Daily News ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Οκκά στον Νούνο…

Άκουσαν πολλά τα αυτιά μας, στο “ΟΛΑ ΜΑΛΕ” της περασμένης Παρασκευής με φιλοξενούμενο τον Γιαννάκη Οκκά.

Ακούσαμε μισές αλήθειες, παραποίηση της πραγματικότητας και (όπως πάντα) καμία δεοντολογική προσέγγιση σε δημοσιογραφικά θέματα από τον Σούπερσπορτ.

Σαφώς και τα ποδοσφαιρικά συμβόλαια είναι δεσμευτικά για τα σωματεία. Σαφώς και ο Μιλτιάδης Νεοφύτου χειρίστηκε το θέμα Οκκά με εντελώς λανθασμένο τρόπο, κάνοντας (για ακόμα μια φορά) του κεφαλιού του. Αυτή όμως είναι η μια όψη του νομίσματος.

Μέσα στα συμβόλαια υπάρχουν και οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών. Και όταν υπογράφεις ένας συμβόλαιο έναντι 600 χιλιάδων για 4 χρόνια και μάλιστα ζητάς και παίρνεις 900 χιλιάδες τον πρώτο χρόνο, οι υποχρεώσεις σου έναντι της ομάδας και του κόσμου της είναι ακόμα μεγαλύτερες. 

Γιατί εκείνο το βράδυ, στο Μακάρειο, στον αγώνα με την Δόξα και τον Τούτιτς στον πάγκο ήταν χιλιάδες κόσμος στην κερκίδα.

Γιατί υπάρχει μαρτυρικό υλικό με εκατοντάδες σελίδες για την σχέση Οκκά-Ομόνοιας. Με μαρτυρίες ακόμα και του τότε μάνατζερ του Οκκά, Πασχάλη Παπαδόπουλου ο οποίος τελικά αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη παρά την αρχική του πρόθεση.

Γιατί η συμφωνία του Γιαννάκη Οκκά με την Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2010, για ένα τόσο χαμηλό πόσο, βρισκόταν για χρόνια υπό διερεύνηση. Πως γίνεται ο ποδοσφαιριστής από τις 600 χιλιάδες το χρόνο που λάμβανε από την ΟΜΟΝΟΙΑ να υπέγραψε συμβόλαιο με την Ανόρθωση με απολαβές 100,000 ευρώ το χρόνο; Και στο σημείο αυτό έγκειται η ρήξη του Γιαννάκη Όκκα με την Ομόνοια. Στο ύψος της αποζημίωσης δηλαδή, όχι στην αποζημίωση καθ’ αυτή. 

Να μην αναφέρουμε και το φιάσκο στην Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ που συνεδρίασαν και έβγαλαν απόφαση χωρίς να είναι απαρτία.

Με την αποχώρηση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, έγιναν αρκετές προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Γιαννάκης Οκκάς είχε πάντα ξεκάθαρες θέσεις. Και αυτό που ισχυρίστηκε ο Κώστας Μαλέκκος, ότι τάχα θα χάριζε τα χρήματα του συμβολαίου ο Οκκάς αν η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν εντάξει απέναντι του, αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και τεράστιο ψεύδος…

Στο διάστημα αυτό από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι και σήμερα πέρασαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την Ομόνοια. Μπορεί ο Οκκάς να θυμάται τον Μπουθόν και τον Ρουέδα. Εμείς προτιμούμε να θυμόμαστε τον Νούνο Ασίς και τον Λεάντρο. Ποδοσφαιριστές χορτασμένους από χρήμα. Ποδοσφαιριστές που “είδαν’ μεγάλα συμβόλαια (όπως ο ίδιος ο Οκκάς, ισχυρίστηκε με στόμφο). Αλλά που δέχτηκαν να αγωνιστούν στην ομάδα για ψίχουλα, γιατί απλά γούσταραν την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της. Ο Νούνο μάλιστα δέχτηκε και αγωνίστηκε για 2 σεζόν, με ένα συμβόλαιο 10 φορές μικρότερο από το δικό του. Και αυτοί είχαν καβγαδίσει με την ομάδα. Μάλιστα ο Νούνο, είδε την πόρτα εξόδου, ενώ είχε ένα σεβαστό ποσό να παίρνει. Αλλά προτίμησε να τιμήσει το συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε με την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον λαό της.

Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι, το περασμένο καλοκαίρι στην τιμητική του Νούνο Ασίς.  

Σε κάθε περίπτωση, η “υπόθεση Γιαννάκης Οκκάς” αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ευχόμαστε ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ κάποτε θα λάμψει, σε όλο της το μεγαλείο.

Όσο για τα χρήματα, τα ακίνητα, τα γραφεία, τα οικόπεδα, τα χωράφια; Όλα δανεικά είναι σε αυτή την ζωή. Ιδιαίτερα για τους προνομιούχους μερικές χιλιάδες πάνω κάτω δεν κάνουν την διαφορά. Γι’ αυτό ίσως αυτό που κέρδισε ο Νούνο και θα το βιώνει κάθε φορά που επισκέπτεται την Κύπρο, να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, από το χρώμα του χρήματος.

Αρχειο