ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣενάρια αντιπάλων στην πρώτη αγωνιστική των μπαράζ... (pic)

Σενάρια αντιπάλων στην πρώτη αγωνιστική των μπαράζ… (pic)

Η προτελευταία αγωνιστική της Ά φάσης του Πρωταθλήματος τέλειωσε και η έκβαση της μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα ενόψει μπαράζ … 

Bet on Alfa

Μέχρι και την τελευταία στιγμή κανένας από την πιθανή εξάδα δεν θα γνωρίζει τον αντίπαλο του στην πρώτη αγωνιστική των playoffs! 

Καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την θέση τερματισμού της στην πρώτη εξάδα…

Τελευταία και φαρμακερή η 26η αγωνιστική…

Πιο συγκεκριμένα, το Αποέλ που σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα, ο οποίος θα τα δώσει όλα για να μην ρισκάρει τη Ευρώπη μετά την ντροπιαστική ήττα από την Άεκ. Εφόσον ο Απόλλωνας κόψει βαθμούς του Αποέλ, τότε η Άεκ καραδοκεί να σκαρφαλώσει στην κορυφή με νίκη κόντρα στον Ερμή. Άρα ούτε η Άεκ, ούτε το Αποέλ γνωρίζουν ποιος θα είναι ο πρώτος αντίπαλος τους στα μπαράζ. Υπενθυμίζουμε πως για την 1η αγωνιστική της B’ Φάσης ο 6ος αντιμετωπίζει τον 1ο, ο 2ος τον 5ο και ο 4ος τον 3ο! Άεκ και Αποέλ έχουν ακόμη ένα λόγο να μην γνωρίζουν αντίπαλο καθώς η 6η θέση θα παιχτεί την τελευταία αγωνιστική μεταξύ Αέλ και Σαλαμίνας. Η Σαλαμίνα βρίσκεται στην 6η θέση στον ένα βαθμό διαφορά πάνω από την Αέλ και τίποτα δεν είναι σίγουρο για την εξάδα.  Φυσικά έχει ρόλο και η ΟΜΟΝΟΙΑ στο παιχνίδι της 6ης θέσης καθώς αντιμετωπίζει στο ΓΣΠ την Αέλ. Ακόμη κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι πως σε περίπτωση ήττας και της Σαλαμίνας και της Αελ, με νίκη η Δόξα μπαίνει εξάδα.

Εκεί που γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα είναι στο κυνήγι της 3ης θεσης με Απόλλωνα, Ανόρθωση και ΟΜΟΝΟΙΑ να την διεκδικούν στην τελευταία αγωνιστική της Α΄ Φάσης. Οι τρεις ομάδες μπορούν να τερματίσουν σε όποιαδήποτε θέση μεταξύ 3ης, 4ης και 5ης.  Ο Απόλλωνας έχει το δυσκολότερο παιχνίδι από τους άλλους 2 διεκδικητές της 3ης θέσης καθώς αντιμετωπίζει το Αποέλ που επίσης δεν θέλει να ρισκάρει την πρώτη θέση στην τελευταία στροφή. Φαβορί, “σχετικά”, για την τρίτη θέση είναι η Ανόρθωση η οποία αντιμετωπίζει την Ενπ με τα χίλια προβλήματα και με τον υποβιβασμό σχεδόν σίγουρο.

Τα σενάρια για την ΟΜΟΝΟΙΑ…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη θέση και στο σενάριο με το οποίο τα σημερινά δεδομένα παραμένουν αναλλοίωτα την τελευταία αγωνιστική, τότε για αρχή στα μπαράζ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άεκ. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη κόντρα στην Αέλ όπου πολύ πιθανόν να την φέρει στην τέταρτη θέση του πίνακα και να διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις την τρίτη θέση στα playoffs. H OMONOIA για να σκαρφαλώσει σε μία εκ των δύο θέσεων (3η, 4η) θα πρέπει είτε η Ανόρθωση, είτε ο Απόλλωνας να ηττηθούν καθώς βρίσκονται και οι 2 ομάδες 3 βαθμούς πάνω από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στην πιθανότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ να ανέβει στην τέταρτη θέση  τότε θα αντιμετωπίσει τον τρίτο (όποιος και να είναι) εντός έδρας.

Υπάρχει πιθανότητα για Αποέλ – ΟΜΟΝΟΙΑ την πρώτη αγωνιστικη;

Σαφέστατα και υπάρχει και δεν είναι απίθανο. Αν ο Απόλλωνας φέρει ισοπαλία ή κερδίσει το Αποέλ, τότε το Αποέλ με νίκη της Άεκ κόντρα στον Ερμή πέφτει στην δεύτερη θέση και έτσι αντιμετωπίζει την 5η ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία και να κερδίσει μπορεί να μην ανέβει στην 4η θέση εφόσον κερδίσει η Ανόρθωση την Ένωση.

Τέλος το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι τόσο η θέση που θα τερματίσουμε πριν τα μπαράζ, αλλά το να μην έχουμε καθόλου απώλεια βαθμών, όπου στο χειρότερο σενάριο θα διατηρήσει την διαφορά στους 3 βαθμούς από την τρίτη θέση.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Ημερομηνίες και σειρά αγώνων Β’ Φάσης:

Το ημερολογιακό πρόγραμμα της δεύτερης φάσης μετά και από την απόφαση της Ομοσπονδίας να ολοκληρωθεί νωρίτερα το Πρωτάθλημα Cyta καθορίστηκε ως ακολούθως:
1η αγωνιστική: 5 – 6 Μαρτίου
2η αγωνιστική: 12 – 13 Μαρτίου
3η αγωνιστική: 19 – 20 Μαρτίου
4η αγωνιστική: 2 – 3 Απριλίου
5η αγωνιστική: 9 -10 Απριλίου
6η αγωνιστική: 16 – 17 Απριλίου
7η αγωνιστική: 23 – 24 Απριλίου
8η αγωνιστική: 26 – 27 Απριλίου
9η αγωνιστική: 7 – 8 Μαϊου
10η αγωνιστική: 14 – 15 Μαϊου
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος το πρόγραμμα της σειράς των αγώνων για κάθε όμιλο όπως αναφέρεται και στην Προκήρυξη, είναι καθορισμένο ως ακολούθως:
1η αγωνιστική: 6-1, 2-5, 4-3
2η αγωνιστική: 5-6, 1-4, 3-2
3η αγωνιστική: 6-4, 2-1, 5-3
4η αγωνιστική: 1-5, 4-2, 6-3
5η αγωνιστική: 3-1, 2-6, 5-4
6η αγωνιστική: 1-6, 5-2, 3-4
7η αγωνιστική: 6-5, 4-1, 2-3
8η αγωνιστική: 4-6, 1-2, 3-5
9η αγωνιστική: 5-1, 2-4, 3-6
10η αγωνιστική: 1-3, 6-2, 4-5

vath

26h

Autoremarketing

Bet on Alfa