ΑρχικήDaily NewsΦρένο στα άκρα του αντιπάλου

Φρένο στα άκρα του αντιπάλου

Αν θυμάστε καλά το πρόσφατο ντέρμπι με τον Αποέλ, η ζημιά στην Ομόνοια έγινε από τα άκρα, αφού και τα δυο γκολ του αντιπάλου ήταν πανομοιότυπα. Ταχύτητα από δεξιά, μπαλιά στην περιοχή και ο επερχόμενος Εφραίμ από αριστερά σκόραρε εύκολα δυο γκολ.

Bet on Alfa

Οι μπακ της Ομόνοιας θα πρέπει να έχουν σημαντική στήριξη από τους εξτρέμ όταν την μπάλα έχει ο αντίπαλος. Να κλείνουν τους διαδρόμους που οδηγούν στην εστία του Παναγή. Παρακολουθώντας ματς του «αιώνιου» και με άλλες ομάδες, η διαπίστωση είναι πως, προσπαθεί να «χτυπήσει» με την ταχύτητα των εξτρέμ του. Εκεί είναι που θα πρέπει να δοθεί έμφαση και η Ομόνοια να τους ανάψει κόκκινο.

Γιαννιώτας και Εφραίμ, πέρα από θεατρίνοι, είναι και γρήγοροι ακραίοι επιθετικοί και θα πρέπει οι Χαφέζ και Καρλίτος, με τη στήριξη των υπολοίπων, να τους δώσουν να καταλάβουν πως δεν μασάνε. Θα τους πατήσουν και να τους δώσουν να καταλάβουν πως η Ομόνοια είναι αλλαγμένη και αποφασισμένη.

Την ίδια ώρα, η Ομόνοια θα πρέπει να «χτυπήσει» στα αδύνατα σημεία του Αποέλ και έχει πολλά, ιδιαίτερα στην άμυνά του. Να του βάλει πίεση από ψηλά, να κυκλοφορήσει την μπάλα με αυτοματισμούς όπως έκανε και με την Ανόρθωση και να είναι αποτελεσματική.

Η ομάδα μας έχει τους ποδοσφαιριστές να εκδηλώσει επιθετικές προσπάθειες, τόσο από τα ακρα, όσο και από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην πρώτη περίπτωση, οι Ράμος (εκτός απροόπτου) και Κιρμ είναι γρήγοροι και μπαίνουν με δύναμη στην περιοχή, πλαγιοκοπώντας τους αντιπάλους τους. Στη δεύτερη περίπτωση, οι Μπεμπέ και Φλορέσκου έχουν την κάθετη πάσα και μπορούν να περάσου την μπάλα στον Σέρινταν ή ακόμη και στους ακραίους που διεισδύουν στην αντίπαλη περιοχή.

Το «διάβασμα» που θα κάνει το τεχνικό τιμ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για να μπορέσει να φθάσει η Ομόνοια στη νίκη. Το πέτυχε με την Ανόρθωση, γιατί όχι και με τον Αποέλ. Απομένει να εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές το πλάνο του προπονητή και τα όσα δουλεύουν στις προπονήσεις. Άλλωστε, τον προπονητή είναι σε θέση να τον κάνουν πρώτο μάγκα οι ποδοσφαιριστές.

Autoremarketing

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Bet on Alfa