ΑρχικήDaily NewsΤα 'οικονομικά μεγέθη' του Κάρβερ.. και άλλες ιστορίες!

Τα ‘οικονομικά μεγέθη’ του Κάρβερ.. και άλλες ιστορίες!

 

Σύμφωνα με την αγγλική Mirror, η αποζημίωση του Τζον Κάρβερ για την διακοπή του συμβολαίου του με την Νιούκαστλ το περασμένο Ιούνιο, ξεπέρασε τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ!  Ο Κάρβερ διατηρούσε ακόμα 5 χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα, όταν απολύθηκε, μετά από οδηγίες του νέου προπονητή Στιβ Μακλάρεν.

Bet on Alfa

Συνολικά ο Κάρβερ είχε υπογράψει 8ετές συμβόλαιο με τους ‘ανθρακωρύχους’, ως βοηθός του Πάρτιου στην ομάδα.

Μαζί με τον Κάρβερ είχε τότε αποχωρήσει και ο προπονητής (και βοηθός του στην σύντομη θητεία του ως πρώτος προπονητής την Νιούκαστλ) Στιβ Στόουν. Ο Στόουν ήταν παλιός ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε μάλιστα αγωνιστεί και 9 φορές με την Εθνική Αγγλίας και είχε κάνει μεγάλη καριέρα στην Premier Leagueιδιαίτερα με τις Νόττινχαμ Φόρεστ, Άστον Βίλλα και Πόρτσμουθ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ετήσιες απολαβές του Κάρβερ στην ομάδα, ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες ευρώ!  

Θυμίζουμε ότι ο Κάρβερ είχε αναλάβει την ομάδα, όταν ο τότε προπονητής της Νιούκαστλ, Άλαν Πάρτιου, είχε μεταγραφεί (!) στην Κρύσταλ Πάλας έναντι του ποσού των 3,25 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν έφυγε ο Πάρτιου, η ομάδα ήταν 9η στην βαθμολογία.

Η Νιούκαστλ είχε τότε αναβαθμίσει τον βοηθό του Πάρτιου, Κάρβερ σε πρώτο προπονητή. Κάτω από τις οδηγίες του Κάρβερ, η ομάδα, πέτυχε μόλις 3 νίκες σε 20 παιχνίδια.

Τελικά η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα, μόνο πετυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Στιβ ΜακΛάρεν που τον διαδέχτηκε, καταδίκασε την ιστορική ομάδα των ανθρακωρύχων σε διαβάθμιση! Ο ΜακΛάρεν είχε υπογράψει 3έτες συμβόλαιο με την ομάδα (με προοπτική ανανέωσης για άλλα 5) αλλά τελικά απολύθηκε τον Μάρτιο του 2016, αφού η ομάδα ήταν σχεδόν καταδικασμένη… Oύτε ο ερχομός του Ράφα Μπενίτεθ, βοήθησε την ομάδα να αποφύγει τα δυσάρεστα και να πάρει τον δρόμο για την Championship!

Autoremarketing

Bet on Alfa