Daily News HAND OF GOD

Η αντεπίθεση του κατεστημένου

Τα γεγονότα που προκαλούν κλυδωνισμούς στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, σίγουρα δεν μας προκαλούν αίσθηση. Τα είχαμε άλλωστε επισημάνει από την πρώτη ημέρα της ύπαρξης μας.

Ο κυριότερος λόγος της δημιουργίας του OMONOIA24, ήταν η αποκάλυψη αυτού του βρωμερού παρασκηνίου, που πολεμά την ΟΜΟΝΟΙΑ και ότι έχει σχέση με αυτή, εδώ και δεκαετίες. Που δεν την άφησε και δεν την αφήνει να συναγωνιστεί επί ίσης όροις τους ανταγωνιστές της στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Ένα κατεστημένο που δίνει συνεχώς χάντικαπ στους αντιπάλους μας, ανάλογα με τις εξ’ άνωθεν οδηγίες.

Έχει περάσει ένας μήνας από τις καταγγελίες Παναγή. Δυστυχώς ο ίδιος ο διαιτητής με τις αναρτήσεις που κάνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κινδυνεύει άμεσα να χάσει το δίκαιο του. Την ίδια στιγμή το Κυπριακό Ποδοσφαιρικό κατεστημένο ετοιμάζει την δική του αντεπίθεση, η οποία θα βασίζεται στο γράμμα του νόμου και όχι στην ουσία του προβλήματος.

Το ότι υπάρχει ένα ΟΡΓΙΩΔΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι παραδεκτό και από τον τελευταίο οπαδό που ασχολείται με το Κυπριακό πρωτάθλημα. Ακόμα και ένα οπαδό του Αποέλ να ρωτήσεις θα έχει κάποια πράγματα να σου πει… Για κάποιο διαιτητή ή πρόεδρο, για τον πρόεδρο της ΚΟΠ, για τον ‘έξοσετ΄ στον Κακά και τον διακοπέντα αγώνα με την ΑΕΛ πέρσι.

Άλλο όμως να το λες και άλλο να μπορείς να το αποδείξεις στο δικαστήριο. Αυτό το παιχνίδι το γνωρίζουν πολύ καλά οι κατηγορούμενοι από τον Παναγή. Δεν είναι τυχαία η είδηση ότι έχουν πλέον συνασπισθεί και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίων του διαιτητή. Ήδη οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στα κανάλια. Κάποια ρεπορτάζ άρχισαν να παρουσιάζουν τον Παναγή ως τον.. ‘τρελό του χωριού’.

Η κάθαρση του ποδοσφαίρου, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο συγκεκριμένος χώρος, πιθανότατα δεν θα γίνει ούτε τώρα. Και η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης αυτής, θα είναι σίγουρα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Γιατί όταν στα παιχνίδια των τσικό με Πάφο και Άρη σε πολεμούν (χωρίς ίχνος υποτίμησης στα σωματεία αυτά, αλλά δεν είναι δα και μεγαθήρια) φανταστείτε τι γίνεται στα ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ.

Η μπάλα παραμένει στα πόδια των σωματείων. Καλές οι δηλώσεις των προέδρων Σεραφείμ και Σοφοκλέους. Καλή η δημοσιογραφική Κίρζη και οι ανακοινώσεις της Ανόρθωσης και του κ. Πουλλαίδη. Το θέμα είναι να βρεθεί μια γραμμή από κοινού. Και ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής για να πάμε παραπέρα. Η πρόθεση Φοίβου Βάκη για παραίτηση κατά την άποψη μας, πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλες παραιτήσεις. Μόνο έτσι θα μπει η πίεση στον πρόεδρο και τον αναπληρωτή.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει τον δικό του ρόλο να διαδραματίσει. Και το υπογραμμίζουμε αυτό, αφού στον κόσμο αυτό απευθυνόμαστε. Να στείλουμε παντού αυτό το μήνυμα. Ότι δεν θα ανεχτούμε συγκάλυψη του εγκλήματος εις βάρος του ποδοσφαίρου αλλά και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και το μήνυμα αυτό πρέπει να έχει αποδέχτες παντού, τόσο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην πολιτεία.

Αρχειο