Home » ΡΟΗ » Α.Δημητρίου: “Θέλουμε ο νέος προπονητής να είναι το Σάββατο στην Πάφο! Στόχος το πρωτάθλημα”
ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α.Δημητρίου: “Θέλουμε ο νέος προπονητής να είναι το Σάββατο στην Πάφο! Στόχος το πρωτάθλημα”

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Supersport Fm παραχώρησε πριν από λίγο ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ανδρέας Δημητρίου, για τους λόγους αποδέσμευσης Νιλ Λένον:

Αναλυτικά:

Για την απόφαση της αποδέσμευσης Λένον: «Έχουμε πει πολλές φορές πως στην ομάδα υπάρχει καθημερινή αξιολόγηση όλων όσων εργάζονται και προσφέρουν υπηρεσίες στον σύλλογο. Από αυτή τη διαδικασία δεν ξεφεύγει κανείς, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Λένον. Βγήκε η ανακοίνωση χθες, ποτέ δεν είναι εύκολο να αποδεσμευτεί ο προπονητής. Με τον κύριο Λένον πετύχαμε αρκετά και έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία της Ομόνοιας. Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση και διάφορους παράγοντες, πάρθηκε η απόφαση. Στο πρωτάθλημα έχουμε δεχτεί τέσσερεις ήττες σε εφτά αγώνες, που ήταν η πιο βασική, αλλά όχι η μοναδική, παράμετρος για να παρθεί η απόφαση».

Αν είναι κοινής συναίνεσής ο τερματισμός του συμβολαίου: «Υπάρχει ένα συμβόλαιο που προβλέπει τέτοιες παραμέτρους. Το χειρίζεται η διοίκηση και με τον Α ή τον Β τρόπο, η υπόθεση θα κλείσει».

Για την εξεύρεση νέου προπονητή: «Ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα. Είναι η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε όταν προσλήφθηκε ο κος Λένον, μετά την αποχώρηση του κυρίου Μπεργκ. Θέλουμε μέχρι το Σάββατο να έχουμε τον νέο προπονητή, χωρίς να σημαίνει πως θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας».

Αν θα είναι ξένος προπονητής: «Δεν υπάρχει αυστηρός περιορισμός. Στόχος μας είναι να έρθει ένας προπονητής με ισχυρή προσωπικότητα, να έχει εμπειρία από πρωταθλητισμό, να μην είναι μεγάλος σε ηλικία και να έχει την αγωνιστική φιλοσοφία της Ομόνοιας και με βάση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Γενικά να ταιριάζει στο προφίλ της Ομόνοιας. Ο Μάριος Νικολάου θα έχει την ευθύνη των προπονήσεων μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής».

Για τους νεαρούς: «Είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος να συνεχιστεί αυτό. Θεωρούμε πως αυτό είναι το σωστό και θέλουμε να συνεχιστεί. Γίνονται πολύ σοβαρές επενδύσεις στην ακαδημία μας, έχει στελεχωθεί πολύ καλά. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν επιμορφώνονται τακτικά. Ο τρόπος της λειτουργίας της ακαδημίας μας, είναι σαν μία ομάδα της Α’ κατηγορίας».

Τι δεν πήγε καλά με τον Λένον: «Υπάρχει η άποψη που έχει αξιολογηθεί από τους ανθρώπους που αξιολογούν την ομάδα. Κάποια πράγματα δε θέλουμε να τα αναφέρουμε δημόσια, είναι θέματα που συζητιούνται εσωτερικά. Θεωρούμε πως το ρόστερ μας είναι ικανό για πρωταθλητισμό και οι βαθμοί που έχουμε δε μας αντιπροσωπεύουν. Οι στόχοι μας είναι το πρωτάθλημα και γι αυτό θέλουμε άνθρωπο που να γνωρίζει από πρωταθλητισμό».

Αν έχουν ευθύνη και οι ποδοσφαιριστές: «Η αξιολόγηση αφορά και τους ποδοσφαιριστές. Όλοι αξιολογούνται, όλα καταγράφονται».

Για τα συναισθήματα του κόσμου: «Τα συναισθήματα είναι τα ίδια όλων. Τα αντιλαμβανόμαστε, γιατί τα νιώθουμε και εμείς. Από εκεί που δούσαμε το όνειρο στο Ολντ Τράφορντ που φτάσαμε κοντά στον βαθμό, προσγειωθήκαμε στο κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι νωρίς στο πρωτάθλημα ακόμα, όμως πρέπει να συνέλθουμε, να κάνουμε συνεχόμενες νίκες».

Για το παιχνίδι με την Πάφο και αν είναι σημαντικό για τη συνέχεια: «Ναι, είναι, αλλά και πάλι, θα μόλις η όγδοη αγωνιστική».

Αν σκέφτονται την επιστροφή του μοντέλου του αθλητικού διευθυντή: «Αυτές τις μέρες η προτεραιότητα είναι η πρόσληψη του προπονητή. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται τίποτα».

Για το αγωνιστικό: «Ο Φαμπιάνο θα ακολουθήσει μία συντηρητική αγωγή και εκτιμάτε πως ένα δίμηνο θα είναι εκτός αγωνιστικής δράσης. Είναι μία σημαντική απώλεια, όμως έχουμε επιλογές που εμπιστευόμαστε. Από εκεί και πέρα, Μπασιρού και Κούσουλος θα είναι εκτός, όμως πλησιάζει η επιστροφή τους. Για τον Κούσουλο είναι ιδιαίτερη η περίπτωση του, όμως οι ενδείξεις δείχνουν πως θα επιστρέψει σύντομα για να μας ενισχύσει στον χώρο του κέντρου. Μία θέση που έχουμε φανεί άτυχοι, ακόμα και χθες είχε ίωση ο Μιξ».

 

Αρχειο