Home » ΡΟΗ » Άποψη Φιλάθλου:” Ώρα να ξυπνήσουμε…”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:” Ώρα να ξυπνήσουμε…”

Αρχικά, θα ήθελα να σχολιάσω την “καταγγελία για χειραγωγημένο αγώνα” από κάποιον ειδικό επί του θέματος έχοντας την έμπρακτη συμπαράσταση αυτών που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν τις γνωστές αλλαξογκολιές (σκύψε να πάρω το πρωτάθλημα και θα σου δώσω το κύπελλο ή θα σε βγάλω στην Ευρώπη). Είναι προφανές το καρτέλ που στην μετά μ. Κουτσοκούμνη εποχή και τις καταγγελίες Παπασταύρου έχασαν την ισχύ τους (αλήθεια, σε ποιό πάρκο πίνουν το καφεδάκι τους το καραβιδάκι με τον μανιταρούλη; Σημ. την εποχή του πάρτι των αλλαξογκολιών και για χρόνια έπιναν το καφεδάκι τους στη μινέρβα). Κι έτσι προσπαθούν, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, να ανακαλύπτουν καταστάσεις με στόχο να χτυπήσουν την μοναδική ομάδα που μπορεί να τους χτυπήσει. Από πού κι ως που ομάδες που δεν συμμετείχαν στον αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ-δόξα να διαμαρτύρονται για τις (ομολογουμένως δύσκολες) αποφάσεις των διαιτητών. Βεβαίως χωρίς VAR η δόξα θα έπαιρνε το παιχνίδι και όλοι αυτοί θα μιλούσαν για μεγάλη έκπληξη και θα πανηγύριζαν για την ήττα μας χωρίς κανένας να ασχολείτο με τα διαιτητικά λάθη που θα ήταν σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑ (ίσως ούτε κι εμείς θα είχαμε το κουράγιο να διαμαρτυρηθούμε αφού θα είμασταν απογοητευμένοι με την κακή εμφάνιση της ομάδας μας, χωρίς να σημαίνει ότι αν δεν παίζεις καλά δεν δικαιούσαι να κερδίσεις). Γιατί δεν αντέδρασαν στη σφαγή της ομάδας μας στην Αρένα πριν 2 χρόνια ή όταν η αελ ευνοήθηκε από πασιφανή λάθη της διαιτησίας στο ματς με πάφο την 2η αγωνιστική φέτος; Γιατί δεν μιλούν για τις κόκκινες που γλίτωσαν οι παίκτες του αποελ εδώ και 2 ματς; Γιατί δεν διαμαρτύρονταν πέρυσι όταν η πρωτοπόρος πριν τον VAR ανόρθωση (αλλά και πρόπερσι) κέρδιζε σχεδόν σε κάθε ματς εύκολα πέναλτι (μετά το VAR, έτυχε να μην κερδίζει τέτοια πέναλτι) ενώ η ομάδα μας κέρδιζε πέναλτι μόνο από τηλεοράσεως. Ναι, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλαμε και θέλουμε VAR και ξένους διαιτητές. Πριν από λίγα χρόνια, αυτοί που φωνάζουν τώρα για ξένους διαιτητές και διαφάνεια δεν συναινούσαν αφού θα χαλούσε το πάρτι που έστησαν για μια δεκαετία. Δεν μπορούν να χωνέψουν τη χαλάστρα και προσπαθούν να πλήξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον Παπασταύρου που είχε το θάρρος να τους καταγγείλει κι έχασαν τον ύπνο τους. Πλέον, το 50-50 είναι εύνοια για την ΟΜΟΝΟΙΑ, τους χαλά τα σχέδια και αυτό ενοχλεί. Φέτος οι θέσεις για το Champions League είναι δύο και οι υπόλοιπες 4 ομάδες από την Big5 θέλουν να είναι εκεί, γι΄αυτό και ο πόλεμος εναντίον μας θα είναι μεγάλος.Στο αγωνιστικό τώρα… Είμαστε στην αρχή της σεζόν αλλά έχουμε ένα σημαντικό δείγμα 10 επίσημων αγώνων για την ομάδα μας. Ο απολογισμός μας, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με 10 γκολ υπέρ και 13 κατά. Η ομάδα σκόραρε σε 6 παιχνίδια ενώ σε 4 αγώνες δεν τα κατάφερε. Δέχτηκε γκολ σε 8 αγώνες ενώ σε 2 αγώνες δεν δέχτηκε. Στην Ευρώπη, 1 πρόκριση και 2 αποκλεισμοί που οδήγησαν στους ομίλους του Κόνφερενς. Στην Κύπρο, κατάκτηση Σούπερ Καπ και στο πρωτάθλημα 3 βαθμοί σε 2 αγώνες.

