ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤο «δικαίωμα» της Μπαρτσελόνα στον Σαούλ

Το «δικαίωμα» της Μπαρτσελόνα στον Σαούλ

Από τη συμφωνία για τη μεταγραφή του Βίγια το 2013, η Μπάρτσα διατηρεί τη δυνατότητα να μπορεί να ισοφαρίσει οποιαδήποτε προσφορά γίνει για τον παικταρά της Ατλέτικο και να τον κάνει δικό της.

Bet on Alfa

Δεν πρόκειται για καινούργιο δεδομένο, αλλά είναι κάτι που ισχύει από το 2013. Ωστόσο, η εφημερίδα «Mundodeportivo» υπενθύμισε εκείνη τη συμφωνία του 2013 και μάλιστα με το πρωτοσέλιδό της Πέμπτης. Ηταν όταν η Ατλέτικο πήρε τον Νταβίδι Βίγια από την Μπαρτσελόνα, πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα. Δέχτηκε όμως να μπει μία ρήτρα που έδινε ένα σοβαρό όπως φαίνεται δικαίωμα στους Μπλαουγκράνα.

Είχε-έχει να κάνει με τον Χαβιέρ Μανκίγιο και τον Σαούλ Νίγκεθ. Τότε και οι δύο ήταν ανερχόμενα ταλέντα, με τον πρώτο να μην έχει ανάλογη πορεία. Ο Σαούλ όμως τα… σπάει πραγματικά και τον θέλουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Σύμφωνα λοιπόν με εκείνη τη συμφωνία, η Μπάρτα διατηρεί την οψιόν να μπορεί να ισοφαρίσει οποιαδήποτε προσφορά κάνει άλλο club για τον Ισπανό μέσο και να τον κάνει δικό της.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει εκείνη απλά πρόταση και να της τον πουλήσουν. Ισχύει μόνο ως αντιπροσφορά στη λογική του πλειστηριασμού, αλλά δίχως να χρειάζεται να δώσει η Μπαρτσελόνα περισσότερα. Αυτή τη στιγμή πάντως η ρήτρα του Σαούλ είναι στα 150 εκατ. ευρώ και έχει συμβόλαιο με τους Ροχιμπλάνκος έως το 2022.

 Πηγή:gazzetta.gr
Autoremarketing

Bet on Alfa