ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποδυνάμωση και τα στενά περιθώρια…

Η μεγάλη αναμονή για ανακοινώσεις από την ΟΜΟΝΟΙΑ βλέπουμε πως καθημερινά έχει φέρει μουρμούρα αλλά και πολλές λανθασμένες πληροφορίες σε ονόματα κυρίως, τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας. Από την μία θα έπρεπε να γνωρίζουμε πως η ομάδα προγραμματισμού θα λειτουργήσει όπως μας έμαθε πολύ εχέμυθα και μεθοδικά, από την άλλη όμως είναι δικαιολογημένη και η έγνοια του κόσμου.

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία σε αυτό το σημείο; Εμείς θα τολμήσουμε να πούμε ναι. Ανησυχία όχι για το γεγονός πως δεν εμπιστευόμαστε το κριτήριο των πιθανών επιλογών από την ομάδα προγραμματισμού. Άλλωστε η επιτυχία στις περσινές επιλογές τους καταδεικνύει και το ισχυρό τους κριτήριο.

Η ανησυχία έχει να κάνει ξεκάθαρα με την αγωνιστική αποδυνάμωση της ομάδας. Όταν σε σχέση με πέρσι έχουν φύγει από το ρόστερ Ουζόχο, Μίκου, Ορτέκα, Χριστοφή πολύ πιθανόν και ο Ματ,  και οι μέχρι σήμερα προσθήκες είναι οι Παπουλής και Κίκο, τότε είναι ξεκάθαρο πως δημιουργείται κενό ιδιαίτερα στο βάθος. Επίσης αποδεδειγμένα πέρσι η πιθανή απουσία Τζιόρντι είναι δυσαναπλήρωτη και δεν υπάρχει αντίστοιχος του στο ρόστερ. Ο Τζόρντι είναι στα 35 του χρόνια και δεν μπορεί αντικειμενικά να είναι παρόν σε όλα τα παιχνίδια. Είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη μεταγραφής ενός τέτοιου ποιοτικού “εγκεφαλικού” παίκτη. Στα εξτρέμ, με τα υφιστάμενα δεδομένα υπάρχει επίσης τεράστιο κενό. Ο Ακιντόλα αυτή τη στιγμή είναι πολύ μακριά στο να μείνει στο ρόστερ. Με Παπουλή (που μπορεί να παίζει ως δεκάρι τελικά και είναι επίσης στα 35 του) δεν υπάρχει βάθος πέραν τους Κύπριους Τζιωνή, Λοίζου και Κακουλλή που ναι μεν δείχνουν εξαιρετικά στοιχεία αλλά δεν θεωρούμε ότι μπορούν να σηκώσουν σε τέτοιο βαθμό το βάρος του πρωταθλητισμού και της Ευρώπης. Οι νεαροί μπορεί να σου δώσουν λύσεις, όμως άλλο να τους ενσωματώνεις με την υπόλοιπη ομάδα και άλλο να ρίχνεις τέτοιο βάρος πάνω τους με κίνδυνο να τους κάψεις.

Τα δεδομένα πέραν της αγωνιστικής αποδυνάμωσης γίνονται ακόμη πιο δύσκολα αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο και σε 15 ημέρες δίνουμε το πρώτο Ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Ταυτόχρονα η εξεύρεση ποιοτικών επιλογών έχει μειωθεί στο ελάχιστον καθώς και οι διαθέσιμες χώρες εξεύρεσης σε σχέση με τον κορονοϊό είναι πολύ περιορισμένες.

Εντός της εβδομάδας, η ομάδα επιβάλλεται να προβεί σε προσθήκες έτοιμες αγωνιστικά και εξίσου ποιοτικές για να πάρει η ΟΜΟΝΟΙΑ την τελική ώθηση που χρειάζεται για τη δύσκολη συνέχεια σε επίσημες υποχρεώσεις Ευρώπης και Πρωταθλήματος.

Αρχειο