Η ομάδα σε κανένα παιχνίδι δεν παρουσίασε σταθερότητα στην απόδοση της ενώ μόνο κατά διαστήματα σε κάθε αγώνα έβγαλε τις αρετές της, λείπει δηλαδή η συνέπεια. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα πέτυχε 2 από τους στόχους της (2η συνεχόμενη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό όμιλο και κατάκτηση του Σούπερ Καπ). Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά είμαστε στην αρχή της σεζόν και θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα.Η ομάδα έχει ποιοτικούς παίκτες, θεωρώ είναι πληρέστερη και με βάθος σε σχέση με τα 2 προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά θεωρώ ότι το μόνο που λείπει από την ομάδα είναι ένα δεκάρι. Εξαιρετικός παίκτης ο Παπουλής, αλλά λόγω ηλικίας δεν μπορεί να βγάζει 90λεπτα ούτε συνεχόμενους αγώνες. Δεν θα πω για τη φυγή Λούφτνερ ούτε για τον επιθετικό, αφού αριθμητικά η ομάδα έχει καλές επιλογές σε αυτές τις θέσεις. Όμως, οι συχνοί τραυματισμοί ενδεκαδάτων παικτών έχουν διαγράψει αυτόν τον παράγοντα. Κούσουλος, Μιξ, Μποτεάκ, Παπουλής, Τσέποβιτς είναι αδιαμφισβήτητα απουσίες της διαφοράς που μπορούν να επηρεάσουν με την απόδοση τους και τις πρωτοβουλίες τους ένα αγώνα. Ας μη ξεχνάμε και την απουσία του Ασάντε. Τώρα ήρθε και η κόκκινη του Γκόμεθ που επιβαρύνει την κατάσταση. Αυτά είναι γεγονότα, που δικαιολογούν σε ένα σεβαστό βαθμό την εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα.Βλέπω στο πρόσωπο του προπονητή μας ότι δεν είναι τόσο άνετος όσο ήταν τα 2 προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι βλέπει τα στοιχεία στα οποία υστερεί η ομάδα σε σχέση με πέρσι.

Τα προηγούμενα 2 χρόνια ο άνθρωπος έβγαζε πάμπολλα παιγνίδια χωρίς να κάνει χρήση όλων ή ακόμα και καμίας αλλαγής. Φέτος, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια χρησιμοποιεί σε κάθε παιχνίδι και σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα των αλλαγών. Και οι πλείστες αλλαγές δεν έχουν να κάνουν με το αν κάποιοι παίκτες δεν προσπαθούν ή δεν ακολουθούν τις οδηγίες του. Έχουν να κάνουν με την έλλειψη φυσικών δυνάμεων. Χωρίς να έχω πρόσβαση στα της ομάδας και χωρίς να είμαι ειδικός, με βάση τα παραπάνω, φαίνεται ότι η ομάδα υστερεί σε φυσική κατάσταση που είχε τα προηγούμενα 2 χρόνια. Παίκτες έχασαν τη βασική προετοιμασία είτε λόγω κορονοϊού είτε λόγω συμμετοχής τους στο Euro (άρα δεν ξεκουράστηκαν όσο χρειαζόταν) αλλά και για άλλους λόγους (βλέπε Σέχου, Ιγιάγι). Παρότι αυτό δεν είναι δικαιολογητικό είναι ένα αρνητικό γεγονός.  Η φρεσκάδα, η άνεση στην τοποθέτηση ή στην κατοχή της μπάλας, η επιβολή του ρυθμού όπως και όποτε η ομάδα μας θέλει είναι στοιχεία που πέρσι έκαναν την ομάδα μας να είναι ανώτερη από όλους τους αντιπάλους της. Φέτος αυτά τα στοιχεία λείπουν. Τολμώ να πω ότι λείπουν λόγω της μη καλής φυσικής κατάστασης και της ελλιπούς (βλέπε απουσίες παικτών) προετοιμασίας. Χωρίς φυσικές δυνάμεις, το μυαλό κουράζεται και η ψυχολογία πέφτει. Η αλλαγή στον προπονητή φυσικής κατάστασης φαίνεται ότι δεν δούλεψε αφού χάθηκε η συνέχεια αυτών που έγιναν τα 2 προηγούμενα χρόνια, ενώ ο αντικαταστάτης του έδειξε ότι δεν είχε την φιλοσοφία και τις εμπειρίες που αρμόζουν στα επιθυμητά στάνταρντς στην ομάδα μας. Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τα κενά στη φυσική κατάσταση, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό. Οφείλουν όλοι (γυμναστές, γιατροί, προπονητές, παίκτες) να συμβάλουν ώστε να βελτιώσουν οι παίκτες τα επίπεδα φυσικής κατάστασης αλλά και ομοιογένειας.

