ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Στις 4 Ιανουαρίου αναμένω ότι θα γίνουν πολλά «ανθρώπινα» λάθη από τη διαιτησία”

Η επόμενη αγωνιστική παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα έχει σημαντικές αναμετρήσεις με τον κάθε αγώνα να έχει τη δική του σημασία.  Στο ΓΣΠ ο Αποελ θα φιλοξενήσει την Ενπ και προφανώς θα επιδιώξει να επανέλθει στις νίκες.  Ο συγκεκριμένος αγώνας παρουσιάζει  ενδιαφέρον και λόγω του ότι θα δούμε ποιος θα είναι ο προπονητης που θα κάτσει στον πάγκο του Αποελ.  Όποιος και να είναι πάντως θα πρέπει να γνωρίζει ότι πολύ πιθανό μέχρι το Σεπτέμβρη θα απολυθεί. Στην αντίπερα όχθη, στον πάγκο των φιλοξενουμένων θα κάθεται ο κύριος Σιβιέρο. Ως γνωστόν, ο κύριος Σιβιέρο έπιασε δουλειά στην Ένωση αμέσως μετά τον αγώνα Ένωση-Αποελ του α’ γύρου. Σε εκείνο το παιχνίδι, στον πάγκο της Ένωσης καθόταν ο κ. Κοσμά και η ομάδα του κοίταξε στα μάτια το μεγάλο της αντίπαλο αλλά λόγω των διαιτητικών λαθών υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, όπως άφησε να νοηθεί και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κύριος Κούμας.  Τελικά ο κ. Κοσμά πλήρωσε τα σπασμένα. Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Κοσμά δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει τον αγώνα της Ένωσης στο ΓΣΠ γιατί ακόμη είναι τιμωρημένος (!). 

Ο αγώνας που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον την επόμενη αγωνιστική, όμως, αναμφίβολα είναι αυτός μεταξύ του Απόλλωνα και της Ομόνοιας. Οι δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι πολύ καλές ομάδες και έχουν ψηλούς στόχους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο παιχνίδι στη φετινής χρονιά που έδωσε ο Απόλλωνας διακόπηκε- αν είναι δυνατόν- ενώ η Ομόνοια νίκησε την πολύ καλή Αεκ. Η Άεκ απέναντι στην Ομόνοια έδειξε ποσο υπολογίσιμη ομάδα είναι καθώς έκανε όλες και όλες δύο ευκαιρίες και σημείωσε δύο τέρματα. Αν η Αεκ καταφέρει να νικήσει τα εναπομείναντα ντέρμπι που έχει να δώσει στο β’ γύρο του πρωταθλήματος, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει δριμύτερη. 

Από την άλλη, στον αγώνα με την Αεκ η Ομόνοια έδειξε για πρώτη φορά πόσο ισχυρή είναι και είχε επιβλητική παρουσία. Η επιβλητική παρουσία της την καθιστά πλέον πολύ υπολογίσιμη δύναμη.  Αναμφίβολα, το progress (πρόοδος) που παρουσιάζει το process (σχέδιο) του κύριου Μπέργκ είναι αξιοσημείωτο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αξιοσημείωτο (και δοκιμασμένο και αποτελεσματικό μάλιστα) είναι και το process του γαλαζοκίτρινου Προέδρου, κύριου Πετρίδη.  Με βάση το γαλαζοκίτρινο process, όταν ο Αποελ έχει την καλύτερη ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα (αυτό είναι σωστό) αλλά ακόμη και όταν δεν έχει την πιο καλή ομάδα, πάλι το παίρνει.  Ένα παράδειγμα του πως εφαρμόζεται το γαλαζοκίτρινο process είναι όταν ο Αποελ πριν δύο χρόνια πήρε το πρωτάθλημα απέναντι στο διαστημικό Απόλλωνα. Εκείνη τη χρονιά, ο κύριος Πετρίδης κυριολεκτικά πήρε την ταυτότητα του κύριου Κίρζη.

Λαμβάνοντας υπόψη το πως εφαρμόζεται το γαλαζοκίτρινο process εδώ και χρόνια και δεδομένου ότι το ομονοιάτικο process φέρνει μέχρι αυτή τη στιγμή εκπληκτικά αποτελέσματα και θέτει σε άμεσο κίνδυνο το ταμείο του Αποελ, αναμένω ότι στον αγώνα Απόλλων–Ομόνοια θα δούμε πολλά διαιτητικά «ανθρώπινα» λάθη εις βάρος της Ομόνοιας, σε περίπτωση  που ο Απόλλωνας δεν καταφέρει με την αξία του να επιβληθεί της Ομόνοιας.

Kατερίνα Βασιλείου

Αρχειο