ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλοι προπονητές θα έβαζαν τον κόσμο να σφάζεται στην κερκίδα

Η αλήθεια είναι ότι δίκαια ή άδικα ο αντίδραση του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς το πρόσωπο του Μπέργκ σε εκείνο το δίλεπτο όπου η Δόξα πίεσε την ΟΜΟΝΟΙΑ χθες βράδυ στο Γ.Σ.Π, ήταν αρκετά έντονη. Άλλοι προπονητές ίσως να έχαναν την ψυχραιμία τους να αντιδρούσαν και να προκαλούσαν παρατράγουδα πάνω στην κερκίδα ανάμεσα στους υποστηρικτές τους και σε αυτούς που αντιδρούσαν.

Κι όμως ο Χένινγκ Μπέργκ παρά την πίεση που ένιωσε από την κερκίδα, γύρισε και με ήρεμο πρόσωπο είπε στον κόσμο να ηρεμήσει και να χειροκροτήσει την ομάδα. Σε καμιά περίπτωση δεν έχασε την ψυχραιμία του, δεν θύμωσε, δεν έκανε χειρονομίες.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο Νορβηγός προπονητής το πήρε σε άλλο επίπεδο.  Εξερχόμενος  του γηπέδου έκανε “καζούρα” στον λαό δείχνοντας με τα χέρια του την χαρακτηριστική κίνηση της αλλαγής, και χαμογελώντας αληθινά και όχι ειρωνικά, έστειλε το μήνυμα ότι κατανοεί την ανησυχία του κόσμου, όμως παράλληλα τον κάλεσε να ηρεμήσει και πως  δεν χρειάζεται να τον πιάνει ο πανικός.

Ο Μπέργκ είναι ένας προπονητής με προσωπικότητα και το απέδειξε περίτρανα χθες. Είτε διαφωνείς μαζί του για την φιλοσοφία του με τις αλλαγές, είτε συμφωνείς, οφείλεις μετά  την χθεσινή του ενέργεια, και με το πόσο απλά και ανθρώπινα συμπεριφέρθηκε στον κόσμο, να του βγάλεις το καπέλο.

 

 

Αρχειο