ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παπαχαραλάμπους:”Έχει κληθεί για κατάθεση ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ”

Δηλώσεις στην τηλεόραση του ALPHA έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους:

«Εάν ένα σωματείο θέλει την κάθαρση του ποδοσφαίρου γιατί το ίδιο επιδιώκει με καθαρά χέρια να πάρει το πρωτάθλημα ή επιδιώκει τη δεύτερη ή τρίτη θέση δεν βλέπω τον λόγο να είναι κακοφανισμένο όταν κληθεί ένας παράγοντας του. Η σημασία δεν είναι να διαλευκάνουμε αυτά τα σάπια που υπάρχουν σε αυτό το χώρο;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, λέγοντας πως η Επιτροπή απευθύνθηκε ήδη σε 6-7 πρόσωπα για να έρθουν να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών είναι ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου, ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο πρώην διαιτητής Μάριος Παναγή και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο νόμος, τόνισε ο κ. Παπαχαραλάμπους, θα εφαρμοστεί και αν αρνηθούν να δώσουν τα στοιχεία που επικαλούνται, τότε θα γυρίσει εναντίον τους ως ποινικό αδίκημα.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Επιτροπή του θα καλέσει παράγοντες με ασυμβίβαστο, διπλοθεσίτες παράγοντες με θέσεις σε δύο σωματεία ταυτόχρονα, ατζέντηδες ποδοσφαιριστών που είναι ταυτόχρονα παράγοντες, ή επιχειρηματίες που η δράση τους συνδέεται με την ομοσπονδία στην οποία συμμετέχουν.

«Θα ζητήσουμε του καθενός το επιχειρηματικό του δρώμενο, το αθλητικό του δρώμενο και το βαθμό συγγένειας με εκείνους που υποψιαζόμαστε ότι μεταφέρθηκαν κάποια πράγματα σε αυτούς αντί να μείνουν στον ίδιο. Για παράδειγμα αν στον πρόεδρο της ποδηλασίας, ανήκει μεγάλη εταιρεία που εισάγει ποδήλατα η οποία είναι εγγεγραμμένη σε συγγενικά του πρόσωπα».

Αρχειο