ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου:”Το καθήκον της διαιτησίας είναι να περνά απαρατήρητη”

Η Ομόνοια φέτος παρουσιάζει καλή εικόνα, είναι δυνατή και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο ωστόσο στο διάβα της ορισμένες αποφάσεις από τρίτους της στέρησαν αυτό που δικαιούνταν βάση της εικόνας και του τι έκανε στο γήπεδο.  Συγκεκριμένα, η Ομόνοια πέτυχε καθαρό γκολ με την Άεκ και της ακυρώθηκε και είχε επίσης πέναλτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν της δόθηκε. Με την Ανόρθωση, η Ομόνοια είχε πέναλτι και πάλι δεν της δόθηκε. Με την Ένωση, ακυρώθηκε ένα καθαρό γκολ της Ομόνοιας. Με τον Αποελ μπροστά σε 12 χιλιάδες κόσμο στο 85’ ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Αποελ. Με τη Δόξα στο ΓΣΠ, η Ομόνοια είχε πέναλτι με τον Κακουλλή στο 90+  και δεν της δόθηκε.  Η Ομόνοια σε 14 αγωνιστικές ευνοήθηκε σε ένα σημείο μόνο, στο 80’ λεπτό  (περίπου) με τη Δόξα στο ΓΣΠ, όταν ο Κακουλής έκανε παράβαση εντός της περιοχής και ο διαιτητής το έδωσε εκτός και ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπερ της Ομόνοιας.  Επιπρόσθετα, στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχουμε δει να αδικούνται ο Αποελ και κάποιες άλλες μεγάλες ομάδες. Όλα αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν ανισορροπίες, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και της βαθμολογίας, τροφοδοτούν την καχυποψία και γενικά δεν τιμούν το ποδόσφαιρο μας.

Το ερχόμενο Σάββατο η Ομόνοια αγωνίζεται με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν ο Απόλλωνας μετουσιώσει σε τέρματα τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, αποκρούσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η Ομόνοια και στο τέλος νικήσει, μπράβο του. Η ήττα δεν είναι ντροπή όταν αυτή προέρχεται από μια μεγάλη ομάδα όπως ο Απόλλωνας.  Από την άλλη όμως, αν η Ομόνοια έχει πέναλτι όπως με την Αεκ και την Ανόρθωση και δεν της δοθεί, αν πετύχει κανονικό τέρμα και της ακυρωθεί, όπως με την Αεκ και την Ενπ,  αν δοθεί ανύπαρκτο πέναλτι στον Απόλλλωνα όπως δόθηκε στον Αποελ όταν έπαιζε με την Ομόνοια, αν επιτραπεί το σκληρό ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Απόλλωνα και δεν κιτρινιστούν όταν αυτό επιβάλλεται και κυρίως τραυματίσουν τους παίκτες μας, τότε θα δημιουργηθεί εκ νέου αλλοίωση αποτελέσματος και θα σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα πλέον ότι θα γίνουν όσες αλλοιώσεις-μανούβρες χρειαστούν για να διασφαλιστεί η ευρωστία του ταμείου του κ. Πετρίδη. 

Ωστόσο, τους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει πόσο εύρωστο θα είναι το ταμείο του Αποελ αλλά πως  θα διασφαλίστούν η ισονομία και η δικαιοσύνη και ότι δεν θα στήνονται παγίδες σε κάποιες ομάδες για να ευνοηθούν κάποιες άλλες. Εύχομαι η διαιτησία στο Απόλλων-Ομόνοια να περάσει απαρατήρητη και να μην αδικήσει καμία από τις δύο ομάδες.

Κατερίνα Βασιλείου

Αρχειο