ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικαιώνεται η Ίντερ, χάνει την «μάχη» για το όνομα η ομάδα του Μπέκαμ

Η πρώτη νομική «μάχη» έβγαλε νικήτρια την Ίντερ, η οποία διεκδικεί την αποκλειστικότητα του ονόματος της στις ΗΠΑ και βάζει σε κίνδυνο την ομάδα του Μπέκαμ με έδρα το Μαϊάμι να αλλάξει όνομα, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του MLS.

Η εκκίνηση της Ίντερ Μαϊάμι στον αμερικανικό ποδοσφαιρικό χάρτη σηματοδοτείται από νέφη. Η ομάδα του εν μέρει ιδιοκτήτη Ντέιβιντ Μπέκαμ, βαδίζει για την πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα του MLS, που αρχίζει στις 29 Φεβρουαρίου και παρά το ότι περίμενε καιρό για αυτήν την στιγμή, είναι πολύ πιθανόν να μην τη ζήσει.

Τουλάχιστον, αν δεν αλλάξει το όνομα της, καθώς η… ορίτζιναλ Ίντερ διεκδικεί την αποκλειστικότητα της στις ΗΠΑ και δείχνει να κερδίζει τον πόλεμο.

Μετά το πρώτο έγγραφο που απέστειλαν οι Νερατζούρι στην αμερικανική Γραμματεία Σημάτων το 2014, η πλευρά του MLS είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα του συλλόγου της Φλόριντα να χρησιμοποιήσει το εν λόγω όνομα, όπως κάνουν άλλες ομάδες στον κόσμο (πχ η Ίντερ Τούρκου στην Φινλανδία).

Παρ’ όλα αυτά, η Γραμματεία απέρριψε το αίτημα της Λίγκας κι έτσι πλέον ο σύλλογος αντικρίζει το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λίγες μόλις μέρες μετά από το αίσιο τέλος στο γηπεδικό της ζήτημα και ούτε 20 μέρες πριν απο΄την εκκίνηση της σεζόν.
Πηγή:gazzetta.gr

Αρχειο