ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΤιάγκο:"Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει και...

Τιάγκο:”Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει και από τον προπονητή”

Διαβάστε την μεγάλη συνέντευξη του Τιάγκο την οποία παραχώρησε στην ιστοσελίδα

Bet on Alfa

Ηρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2011 για λογαριασμό της ομάδας της Πάφου. Αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια και σκόραρε και ένα τέρμα… και αυτό εις βάρος της Ομόνοιας. Μετά από εννέα χρόνια και αφού πέρασε από Οθέλλο και Νέα Σαλαμίνα φόρεσε φέτος την φανέλα της Ομόνοιας.

Ο λόγος για τον Τιάγκο Φερεϊρα Ντος Σάντος ο οποίος ήταν η πρώτη μετεγραφή του Νεόφυτου Λάρκου στην νέα προσπάθεια της Ομόνοιας για την επιστροφή της στους τίτλους. Μετά από 5 αγώνες με το τριφύλλι στο στήθος ο Τιάγκο μετρά ισάριθμες συμμετοχές πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τέρμα. Κάπως έτσι άρχισε και η συνέντευξη μας…

Αγωνίστηκες και στους 5 αγώνες μέχρι στιγμής και πέτυχε και 1 τέρμα. Είσαι ικανοποιημένος…
«Καταρχάς ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να σκοράρω και να χαρίσω τη νίκη στην ομάδα μου κόντρα στον Απόλλωνα. Φυσικά το αφιέρωσα στην γυναίκα μου η οποία είναι έγκυος την κόρη μας. Όλα ήταν καταπληκτικά. Το γήπεδο γεμάτο, οι φίλαθλοι μας, μας υποστήριξαν και ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Πάντα προσπαθώ να βοηθώ τους συμπαίκτες μου με ασίστ και φυσικά στην άμυνα»

Η 5η σου χρονιά στην Κύπρο. Ποιες οι διαφορές από την πρώτη σου χρονιά, όταν ήσουν στην ομάδα της Πάφου το 2010.
«Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κύπρου ήμουν αρκετά νέος. Δεν αγωνίστηκα ποτέ εκτός Βραζιλίας. Τώρα έχω περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση στον τρόπο που αγωνίζομαι και τα πράγματα εξελίσσονται κανονικά»

Ήσουν η πρώτη επιλογή του Νεόφυτου Λάρκου για την «νέα» Ομόνοια. Πώς νιώθεις;
«Φυσικά μόνο ικανοποιημένος μπορεί να νιώθω γιατί ο κ. Λάρκου με εμπιστεύτηκε. Είδε τις ικανότητες μου όταν αγωνιζόμουν στην Νέα Σαλαμίνα. Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της νέας προσπάθειας της Ομόνοιας και που βρίσκομαι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας»

Παρά το γεγονός πως είναι η πρώτη σου χρονιά στην ομάδα, δείχνεις να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση. Παίρνεις πρωτοβουλίες κάτι που φαίνεται να αρέσει και στον κόσμο της ομάδας…
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει και από τον προπονητή. Ο κόσμος της ομάδας σίγουρα περιμένει πολλά από εμάς. Ο κόσμος της ομάδας είναι φανταστικός. Από εμάς εξαρτάται να θα είναι στο πλευρό μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, να παίξουμε για αυτούς και σίγουρα θα είναι δίπλα μας μέχρι το τέλος. Όπως φυσικά κάνουν και τώρα στις πρώτες 5 αγωνιστικές».

Πλέον η Ομόνοια επιχειρεί ακόμη ένα come back τα τελευταία χρόνια. Οι φίλοι της ομάδας ελπίζουν πως αυτή την φορά θα είναι διαφορετικά…
«Πιστεύω στον Θεό πως φέτος θα είναι διαφορετικά για την Ομόνοια. Τα έχουμε όλα για να κάνουμε μια εξαιρετική χρονιά, αφήνοντας πίσω τις προηγούμενες άσχημες χρονιές. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και ελπίζουμε στο τέλος της σεζόν να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ένας από αυτούς τους στόχους είναι και η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να απουσιάζει είτε από το Τσάμπιονς Λιγκ είτε από το Γιουρόπα Λιγκ».

Κακά τα ψέματα η ομάδα φαίνεται πως ανέβηκε επίπεδο και δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τι έχει αλλάξει…
«Δεν μπορώ να απαντήσω τι έχει γίνει λάθος στα προηγούμενα χρόνια. Αλλά φέτος όλα έγιναν από την αρχή σε επαγγελματικά πλαίσια. Αρχίζοντας από την προετοιμασία. Σοβαροί, πειθαρχημένοι και σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να ακούμε τον προπονητή μας να είμαστε συγκεντρωμένοι στα λόγια γιατί αν δεν το κάνουμε… δεν θα μας βγει τίποτε. Το κυριότερο είναι να μην αφήνεις λεπτό να πηγαίνει χαμένο στον αγώνα… αν κοιμηθείς θα το πληρώσεις».

Ακόμη και συμπαίκτες σου μιλούν για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και ιδιαίτερα στα αποδυτήρια…
«Σίγουρα. Ο κάθε ένας σέβεται τον άλλο και έτσι η δουλειά γίνεται ευκολότερη για όλους»

Ακραίος επιθετικός η πίσω από τον επιθετικό… σε είδαμε και στις δυο θέσεις. Εσύ τι προτιμάς…
«Πάντα θέλω να παίζω… όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου. Πάντα θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα»

Τι μπορείς να υποσχεθείς στον κόσμο της Ομόνοιας…
«Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Θα δουλέψω σκληρά για να τιμήσω την φανέλα της Ομόνοιας»

Πηγή: sportime.sigmalive.com

Autoremarketing

Bet on Alfa