μην ξεπερνά τα εσκαμμένα.

Καλή Κυριακή σε όλους. Και ευχόμαστε ειλικρινά πολύ σύντομα στο μέλλον, η αγάπη και η προσήλωση σε ότι αυτό το σωματείο πρεσβεύει, να υπερισχύσουν της προσωπικής ατζέντας, του εγώ και των ανθρωποφαγικών κινήτρων που μας καταδιώκουν.

Autoremarketing

Bet on Alfa