Home » ΡΟΗ » Άποψη Φιλάθλου:”ONWA”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”ONWA”

Ως γνωστόν, οι συνθήκες που αντιμετώπιζε η Ομόνοια το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν αντίξοες. Η Ομόνοια δεν είχε βασικό κορμό παικτών για να κτίσει πάνω σε αυτόν και ο Λαός ήταν απογοητευμένος από τη μεγάλη ξηρασία των τελευταίων χρόνων. Η δίψα για διάκριση δημιουργούσε πίεση και αυτή με τη σειρά της επιβάρυνε τις όποιες προσπάθειες για ανάκαμψη.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή πέρσι το καλοκαίρι, ο Λαός ξεκαθάρισε σε όλους ότι αν οι υπόλοιποι συντελεστές του Πράσινου Οικοδομήματος εργαστούν σωστά, ο ίδιος  έχει το σθένος και τη δύναμη να οδηγήσει την Πράσινη Βασίλισσα στην κορυφή του βουνού, πριν κάποιος άλλος φτάσει εκεί.

Όπερ και εγένετο! Η ομάδα μας στελεχώθηκε με πολύ ποιοτικούς παίκτες που ήταν ταπεινοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ο Λαός άρχισε να πιστεύει και αυτό άρχισε να δίνει φοβερή ώθηση σε όλο το Πράσινο Οικοδόμημα. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κατά την πορεία της ανάβασης αντιμετώπιστηκαν αποτελεσματικά από το Λαό και αυτό συνέβαλε τα μέγιστα στο να φτάσει η Πράσινη Βασίλισσα στην Κορυφή πρώτη, όπως της το είχε υποσχεθεί ο Λαός πέρσι το καλοκαίρι.

Απ΄εκεί ψηλά στην Κορυφή η πράσινη πεδιάδα είναι πλέον ορατή. Ο στόχος είναι να πάει η Βασίλισσα εκεί. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όμως, πρέπει πρώτα η Ομόνοια να κατέβει προσεχτικά το βουνό. Γιατί, όσο δύσκολο ήταν να ανέβει το βουνό, άλλο τόσο είναι να το κατέβει.  Κατά την κατάβαση, δεν πρέπει να αναπτυχθεί ιλιγγιώδης ταχύτητα, πρέπει όλοι στο Πράσινο Οικοδόμημα να πατούν γερά στο έδαφος, ώστε να μην γλυστρίσει η Βασίλισσα μας και πέσει κάτω ή σε περίπτωση που πέσει να είναι δίπλα της ο Λαός για να της δώσει το χέρι για να ξαναανέβει.

Σύντομα η Ομόνοια θα κληθεί να δώσει νέες μάχες, δύσκολες μάχες, σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Καμία απ’ αυτές τις μάχες δεν αναμένεται εύκολη και γι αυτό η Ομόνοια πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή σε όλες. Αν και η κάθε μάχη θα διαφέρει από την προηγούμενη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει γρήγορη προσαρμογή στο πλάνο,  η πράσινη άμυνα πρέπει να είναι δυνατή σε όλα τα παιχνίδια. Στα στημένα πρέπει πάντα να υπάρχει σοβαρότητα και τα αχρείαστα φάουλ από μέρους μας, ιδίως εντός της περιοχής μας, και οι κάρτες πρέπει να αποφεύγονται.

Όταν η Ομόνοια κληθεί να παίξει με ισοδύναμους ή υποδεέστερους αντίπαλους, ο Χούμποτσαν, ο Λούφντνερ, ο Χάρης (μας) και ο Λέζιακς θα κάνουν το καθήκον τους και θα κρατήσουν το μηδέν παθητικό και απ’ εκεί και πέρα, όταν η ομάδα μας βγει μπροστά, θα ασκηθεί η απαραίτητη πιέση και οι  αντιπάλοι μας δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν τους ταχύτατους αυτοματισμούς των πράσινων επιθετικών.

Από την άλλη, όταν η Ομόνοια θα κληθεί να παίξει κόντρα σε πιο μεγάλους από αυτήν αντιπάλους, γιατί θα γίνει και αυτό, τότε η άμυνα της θα ενισχυθεί και άλλο, με τον «βράχο» Κούσουλο, για να απορροφηθεί αποτελεσματικότερα η αντίπαλη πίεση προς την πράσινη εστία και να εξοστρακιστούν οι αντίπαλες επιθέσεις. Την κατάλληλη στιγμή όμως, δηλαδή μόλις δοθεί η ευκαιρία, οι ταχύτατοι Κακουλλής, Μποτέακ και Παπουλλής θα διεμβολίσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στις επόμενες σημαντικές μάχες ο Λαός δεν θα δώσει άμεσα το παρόν του, δυστυχώς, ωστόσο οι παίκτες μας θα τον νιώθουν δίπλα του γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Λαός τους αγαπά και τους στηρίζει με σθένος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

OMONIA WILL NEVER WALK ALONE (ONWA)!

ΥΓ: Relax Music ενόψει της εβδομάδας που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=mR3a8vdzcb8

[της Κατερίνας Βασιλείου]

 

 


Αρχειο