Home » ΡΟΗ » Άποψη φιλάθλου: “Η χαμένη ποδοσφαιρική λογική του Καιαφα”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου: “Η χαμένη ποδοσφαιρική λογική του Καιαφα”

1.Δηλώνεις: “Ήταν συνειδητή απόφαση μου να πορευθούμε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια βασιζόμενοι κυρίως στο περσινό μας ρόστερ, διότι θέλαμε να έχουμε ομοιογένεια ως σύνολο. Αυτό ήταν προς το συμφέρον της ομάδας”.

Ωραία. Τότε απλά μην αποκτήσεις ποδοσφαιριστές πριν τα ευρωπαικά. Αν ο σκοπός σου ήταν να πορευτείς με το περσινό ρόστερ δεν έχει καμία απολύτως λογική οποιαδήποτε μετεγγραφή κάτω από πίεση χρόνου. Το λογικό θα ήταν να έπαιζες τα ευρωπαικά και να έκανες μετά με περισσότερο χρόνο προσθήκες βλέπωντας και τυχόν αδυναμίες. Μπορεί να γλιτώναμαι και τα αστεία τύπου Μεντύ και Εζέ. Το γεγονός ότι ο ίδιος αδειάζεις τον Πέρεζ λόγω μη προσαρμογής δείχνει ακριβώς το παράλογο της κίνησης σου να τον αποκτήσεις πριν τα ευρωπαικά παιχνίδια. Τώρα όσο αναφορά το κόλλημα σου να μην στηριχτείς σε φετινές προσθήκες δείχνει πόσο μονοδιάστατος είσαι σαν προπονητής. Αν ενας ποδοσφαιριστής δηλαδή είναι πραγματικά καλός και προσαρμοστεί θα τον αφήσεις έξω για μια εμμόνη στην ομοιογένεια; Ο Πέρεζ μια χαρά παίκτης φάνηκε όποτε χρησιμοποιήθηκε. Μάλλον επειδή στο μυαλό σου θέλει χρόνο προσαρμογής ως λατινοαμερικανος τον έθεσες εκτός πλάνων. Η ατάκα σου ότι ο Περεζ είναι καλός ποδοσφαιριστής μου θυμίζει την ατάκα του Φανιέρου ότι ο Δερμιντζάκης είναι πολύ καλός προπονητής. Είσαι κολλημένος με τις λύσεις ‘’χαμηλού ρίσκου’’ για αυτό μας μικραίνεις με “δοκισμανένες λύσεις” τύπου Φοφανά και Ράμος . Ας θεωρήσουμε για λίγο ότι η πολιτική σου αυτή είναι σωστή όμως. Γιατί γύρισες την πλάτη σε καλές δοκιμασμένες λύσεις όπως Άλβες, Σοάρες, Αντράντε; Μήπως ήταν ακριβοί; Όχι περισσότερο από αυτούς που τελικά πήρες. Απλά απόκτηση τέτοιων ποδοσφαιριστών, γνωστής ποιότητας στο Ομονοιατικο κοινό, θα ανέβαζε τις απαιτήσεις κατακόρυφα και εσύ φαίνεται προτιμάς να κρύβεσαι πίσω από την ασφάλεια των οικονομικών προβλημάτων και του στόχου του πρωταθλήματος σωτηρίας.

2.Δηλώνεις: “Απ’ εκεί και πέρα, κυκλοφορούν διάφορα για τις σχέσεις μου με τους ποδοσφαιριστές, για τσακωμούς στα αποδυτήρια κτλ. Ουδέν αναληθέστερο. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Και είμαι κατηγορηματικός για αυτό. Έχω μία πολύ καλή συνεργασία με όλους τους ποδοσφαιριστές μου και είμαι δίκαιος με όλους τους ποδοσφαιριστές μου”.

Τουλάχιστον μην μας κοροιδεύεις. Η εμμονή να παίξουν όλοι εξτρέμ εκτος ο Κιρμ σε αδειάζει ανεπανόρθωτα.  Ειδικά ο εγωισμός να αφήσεις την ομάδα στον επαναληπτικο με την Μπροντμπυ χωρίς εξτρέμ στο πάγκο δείχνει πόσο επικύνδινος έχεις γίνει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν σου ανήκει σου θυμίζω ούτε είσαι πιο Ομονοιάτης από τους υπόλυπους.

