ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ας απαντήσει η ΚΟΠ για το κεφάλαιο διαιτησία…

Επειδή ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες για τη θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για κάθοδο ξένων διαιτητών για το Κυπριακό Πρωτάθλημα που θα πλαισιώνουν τους Κύπριους, χθες έβαλε τα πράγματα στον τόπο τους ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε δηλώσεις του. 

«Η θέση μας επί του θέματος είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό και την καταθέσαμε και στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΚΟΠ, ωστόσο η Ομοσπονδία ενημέρωσε πως αδυνατεί λόγω της Παγκόσμιας Πανδημίας να φέρει αυτήν την περίοδο ξένους διαιτητές και πως θα στηριχθούμε – τουλάχιστο στο ξεκίνημα – στους Κύπριους. Είναι όμως περίεργο το πού θα βρεθούν όλοι αυτοί οι Κύπριοι διαιτητές για να βγάλουν μια μεγαλύτερη σεζόν από την περσινή, από τη στιγμή που πριν 5-6 μήνες κρίθηκε από την ΚΟΠ πως θα έπρεπε να έρθουν ξένοι διότι δεν υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός Κύπριων διαιτητών καλού επιπέδου. Μέσα σε αυτούς τους 5-6 μήνες, λόγω της πανδημίας, δεν έγιναν παιχνίδια, ούτε ουσιαστική εκπαίδευση στους διαιτητές μας, ενώ αφυπηρέτησε και ο κ. Λεόντιος Τράττος. Οπόταν είναι λογικό να απορούμε το πώς ξαφνικά βρέθηκαν όλοι αυτοί οι διαιτητές για να βγάλουν με επιτυχία τη νέα σεζόν.  Υπογραμμίζουμε για ακόμη μια φορά πως αυτό που ζητήσαμε ήταν να συνεχίσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές, οι οποίοι θα πλαισιώνουν τους Κύπριους που δείχνουν στο γήπεδο ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πρώτης κατηγορίας. Έτσι ανεβάζουμε το επίπεδο της διαιτησίας μας αυξάνοντας και τον υγιή ανταγωνισμό, μειώνουμε την προκατάληψη και βελτιώνουμε τις συνθήκες δουλειάς των Κύπριων διαιτητών. Επιπλέον, αυξάνονται οι επιλογές στους ορισμούς και γίνεται πλέον εφικτό να επιβάλλονται πραγματικές τιμωρίες όταν ένας διαιτητής λάβει χαμηλή βαθμολογία, χωρίς να υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης ικανών διαιτητών»

Οι κύριος Χαμπουλλάς που με ειρωνεία αναφέρεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ καθώς και ο κ.Κούμας ας απαντήσουν στις πιο πάνω δικαιολογημένες ανησυχίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αρχειο