Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. απαρίθμησε στους ποδοσφαιριστές τα οφέλη που απορρέουν με την εγγραφή τους στον Σύνδεσμο, όπως είναι η συλλογική διαπραγμάτευση, οι δικαιότερες συνθήκες εργασίας, η νομική υποστήριξη και το πρωτοποριακό πρόγραμμα αποταμίευσης μέσω της CNP Cyprialife. Από την πλευρά του ο λειτουργός του συνδέσμου Λοΐζος Χρυσοστόμου μίλησε στους ποδοσφαιριστές για τα βραβεία που διοργανώνει ο ΠΑ.Σ.Π., την διαδικτυακή εφαρμογή του Red Button και τα εκπαιδευτικά προγράμματα υποτροφιών του Συνδέσμου. Ο ΠΑ.Σ.Π. δίνει ιδιαίτερο βάρος στο τελευταίο, γι’ αυτό αμφότεροι ανέπτυξαν στους ποδοσφαιριστές το θέμα της «δεύτερης καριέρας» αφού πρέπει να αρχίσουν από τώρα να βάζουν θεμέλια για ένα νέο επάγγελμα.

Μιλώντας προς τους ποδοσφαιριστές, ο κ. Νεοφυτίδης αναφέρθηκε και στη στήριξη του ΠΑ.Σ.Π. προς τα δύο μέλη του που καταδικάστηκαν σε ισόβιο αποκλεισμό τον περασμένο Ιούλιο, τονίζοντας ότι στις δύσκολες στιγμές ο Σύνδεσμος αποδεικνύει ότι είναι στο πλευρό των ποδοσφαιριστών.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές και για δύο νέες συμφωνίες για τα μέλη του Συνδέσμου. Η πρώτη αφορά την κάρτα προνομίων για διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Χημεία Γιαννουκά και διαγνωστικά κέντρα Άλφα Εύρεσις). Η δεύτερη αφορά την έξυπνη εφαρμογή κινητών BIOEYE, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική φάση και με βάση τη παρακολούθηση της κίνησης των ματιών βοηθάει στον εντοπισμό εγκεφαλικών κακώσεων και ασθενειών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δίνονται στους παίκτες ενημερωτικά βιβλιαράκια/οδηγοί για το Red Button και το περιεχόμενο της νομοθεσίας για τους χειραγωγημένους αγώνες σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, τη ψυχική υγεία που παίζει κομβικό ρόλο στη ζωή των αθλητών και το ντόπινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. τονίζει σε κάθε συνάντηση στους ποδοσφαιριστές τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ίδιοι για τον Σύνδεσμο αφού με τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή τους δυναμώνουν τη φωνή του συνδικαλιστικού τους οργάνου και τα οφέλη επιστρέφονται σε αυτούς.

«Συνεχής ο διάλογος»
Σε δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π., ο Σπύρος Νεοφυτίδης, ανέφερε ότι σε αυτές τις συναντήσεις ο Σύνδεσμος δίνει ιδιαίτερο βάρος σε διάφορα θέματα, όπως το ντόπινγκ, τη χειραγώγηση αγώνων, το ταμείο προνοίας, τη δεύτερη καριέρα και την υγεία. «Ανέκαθεν», πρόσθεσε, «το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους παίκτες και τέτοιες συναντήσεις, βοηθούν, συν τοις άλλοις, στο να αποκτήσει ο Σύνδεσμος γνώση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες. Για εμάς, ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι ξεχωριστός, με τη δική του προσωπικότητα και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή την κάθε έγνοια και άποψη που έχει». Σημείωσε ακόμη ότι οι ομαδικές συναντήσεις θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο διάλογος με τους ποδοσφαιριστές είναι συνεχής και διαρκεί όσες και οι μέρες του χρόνου.