ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έργο Μπεργκ η ετοιμότητα και των «παγκίτων»

Γίνεται λόγος πολλές φορές, συνήθως μετά τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα ότι, κακώς ο Μπεργκ δεν πραγματοποιεί αλλαγές αλλά και γιατί δεν δίνεται χρόνος συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές πέρα από 11-12 που έδειξε να εμπιστεύεται περισσότερο. Λογικό σε κάποιες περιπτώσεις να σχολιάζεται και να δέχεται κριτική ο προπονητής.

Εμείς λέμε ότι, ίσως αυτό γίνεται θέλησε να στηριχθεί σε συγκεκριμένους αφομοιώνοντας το παιχνίδι ο ένας του άλλου αφού είναι μια εντελώς νέα ομάδα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ίσως γίνεται γιατί εμπιστεύεται πολύ περισσότερο αυτούς και λιγότερο τους υπόλοιπους. Όπως και να έχει, αυτός είναι ο προπονητής, αυτός παίρνει τις αποφάσεις και αναλόγως κρίνεται, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Την ίδια ώρα, η διαπίστωση είναι ότι, αυτοί που θεωρούνται «παγκίτες» όποτε κλήθηκαν να αγωνιστούν έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. «Φώναξαν» πως, δεν είναι επηρεασμένοι από το γεγονός ότι, είναι συνεχώς στον πάγκο και δεν έχουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και φανερώνει πως, ο Μπεργκ φρόντισε και γι’ αυτό. Από την μια να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και από την άλλη να μην επηρεάζονται ψυχολογικά. Είναι κάτι που πιστώνεται, επίσης, στον Νορβηγό προπονητή.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου, ο Τζιωνής πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και ήταν ο κορυφαίος. Πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και ήταν… δράστης και σε άλλες ευκαιρίες. Ο Κακουλλής, επίσης, ήταν δραστήριος, τους έλειψε το γκολ. Ο Έζρα, κινητικότατος, σκόραρε και είχε συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Ο Περέιρα έπαιξε για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα και ήταν θετικός και από μπαλιά του προήλθε το αυτογκόλ με το οποίο πήρε προβάδισμα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Σημαντικό, λοιπόν, να παίρνουν φανέλα βασικού οι «παγκίτες» και όχι απλώς να είναι θετικοί αλλά και πρωταγωνιστές.

Αρχειο