ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου: “Η υπομονή ενός ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ”

Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η τελευταία δήλωση του προέδρου της Ομόνοιας Δώρου Σεραφείμ περί μείωσης του μπάτζετ της ομάδας ενόψει της νέα χρονιάς. Κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι, η Ομόνοια ήταν άτυχη – αδικήθηκε που αποκλείστηκε από την Ρωσική Ντιναμό και έμεινε εκτός των “χρυσοφόρων” ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ…

Στην επικείμενη λοιπόν μείωση του μπάτζετ δικαιολόγησε την αποδέσμευση του τερματοφύλακα Μορέιρα ο πρόεδρος τονίζοντας επίσης ότι ο Κώστας Καϊάφας θα παραμένει και την νέα χρονιά στον πάγκο των πρασίνων. Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί ο κόσμος της Ομόνοιας να περιμένει βλέποντας την ομάδα του να είναι μακριά από τον τίτλο. “Τεστάρουν την αγάπη μας”, ακούω από μερικούς. Δεν τίθεται ζήτημα σμίκρυνσης προς το παρών τουλάχιστον του ονόματος του συλλόγου παρόλα αυτά το πλάνο το οποίο ακολουθούν πιστά οι ιθύνοντες του θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, δηλαδή το κτίσιμο μιας νεανικής ομάδας της οποίας μέλη θα είναι παιδιά από τα σπλάχνα της, τις ακαδημίες, ο βασικός της κορμός.

Στην Ελλάδα έγινε κάτι παρόμοιο με τον Παναθηναϊκό στον οποίο έγιναν καίριες κινήσεις οι οποίες ήταν αρκετές για να πάρει μια ομάδα με πολλά προβλήματα πέρυσι κύπελλο και φέτος να διεκδικεί έστω και με λίγες πιθανότητες το πρωτάθλημα. Σε μια άλλη περίπτωση αυτή της ΑΕΚ, οι τωρινοί παράγοντες δεν “έκλαψαν” και τόσο όταν η ομάδα έπεσε κατηγορία και αγωνιστικά τότε με τον Πανθρακικό αφού στο μυαλό τους είχαν την επιστροφή της ομάδα σε υγιείς βάσεις. Ο Δικέφαλος πέρασε αέρα την τρίτη κατηγορία και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και με την δεύτερη, αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες και με λίγη δόση αδικίας από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό για το κύπελλο και βάζει πλώρη για μεγάλο πράγματα.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση του τριφυλλιού, αν δεν κάνω λάθος η πτώχευση και η κατ’ επιλογήν πτώση σε μικρότερη κατηγορία για εκκαθάριση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο νησί οπότε οι Ομονοιάτες απλά πρέπει να κάνουν υπομονή.

Αντρέας Ψάλτης

Στείλε και εσύ την άποψη σου στο contact@omonoia24.com

Αρχειο