Εμπιστεύομαι τον προπονητή και πιστεύω ότι θα βρει τις λύσεις μαζί με τους συνεργάτες του, παρά τις πολλές απουσίες. Εξάλλου τα προηγούμενα 2 χρόνια έδειξε ότι βασίζεται σε όλους τους παίκτες ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειριών κάνοντας το πλάνο του με τους παίκτες που έχει και όχι με αυτούς που δεν έχει. Ίσως (και πιστεύω ότι πρέπει) να δούμε κάτι καινούργιο στο παιχνίδι, σε πρόσωπα ή στην τακτική της ομάδας.Η νίκη επί της δόξας θα έχει σημασία μόνο και μόνο,αν ακολουθήσει νίκη επί της πάφου, μιας πάρα πολύ δυνατής και αθλητικής ομάδας που πάντα μας δυσκολεύει και συχνά χάνουμε βαθμούς από αυτούς. Όμως, είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και τα γεγονότα που προηγήθηκαν αυτή τη βδομάδα θα πρέπει να πεισμώσουν άπαντες στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑ και σαν μια γροθιά να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα. Επιβάλλεται η νίκη με καλύτερη απόδοση, αφού δεν θα έχουμε τη δικαιολογία των 12 ωρών ταξιδιού στο Καζακστάν. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι πέρσι για να πετύχουμε τους στόχους μας. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν μόνο και μόνο επειδή επιτεύχθηκαν πέρσι (το λέω αυτό επειδή ακούω πολλούς φίλους τη ομάδας μας να θεωρούν δεδομένο ότι επειδή κερδίσαμε πέρσι το πρωτάθλημα ή επειδή κερδίσαμε τα περισσότερα ντέρμπι θα το κάνουμε και φέτος).

Το πέρσι ΗΤΑΝ πέρσι, το φέτος είναι ΤΩΡΑ και ΜΠΡΟΣΤΑ μας. Άλλες ομάδες πέρσι άλλες φέτος. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε και να δρούμε με μοναδικό στόχο να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας χωρίς να σκεφτόμαστε τι κάναμε πέρσι ή ποιο παιχνίδι θα έχουμε σε 2, 3 ή 4 βδομάδες αλλά ούτε και τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι. Και τώρα έχουμε σε λίγες μέρες το παιχνίδι με την πάφο. Είναι κίνητρο για τον προπονητή και τους παίκτες να δείξουν την καρδιά πρωταθλήτριας δίνοντας απαντήσεις σε όλους όσοι την πολεμούν. Τα γεγονότα που ζούμε αυτή τη βδομάδα θα πρέπει να πεισμώσουν άπαντες στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να είναι προετοιμασμένοι ότι οι διαιτητές ίσως να έρθουν “μανικωμένοι” να διορθώσουν τη ΔΗΘΕΝ εύνοια της ομάδας μας στο ματς με τη δόξα.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
Γιάγκος


Αρχειο