ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Γκρίζε λύκε είσαι’ δω;

Σε μια περίοδο που σε όλο τον πλανήτη, ο αθλητισμός πρωταγωνιστεί ενάντια στην μάστιγα που ονομάζεται «ρατσισμός», στην Κύπρο γινόμαστε ξανά θεατές απίστευτων γεγονότων.

Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα εναντίον του ποδοσφαιριστή της Καρμιώτισσας Ισμαίλ Σάσσι, προβληματίζει και ενοχλεί αρκετούς φίλους του αθλήματος. Απεικονίζει ταυτόχρονα τις νέες «τάσεις» που αναπτύσσονται στην Κυπριακή κοινωνία.

Η λογική που υιοθετήθηκε, οι απίστευτες απειλές που εκτοξεύτηκαν και ο τρόπος που κάλυψαν αρκετά ηλεκτρονικά μέσα το θέμα, είναι στενάχωρες πρακτικές. Πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.

Ο Σάσσι και ο κάθε ξένος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας μας, έρχονται από διαφορετικές χώρες, θρησκείες, κουλτούρες. Δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για την χώρα μας, όπως ούτε και εμείς δεν γνωρίζουμε πολλά για τις πλείστες χώρες τις οποίες έχουμε επισκεφτεί. Αυτό δεν τον καθιστά εχθρό μας. Ούτε κανείς μας δίνει το δικαίωμα να τον εξευτελίζουμε και να τον λοιδορούμε δημόσια.

Ο Ισμαήλ Σάσσι είναι το πρόσωπο της αγωνιστικής. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ στο γήπεδο, βοηθώντας μια μικρή ομάδα να κερδίσει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στο γήπεδο της.

Για τον λόγο αυτό πρέπει πρώτα και κύρια να τον συγχαρούμε! Από εκεί και πέρα κάποιοι πρέπει να απολογηθούν. Και οι μεγάλες ομάδες, οι σοβαρές διοικήσεις εδώ κάνουν την διαφορά. Την ίδια στιγμή, η ΚΟΠ αλλά και ο ΠΑΣΠ πρέπει να πάρουν άμεσα θέση για το συμβάν. Δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τον ποδοσφαιριστή ή την Καρμιώτισσα…

Στο NBA, οι αστέρες του αθλήματος απαίτησαν κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμό στις ζωές των ανθρώπων, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία. Το “Black Lives Matter”, το “Εquality”, το “Peace”  έγιναν σλόγκαν στις φανέλες των αθλητών. Στην Premier League, υιοθέτησαν το σλόγκαν “No room for racism”. Στην Κύπρο που πραγματικά βαδίζουμε; Είναι οι γκρίζοι λύκοι η πραγματική απειλή ή τα τείχη που χτίζουμε μεθοδικά στα μυαλά και στις ψυχές μας;

Αρχειο