Home » ΡΟΗ » Δεν είναι ώρα για αλλαγές προπονητών.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είναι ώρα για αλλαγές προπονητών.

Απαράδεκτη εμφάνιση και ντροπιαστική ήττα. Από την Αγία Νάπα. Μία νεοφώτιση ομάδα. Η ομάδα μας έδειξε αρκετές αδυναμίες σε συνεχόμενα παιχνίδια. Χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλή προσπάθεια από το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές.

Οι φωνές του κόσμου και οι διαμαρτυρίες είναι πολλές και αναμενόμενες. Ο καθένας , βέβαια, βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά. Ο φίλαθλος από την κερκίδα, ο προπονητής από τη καυτή καρέκλα του προπονητή, ο πρόεδρος από την καρέκλα του προέδρου κ.ο.κ.

Είναι πρόδηλο ότι πρέπει να αξιολογηθούν τα δεδομένα και η μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας και να ληφθούν αποφάσεις και διορθωτικές κινήσεις.

Απόψε όμως ή αμέσως μετά τον αγώνα  δεν είναι ώρα. Μετά από ένα αγώνα που καταλήγει σε Βατερλώ χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και χρόνος από τα γεγονότα πριν ληφθούν αποφάσεις.

Ο προπονητής , προφανώς υπο το βάρος της πίεσης που νιώθει, είπε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο, και άφησε υπονοούμενα για παραίτηση.

Έχουμε την άποψη ότι τούτη την ώρα δεν ώρα για παραιτήσεις. Αν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό του Καϊάφα  πρέπει να το αφήσει ως σκέψη.

Το “ράβε – ξύλωνε” στο σωματείο δεν μας οδήγησε πουθενά στο παρελθόν.

Ο Καϊάφας ανέλαβε προπονητής πριν το τέλος της περσινής σαιζόν. Υποσχέθηκε ότι θα στήσει μία νέα ομάδα, πάνω σε νέες βάσεις ,  που θα τρέχει 90 λεπτά, με νέα φιλοσοφία και άλλο αέρα.

Άρα έχει ευθύνη και υποχρέωση να τιμήσει αυτή την υπόσχεση και να μείνει μέχρι τέλους. Δεν γίνεται με τις πρώτες αναποδιές να μπαίνει θέμα προπονητή, έστω και έμμεσα από τον ίδιο, την στιγμή που δεν έθεσε άλλος τέτοιος ζήτημα.

Όπως δηλώνει η διοίκηση, του έδωσε πλήρη  ελευθερία κινήσεων στην επιλογή ποδοσφαιριστών και στήσιμο του ρόστερ. Άρα πρέπει να σταθεί ασπίδα στους ποδοσφαιριστές του, να κλείσει τα αυτιά στις διαμαρτυρίες και φωνασκίες του κόσμου (δικαιολογημένες ή μη) και να βρει λύσεις.

Όλοι γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα φέτος. Ειδικά στο οικονομικό. Μειωμένο budget, παίχτες όχι πρώτης διαλογής αλλά εξελίξιμοι κ.λ.π.

Γνωρίζαμε επίσης ότι ο προπονητής μας είναι άπειρος και θα χρειαστεί χρόνο να βρει τα πατήματα του και να οδηγήσει το υπερωκεάνιο που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν περιμέναμε θαύματα. Η κριτική που μπορεί να κάνουμε είναι πάντα καλόπιστη και στόχο έχει να βοηθήσει όχι να εκμηδενίσει ή να καταδιώξει τον οποιονδήποτε.

Ο Καϊάφας ποτέ δεν έκρυψε αυτό που σκέφτεται. Αν συμβαίνει κάτι άλλο που δυσχεραίνει το έργο του οφείλει να το πει. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα το πράξει. Πάντως η διοίκηση μέχρι σήμερα φαίνεται ότι τον στηρίζει απόλυτα και προσπαθεί να υποβοηθήσει το έργο του.

Αν το θέμα όμως είναι πίεση του κόσμου, τότε οφείλει να βρει τις αντοχές και παραμείνει στο πόστο του.

Ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς να κριθεί το έργο Καϊάφα ή και οποιουδήποτε άλλου προπονητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Χρειάζεται βάθος χρόνου και υπομονή.

Ευθύνη έχει και ο κόσμος. Είναι κατανοητό ότι ο κάθε ένας έχει άποψη για το στήσιμο της ομάδας, για τους ποδοσφαιριστές κ.λ.π. Όμως ο αρμόδιος είναι ο εκάστοτε προπονητής. Όποια κριτική και να κάνουμε πρέπει στο τέλος να είμαστε σε θέση να δεχθούμε ότι άλλος είναι ο υπεύθυνος και όχι εμείς. Άρα η κριτική μας δεν πρέπει να είναι μηδενιστική.

Ως OMONOI24.COM  θα στηρίξουμε τον προπονητή όχι επειδή είναι ο Καϊάφας αλλά από θέση αρχής. Ας δώσουμε επιτέλους σε κάποιο τη δυνατότητα να εργαστεί σε βάθος χρόνου. Φτάνει να περιμένουμε θαύματα από την πρώτη μέρα.

Ως φίλαθλοι και ως ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ ας  αλλάξουμε πρώτα εμείς νοοτροπία.

Το σωματείο χρειάζεται ηρεμία και στήριξη σε όλα τα επίπεδα.

Όπως και να το δει κάποιος, δεν είναι η ώρα για αλλαγές προπονητών.

Αρχειο