Home » ΡΟΗ » Γλυκά κουλούρια από το Μπιάλιστοκ
Daily News ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γλυκά κουλούρια από το Μπιάλιστοκ

Κουλουράκια τελικά στο στάδιο Miejski.. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με ορθόδοξη τακτική και χωρίς να ρισκάρει, αλλά ούτε και να απειληθεί ιδιαίτερα, πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πολωνία, διαφυλάσσοντας το μηδέν στην άμυνα.

Δεν είδαμε το μεγάλο παιχνίδι ψες. Ούτε καμιά ομάδα φόβητρο… Και είμαστε σίγουροι ότι οι πλείστοι από εμάς περίμεναν καλύτερους τους Πολωνούς. Από εκεί και πέρα, δεν πήραμε κάτι περισσότερο από ένα θετικό αποτέλεσμα. Το σημαντικό θα είναι να τους κερδίσουμε στο ΓΣΠ και να περάσουμε εμείς στον 3ο προκριματικό.

Με 4-3-3 και χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα ο Καϊάφας. Με τον Παναγή στο τέρμα, τον Ράμος δεξιά, τον Μαργκάσα αριστέρα και τους Ρούνιε και Λομπιανίτζε κεντρικά στην άμυνα. Στον άξονα Οικονομίδης και Γκουλόν είχαν ανασταλτικά καθήκοντα και ο Νούνο Ασίς μπροστά τους τον δημιουργικό ρόλο. Επιθετικά, η τριπλέτα είχε τον Φοφανά δεξιά, τον Σκέμπρι αριστερά και τον Σέρινταν στην κορυφή.

Η Γιαγκελόνια ξεκίνησε επιθετικά και απώλεσε 3 πολύ καλές ευκαιρίες το πρώτο πεντάλεπτο. Από εκεί και πέρα τίποτε σπουδαίο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πίεσε τον αντίπαλο της, εφάρμοσε σωστή τακτική στο μισό της γήπεδο και δεν άφησε τους Πολωνούς να φτιάξουν κάτι ιδιαίτερο.

Ουσιαστικά στα μόνα στάδια του αγώνα που η Γιαγκελόνια επιχείρησε να φανεί απειλητική, ήταν στο τέλος των δύο ημιχρόνων, ιδιαίτερα από στημένες φάσεις. Από εκεί και πέρα, όσες προϋποθέσεις δημιούργησε ήταν απόρροια ατομικών λαθών των ποδοσφαιριστών μας, τα οποία ήταν ευτυχώς μετρημένα. Γενικά οι Πολωνοί στο δημιουργικό κομμάτι φάνηκε ότι υστερούν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, στα λίγα διαστήματα που κατάφερνε να κρατήσει μπάλα (ιδιαίτερα με τον Ασίς), απέδειξε ότι μπορεί να κάνει φάσεις. Πιό σημαντική ευκαιρία, αυτή του 80′ με τον Σιέρινταν, που δεν κατάφερε να πλασάρει (δεν βρήκε μπάλα), μετά από οργανωμένη επίθεση από αριστερά και όμορφο γύρισμα του Ρενάτο Μαργκάσα.

Τακτικά η ομάδα δεν άλλαξε κάτι μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Απλά ο Κιρμ πήρε την θέση του Σκέμπρι στο 60′ (υποτονικός και πάλι ο  Σλοβένος), ο Μάριος Δημητρίου του Φοφανά στο 80′, ενώ ο Μπεμπέ, με την λήξη σχεδόν του παιχνιδιού, έκανε ντεμπούτο με το τριφύλλι (στην θέση του Ασίς).

Τελικά το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Τι να περιμένουμε στο ΓΣΠ… Σαφώς μια ΟΜΟΝΟΙΑ πιο επιθετική, έχοντας δύο βασικά ατού.. Τον κόσμο της και το γνώριμο αγωνιστικό περιβάλλον αλλά και τις καιρικές συνθήκες, με τους Πολωνούς να έχουν να αντιμετωπίσουν την ζέστη και την υγρασία του Κυπριακού Ιούλη…

Και κάτι τελευταίο… Ας μην πέσουμε στην παγίδα των ‘αντιποίνων’… Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μια ομάδα με την ιστορία αλλά και την Ευρωπαϊκή εμπειρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την πρόκριση, θα την πάρουμε στο γήπεδο και αυτό το αποδείξαμε και χτες! Από εκεί και πέρα το μπαλάκι στην Διοίκηση..

Αρχειο