3.Δηλώνεις: “Ένα άλλο θέμα που συζητείται αρκετά, είναι η επιλογή μου να αλλάζω θέσεις στους ποδοσφαιριστές μου. Ναι, αυτή είναι η φιλοσοφία μου ως προπονητής. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι πλεονέκτημα για μία ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε διάφορες θέσεις. Αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσω να το κάνω, όταν κρίνω πως είναι προς το συμφέρον της ομάδας”.

Μαζί σου. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν ειναί όλοι οι ποδοσφαιριστές πολυθεσίτες. Δεν γίνεται μεχρι τα 31 του ο Ράμος να έπαιζε μόνο εξτρέμ και εσί να τον έκανες αριστερο,δεξι μπακ, δεκάρι κτλ. Δεν γίνεται να βλέπεις χαρακτηριστικά εξτρέμ στον Ρουσιά. Δεν γίνεται να προτιμάς τον Μεντύ αριστερό μπακ με την Άχνα και ο Πέρεζ να παρουσιάζεται ως τραυματίας. Κατι άσχετο αλλά δεν γίνεται να φορμάρεις την ομάδα με 4-2-3-1 σε όλα τα φιλικά και να ξεκινάς με 3-5-2 στη Γεωργία. Δεν ξάφνιασες τον αντίπαλο προπονητή, ξάφνιασες τους παίκτες σου. Κουραστήκαμε με τα πειράματα. Δεν είσαι 2 μήνες προπονητής στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν έχει λογική 1,5 χρόνο μετα να είδες τον Ρουσιά σαν εξτρέμ. Κατέληξε επιτέλους που προσφέρει καλύτερα ο κάθε παίκτης και καθιέρωσε τον εκεί. ΑΝ χρειαστεί μετά και δεν έχεις άλλες λύσεις, μετά ανακατεύεις την τράπουλα. Όχι όμως από πριν. Ζαλιστήκαμε. Και μιας και μιλάμε για το πλεονέκτημα των πολυθεσίτων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ας δούμε ένα πραγματικό παράδειγμα στην ομάδα μας και πώς έπρεπε να το εκμεταλλευτείς. Ο Μαργκάσα παίζει με την ίδια ευχαίρια και χαφ και μπακ. Άρα μπορούσες άνετα να αποκτήσεις μόνο ένα αριστερό μπακ και να έχεις τον Μαργκάσα αν χρειαστεί για την θέση. Με αυτό τον τρόπο γεμίζεις 2 θέσεις με ένα συμβόλαιο και γλιτώνεις και λεφτά. Με το που πήρες 2 αριστερούς μπακ (Χαβεζ, Καμπραλ) ουσιαστικά εξουδετέρωσες το πλεονέκτημα του Μαργκάσα να καλύψει 2 θέσεις.

Γενικό σχόλιο: Σαν προπονητής στερείσαι λογικης και συνέπειας. Θέλεις δοκιμασμένες λύσεις στις μεταγγραφές άλλα γυριζεις την πλάτη σε καλούς δοκιμασμένους ποδοσφαιρισττες. Γουστάρεις τους πολυθεσίτες αλλά αυτούς που είναι όντως τους αδρανοποιείς και πλάθεις άλλους που δεν είναι. Μένεις με 10 παίκτες με αποέλ και κάνεις επιθετική αλλαγή να πας για νίκη και όταν σου δίνεται η ευκαιρία να πας για πρωτάθλημα στήνεις ομάδα με Ρουσιά εξτρέμ για να μας ‘’πείσεις’’ ότι δεν μπορούμε και να μειώσεις τις απαιτήσεις. Λες ότι εχεις σκοπό να βασιστείς στο περσινό ρόστερ στη Ευρώπη και τρέχεις να κάμεις βιαστικές προσθήκες πριν τα ευρωπαικά ματς. Λες οι 15 μέρες είναι πολύ λίγες να προλάβεις για σωστές κινήσεις αλλά όταν σου έφεραν τεχνικό διευθηντή να κάνει αυτή την δουλειά δεν του μιλούσες καν. Μιλάς για οικονομική εξυγίανση και φορτώνεις την ομάδα με συμβόλαια παικτών εκτός πλάνων και πιθανές αποδεσμέυσεις. Περεζ, Εζε, Μεντυ, Κιρμ είναι φανερά παικτές που δεν γουστάρεις  αλλά επιβαρύνεται το μπατζετ.  Είσαι όλο αντιθέσεις και χωρίς καμιά λογική. Σαν ποδοσφαιριστή και σαν φυσιογνωμία σε λατρεύω αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά σαν προπονητής έχασες το μπαλάκι.

Γιωργος

Αρχειο