ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η άμυνα από ατσάλι και ο Ματ που θέλει στήριγμα

Δώδεκα γκολ ενεργητικό και έξι παθητικό για την Ομόνοια στις πρώτες εννέα αγωνιστικές. Είναι ξεκάθαρο βάσει των αριθμών ότι, η επιτυχία της Ομόνοιας να βρίσκεται στην κορυφή με το πέρας της 9ης αγωνιστικής, οφείλεται κατά κύριο λόγω στην αμυντική συμπεριφορά της. Εκεί «χτίζει» το παιχνίδι της και εκεί δίνει έμφαση. Με αυτό τον τρόπο, παίρνει την ουσία και προχωρά.

Τα έξι γκολ σε 9 ματς είναι η καλύτερη επίδοση για την Ομόνοια μετά τη σεζόν 2013-14, που δέχθηκε πέντε. Επίσης, με τα έξι γκολ παθητικό το «τριφύλλι» διατηρεί την τρίτη καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση. Άμυνα από ατσάλι και το γεγονός ότι υπάρχει σταθερότητα σε πρόσωπα, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ και Λέσγιας, είναι στοιχείο που έχει συμβάλει σ’ αυτή τη θετική εικόνα.

Την ίδια ώρα, τα 12 γκολ ενεργητικό σε εννέα αγώνες, είναι λίγα. Η Ομόνοια θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική αφού φτιάχνει φάσεις, απομένει να τις αξιοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Ακόμη, τα μισά γκολ (6) επιτεύχθηκαν από τον Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος κάνει καλό ξεκίνημα, όμως επιβάλλεται η στήριξη και από άλλους ποδοσφαιριστές στο σκοράρισμα. Η Ομόνοια καλείται να πάρει γκολ και από τους μεσοεπιθετικούς. Έχουν την ποιότητα για να βοηθήσουν με τα γκολ τους.

Αρχειο