ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γι’ αυτό ο Φάνος ήταν, είναι και θα είναι ένας από εμάς

Ο Φάνος Κατελάργς σηκώθηκε και έφυγε από το γήπεδο στο χθεσινό ματς της ομάδας του με τη Fehervar, όταν οπαδοί της ομάδας του απευθύνθηκαν με ρατιστικό τρόπο τρεις φορές σε μαύρο ποδοσφαιριστή. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του ματς ενώ ο Φάνος έκανε προθέρμανση.

Δείτε τι ανάρτησε ο Φάνος στα Social Media:

“Πρώτα από όλα, είμαι άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα είμαι μαύρος. Και είμαι περήφανος! Σήμερα (σ.σ χθες) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέβη κάτι δραματικό στην προθέρμανση. Οι οπαδοί μας κοροϊδευαν έναν παίκτη επειδή λόγω του του χρώματος του δέρματος του. Έκαναν «ήχους». Συνέβη τρεις φορές και αποφάσισα να σταματήσω την προθέρμανσή μου και έφυγα από το γήπεδο. Δεν ήθελα να αγωνιστώ. Τρεις εβδομάδες πριν, όλοι παλεύαμε για τα δικαιώματά μας και σοκάραμε όλο τον πλανήτη, μετά τη δολοφονία ενός αθώου μαύρου από έναν αστυνομικό.

Ξέρω πως αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα σταματήσω, αλλά συμβαίνουν και στο μέλλον θα παλέψω για τα δικαιώματά και τα πιστεύω μου, μέχρι την μέρα που θα πεθάνω. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό, εκτός ή εντός αγωνιστικών χώρων”.

Αρχειο