ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...στο τέλος τους νικάς!

…στο τέλος τους νικάς!

“Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, στο τέλος τους νικάς!”

Bet on Alfa

Αυτό το γνωμικό ανήκει στον Μαχάτμα Γκάντι. Σίγουρα ο Ινδός ηγέτης δεν είχε υπόψη του το ντέρμπι Αποέλ – ΟΜΟΝΟΙΑ όταν είπε το πιο πάνω, όμως θεωρούμε πως ταιριάζει γάντι για πολλούς λόγους.

Εδώ και μερικά χρόνια το Αποέλ διανύει μία από τις πιο επιτυχημένες πορείες που είχε ποτέ. Σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκεται σε ομίλους Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων, συνεχόμενα πρωταθλήματα, κύπελλα. Αυτή η θέση ισχύος που βρίσκεται σίγουρα είναι γεγονός που δεν μας χαροποιεί καθόλου. Τα παραμύθια του τύπου ότι κάνει περήφανη την Κύπρο στο εξωτερικό είναι μόνο για χαζούς. Δεν μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι καθώς προσβάλλουν την ιστορία της πατρίδας μας, με τα κάθε λογής ναζιστικά και εθνικιστικά τους σύμβολα που κουβαλούν στα γήπεδα της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι για τα προσκυνήματα στο Άουσβιτς, δεν μπορούμε να νιώθουμε επίσης περήφανοι και για τα γεγονότα στην Τρίπολη με τις ευλογίες ακραίων φασιστικών στοιχείων εξ Ελλάδος.

Δεν νιώθουμε κανένα κόμπλεξ να χειροκροτούμε τον καλύτερο. Όμως αυτό δεν θα ισχύσει ποτέ για το Αποέλ. Ακόμα και αν σήμερα παραδεχτούμε ότι έχει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος εντούτοις δεν είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας στα γήπεδα αλλά είναι καρπός ενός παρασκηνίου εδώ και δεκαετιών.

“Είναι λες και μας ζητείται να χειροκροτήσουμε ένα εγκληματία που πάτησε επί πτωμάτων για να κάνει χρήματα και με αυτά τα βρώμικα λεφτά σήμερα κάνει φιλανθρωπίες.”  

Δεν θα χειροκροτήσουμε ποτέ καθώς το θύμα του παρασκηνίου αυτές τις δεκαετίες πάντα ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο πόλεμος εκεί επικεντρωνόταν στο τέλος. Εάν αυτές τις δεκαετίες τα πάντα κρίνονταν στο γήπεδο ίσως να ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα σε θέση ισχύος. Τα υπόλοιπα σωματεία της δεξιάς στην Κύπρο πάντα βολεύονταν αυτές τις δεκαετίες, γι αυτό έκαναν πλάτες στα έργα υπέρ του Αποέλ. Θυμήθηκαν όλοι να φωνάξουν τα τελευταία 2-3 χρόνια για αδικίες στην διαιτησία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ένιωσε και νιώθει στο πετσί την αδικία ως το μεγαλύτερο και ιστορικότερο σωματείο της Κύπρου.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν η ΟΜΟΝΟΙΑ στερήθηκε τίτλους, ευνοϊκές θέσεις στη βαθμολογία και στο τέλος χρήματα απαραίτητα για επιβίωση. Ο λόγος είναι ο ανηλεής πόλεμος σε όλα τα μέτωπα. ΚΟΠ, διαιτησία, δικαστική. Όλα πλήρως ελεγχόμενα από το Αποέλ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στερήθηκε τους ομίλους του Europa League λόγω εντεταλμένης διαιτησίας από την UEFA, όμως η ίδια UEFA μόλις 2 χρόνια μετά “χάιδεψε” το Αποέλ για τα γεγονότα της Τρίπολης. Μας χλευάζετε για τα 25000 αγάλματα στο ΓΣΠ. Μας χλευάζετε για την προσπάθεια επιβίωσης και την “τενέκα” ενώ εσείς ζείτε με τα κέρδη της Ευρώπης. Σήμερα εν έτει 2016 ακούσαμε και το κουφό πως το Αποέλ είναι η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος. Σφοδρά παράπονα με την διαιτησία και καλά. Τώρα που πατήσαμε κορυφή με σφαγιασμό άλλων ομάδων είμαστε οκ? Μια χαρά θα έλεγα. Όλα τροχιοδρομήθηκαν και πάλι στα μέτρα σας. Σίγουρα η ομάδα που σας έφτιαξαν τα τελευταία χρόνια δεν χρειάζεται τα κουφά σφυρίγματα του παρελθόντος για να κερδίζει. Όμως το βλέπετε και εσείς ότι εκεί που μπορεί να τα βρείτε μπαστούνια μπορείτε σε  τρεις εβδομάδες από το -7 να βρεθείτε στο +1 με μία μαγική κίνηση.

…στο τέλος τους νικάς!

Ακούστε όμως και αυτό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Κύπρο. Θα είμαστε πάντα αγκάθι στα σχέδιά σας. Οι χιλιάδες οπαδοί ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό της όπου παίζει και όποτε χρειαστεί. Άλλωστε το αποδείξαμε ούκο λίγες φορές. Επίσης τα οικονομικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν βελτιωθεί σημαντικά και οι παίκτες πληρώνονται στην ώρα τους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και ο Μιλόγεβιτς έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο στο γήπεδο καθώς είναι ικανότατος. Το Σάββατο όλο το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διψά για νίκη. Θα χρειαστεί να υπερβάλουμε εαυτό καθώς σε τέτοιο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα θα χρησιμοποιήσετε όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να κερδίσετε. Όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να πατήσουμε στις όποιες αδυναμίες του Αποέλ και να πάρουμε μία μεγαλειώδη νίκη, Ευρώπης αλλά και γοήτρου που μπορεί στο τέλος να μας φέρει να κοιτάμε ακόμα ψηλότερα.

Autoremarketing

Bet on Alfa